Julbak

Nu sitter jag här igen. Jag som inte trodde det skulle bli några mer inlägg före jul, men så kan jag inte låta bli ;) Måste dessutom dela med mig av dessa godsaker. Är väl i och för sig förmodligen för sent. Ni har väl redan kokat knäcken och bakat det som bakas ska. Eller?
Jag är iallafall klar med mitt julbak. Imorgon ska det handlas gran och julmat. Skinkan ska kokas och granen ska kläs. Jag har aldrig engagerat mig i julen så mycket som i år. Kanske beror det på att vi mestadels ska vara hemma under julen. Första gången jag firar julafton i mitt eget hem, inte hos föräldrarna. Börjar jag bli vuxen? ;)

Bakade (eller var assistent till sambon som bakade :) suveränt goda saffransskorpor igår. Första men definitivt inte sista gången vi gör dessa skorpor. Gudomligt goda!
I år blev det inte mindre än tre sorters knäck. En vanlig variant med hackad mandel, en Chokladknäck innehållande 2 msk kakao, för övrigt som den vanliga varianten. Sist men inte minst Polkaknäck med fyra droppar pepparmyntsolja och 1 dl krossade polkagrisar. Känner mig som ett litet barn när jag öppnar kylskåpet. Blicken riktas direkt mot knäcken, men ajabaja....inte förrens på julafton :)


Bak
Foto & Collage av: Mrsmalinski

Kommentarer
Skickat och skrivet av: Anonym

Vad duktiga ni har varit..å´vad gott det ser ut!!
God jul!!/anna.a

Skickat och skrivet av: Vicke

Imponerande ni har hunnit med att baka en massa gott. Om du bodde lite närmare skulle jag nog redan varit och nallat av den goda knäcken;)
Vill önska dig en riktigt riktigt God Jul!!
*kramar*

2006-12-22 @ 00:20:27
URL: http://www.vickes.blogg.se
Skickat och skrivet av: saravillfara

Alltså din sambo, Malin.... går han att leasa så här till jul eller??
Skulle hemskt gärna haft en bakande begåvning i köket så här års, och dom där skorporna lät suveränt smarriga.
Ha en underbart fin jul tjejen!!

2006-12-22 @ 01:16:53
URL: http://saravillfara.blogg.se/
Skickat och skrivet av: Anneli

Vad duktig du är! Jag är ingen vän av bakning, men hade i alla fall tänkt göra ischoklad med rivet apelsinskal och lite congnac, men kände att nåt inte stämde när jag insåg att jag missat cocosfett :(

Malin, jag ska ta lite "ledigt" nu och passar påönskar dig en alldeles fantastiskt härlig jul. Sköt om dig ordentligt!
Många julkramar från mig!

2006-12-22 @ 08:50:16
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Skickat och skrivet av: Anna

Nope, har inte gjort knäcken än. Inte heller några chokladbollar. Men idag ska det ske. Jag är imponerad av att ni gjort tre olika sorter!

God Jul, Malin! Kramar, Anna

2006-12-22 @ 10:19:47
URL: http://oklarheter.blogspot.com
Skickat och skrivet av: Malin

Anna: Ja tycker faktiskt det själv ;) Har dock bara varit kul att baka lite. God Jul på dig!
Vicke: Du har nog knappast varit sämre väl? Bakat lussebullar, pepparkaksmuffins och knäck. Kanske även nåt mer som du inte berättat? ;) Du hade så gärna fått smaka :) Detsamma till dig! God Jul! Kram!
Sara: Hmm...ja det kanske hade gått, men nu känns det lite tufft att hyra ut honom. Nu behöver jag honom här hemma, men kanske till nästa jul? :) Ja det är inga fel kan jag säga, så mkt roligare och enklare att baka när man kan hjälpas åt. Detsamma till dig!! God Jul!
Anneli: hihi...ja att göra ischoklad utan cocosfett är nog ingen höjdare. Frågan är vad det blir då? Är inte så förtjust i ischoklad men din variant med apelsin och cognac lät inte alls dumma.
Det tycker jag du gör rätt i! Jag börjar min ledighet ikväll. Hoppas du oxå får en fantastisk jul! Julkramar till dig!

2006-12-22 @ 10:25:23
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Skickat och skrivet av: Malin

Nja inte så mkt att vara imponerad av...gick väldigt snabbt. Spisen har ju flera plattor så var bara att röra i fler kastruller :) Fast krävs nog att man är minst två så man hinner hälla i knäcken i formarna innan smeten stelnar. Lycka till med ditt julgodispyssel!

God Jul på dig! Julkramar!

2006-12-22 @ 10:40:23
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Skickat och skrivet av: Nilla

God Jul!
Ha en skön helg.

2006-12-22 @ 12:25:06
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

Kommentera mer än gärna inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig snälla?

Din e-postadress:
URL:

Din kommentar:

Trackback