Äntligen är Ernst tillbaka

Det bloggas och pratas om Ernst efter nystart av Nya Rum. Självklart var jag och sambon bänkad framför tv:n. Han är så oerhört fånig på nåt sätt som gör att man gillar honom. Förra sommaren var det en riktig Sommartorpet-sommar för oss.  Självklart såg vi alla avsnitt. Hans kommentarer skämtades det om titt som tätt. Vad sägs om:
* Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst.
* Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.

Dessutom blev vi inspirerade av hans recept, bla Gransirap och Buffébröd. Buffébrödet är supergott och perfekt på buffén eller till en god soppa.

ernst
Foto: Sveriges Television

Ernst goda buffébröd (10 pers)

1 paket jäst
6 dl rumstempererat vatten
9 dl vetemjöl
1/2 dl olivolja
1 msk salt
1 msk socker

efter smak svarta oliver
efter smak aivar relish
2 nypor flingsalt
efter smak färska örter (tex körvel och basilika)

Lös jästen tillsammans med salt och socker i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop degen. Vill du göra grissinis så bör du spara lite av degen till detta.
Låt degen jäsa 30-40 minuter och kavla ut den till en platta. Bred ut paprikapastan på degplattan. Strö över oliver, flingsalt och örter. Vik ihop, vrid om, låt jäsa på plåten ytterligare en halvtimme och grädda sedan 20-40 minuter i ugn på 200 grader.

sommartorpet
Foto: Mrsmalinski

När det visades att Sommartorpet byggdes precis utanför Örebro, var vi inte sena att åka och titta. Dock blev vi väldigt besvikna. Vad tv kan förstora och försköna. Såg inte alls lika fint ut som på tv.



Kommentarer
Skickat och skrivet av: Vicke

Vad kul att få se det i verkligheten men måste ha varit en besvikelse att det kändes som att det var förstorat och förskönat. Även vi är bänkade vid Tv:n när det är Ernst:)

Skickat och skrivet av: Speja

Ja visst är det märkligt hur saker och ting kan te sig annorlunda på tv. Och tvärtom - hur många gånger har man inte försökt fånga någon underbart vacker naturupplevelse på bild, och så blir det inte alls så tjusigt som i verkligheten...

2006-08-10 @ 10:19:14
URL: http://www.speja.blogg.se
Skickat och skrivet av: anna.a

Ha..ha..vad roligt att ni har lagt kommentarerna på minnet..Det måste finnas en mängd härliga "Ernst-kommentarer". Tittade också på första avsnittet och jag måste säga att jag gillar honom mer å mer..Hade lite svårt för att han var så "klämkäck" först..eller hur det stavas..:)

2006-08-10 @ 10:52:43
URL: http://dromhem.blogg.se
Skickat och skrivet av: Anna

Han e go som en saccosäck! Mysig och njutbar!

2006-08-10 @ 13:04:15
URL: http://lantligt.blogspot.com/
Skickat och skrivet av: Malin

Haha....saccosäck :) Skön liknelse!

2006-08-10 @ 13:41:30
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Skickat och skrivet av: Anonym

Hahha, ja han är verkligen saccosäckskön, de borde döpa en säck efter honom! ;) Synd att huset inte var lika fint irl.. Men det såldes väl till hiskeliga priser till sist ändå?

2006-08-10 @ 16:09:01
Skickat och skrivet av: Anna

Oj, det var jag som skrev det ovan, glömde visst fylla i mitt namn.. It's the heat I'm telling ya! :)

2006-08-10 @ 16:09:40
URL: http://lovethecountry.blogspot.com
Skickat och skrivet av: saravillfara

Så du har sett torpet "live"? Och blev besviken, vad trist! Lite coolt att det var dina egna bilder du hade att visa därfrån ;).

2006-08-10 @ 19:08:44
URL: http://saravillfara.blogg.se/

Kommentera mer än gärna inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig snälla?

Din e-postadress:
URL:

Din kommentar:

Trackback