Rosa Dalahästar i Vår!

Idén om Baby-Rosa och Baby-blå Dalahästar föddes under hösten 2005 hos Grannas A. Olsson Hemslöjd AB Nusnäs och i januari gjorde den succé på Formex-mässan.
Samtidigt som de första provhästarna målades, ringde Leksands kommun och ville beställa en speciell Melodifestivalhäst - i rosa!
Formex valde ut vår rosa dalahäst i sin trendtidning "Monter" som en av vårens hetaste nyheter.

Med tanke på att sambon är från Dalarna och jag hade tänkt mig brunt, vitt och lite accenter i rosa i vardagsrummet så tycker jag den skulle passa perfekt!
Kanske vi får härma Ernst och införa en Dalahäst i varje rum :)

Rosa Dalahäst


Samlar krafter

Ska strax ut i kylan och snöovädret. *brr* Känns inte så lockande att cykla 5 km. Får tänka på att det är de sista kilometrarna denna vecka! Alldeles strax helg!!

Har visst surfat en hel del efter bänk till vardagsrummet idag. Inte det lättaste. När vi väl bestämde oss för valnötshyllan kom något upp som jag inte tänkt på tidigare (vilket var oerhört korkat). Hur djup är vår dvd? Jo 324 mm. Hyllan vi tänkte köpa är ju bara 320 mm djup. Dessutom tillkommer ju säkert ett par centimeter bak för scartkabeln. Att jag inte ens funderat på det? Har helt varit inne på mått så det skulle passa i rummet. Tur att jag kom på det precis innan vi ringde och beställde den. Hade ju varit mindre skoj att fått hem den och upptäckt fadäsen då. Inte alls skoj. Tur att det kan dyka upp lite snilleblixtar ibland :)
Kanske får bli en billigare Ikeahylla iallafall trots att jag försöker vägra. Går kanske att modifiera lite så man inte ser att det är en Ikea-hylla? Har inget emot Ikea. De har superbra grejer till suveräna priser. Känner dock att jag tröttnat på att ha likadana möbler som alla andra.

Nä nu ska jag bege mig ut i snöyran!

Funderingar

Jag har surfat inredning hela morgonen, vilket gjort mig på mycket bättre humör! Vi måste ta och bestämma oss vad vi ska ha för möbel att förvara dvd, dekoder, filmer m.m.
Lutar åt en smal vägghylla i valnöt med två glasdörrar som vi ska sätta ben på från Svenska Hem. Att det ska vara så svårt att bestämma sig! Jaja både jag och min sambo är vågar, så vi väger våra vågskålar upp och ner hela tiden. Därför det tar lite tid :)

Hittade äntligen en snygg kandelaber i onsdags, på Åhlens. Blev riktigt snyggt i vardagsrummet. Bara bänken, soffan och detaljerna som fattas. Annars är jag jättenöjd med tapeterna, taklampan, tv:n, nya vardagsrumsbordet, kohuden och mitt gamla vitrinskåp.

Tapet

Lampa

soffbord

Borde sätta fart och arbeta lite nu. Får fortsätta med inredningsfunderandet ikväll.

Känner mig riktigt glad nu! Blir glad när jag tänker på mitt hem =)

Aldrig mer Elgiganten, Onoff, Siba, Power tack!

Iallafall på ett bra tag. Tycker vi har farit fram och tillbaka, in och ut i alla dessa affärer alldeles för många gånger på sistone. Så kul är det inte.

Får bara se till så att jag inte har sönder någon mer apparat bara =)

Nu har vi ju lyckats inhandla den platta tv:n och bioljudet. Dessutom en ny micro eftersom jag eldade upp den gamla i lördags.
Åkte till alla nämda affärer plus några till i tisdags för att leta efter en snygg micro. Hur lätt tror ni det var? Inte alls. Hittade inte en enda snygg någonstans... Är inte villig att betala 5000-10.000 kr för en sketen micro. Tyvärr kan vi inte ha en inbyggnadsmicro, som jag tycker är mycket snyggare.

Orkade inte ta ännu ett race så det fick bli en OBH Nordica micro i rostfritt med grill. Den är iallafall snyggare än den gamla. Blir dock förvånad vem som designat den. Varför ha en massa onödig ful text som bara stör. Program med nr 1 - kaffe, nr 2 - spagetti....nr 9 - grillspett skrivet på panelen. Hur fult är inte det? Skicka istället med ett klistermärke med text så kan man få välja om man vill ha det eller inte.


44864-5


Det kom inget spöke inatt heller

Spöke

Sov alldeles själv på herrgården inatt. Eftersom jag är lite mörkrädd och lite fånig
(tror på spöken och andra övernaturliga ting :) tror jag att det ska finnas spöken
på herrgården och att de ska komma fram då jag är själv hemma.

Men det kom inte fram någon denna gång heller, inte vad jag märkte iallafall :)

Dessutom sov jag som en stock hela natten. Kanske är jag inte så rädd längre?
Kanske bara nåt jag fått för mig? Lika bra det. Hålla på med en massa fåniga
ideér. Helt onödigt ju!
Teknikens under

Jag ser ett leende på läpparna. Pojken ler och känner sig nästan euforisk.
Jag blir glad när han blir glad.

Jag måste erkänna att tekniken intresserar mig också. Jag har väl alltid varit intresserad av snygga tekniska prylar. Ibland är jag extremt tjejig, men samtidigt ibland väldigt manlig.

Igår åkte nya lcd-tv:n upp på väggen. Blev riktigt snyggt! Bara att försöka få till med någon bänk av något slag för diverse apparater. Sedan är det bara soffan och detaljer såsom tavlor o dyl. som fattas innan vardagsrummet är klart.

lcdtv

Hoppas på att harmonin hemma infinner sig för alltid.

Eldade upp micron

Dyra popcorn blev det i lördags. Eller blev och blev. Blev inga popcorn alls.
Eldade upp dem, plus micron.
Ja så farligt var det inte. Överdrev väl en liten smula när jag sa att jag eldade upp den :)
Röklukt i hela köket och micron blev alldeles brun invändigt och stinker rök.
Blir att köpa en ny. Åka till Elgiganten för femtioelfte gången *suck*

Sedan "råkade" jag ha ner en hög med tavlor som låg i soffan. Glas överallt.
När jag skulle flytta tavlorna råkade jag komma mot pappgolvlampan, och ett hål uppstod.

Jaja världsliga ting :)
Med tanke på hur mycket pengar som är i omlopp just nu känns dessa utgifter som de kvittar.
Har på nåt vis passerat gränsen där jag skulle bry mig. Låt pengarna flöda =)


Nybliven bloggare

Var kommer kaffedoften ifrån *vill ha*! Jag sitter på jobbet och är fruktansvärt uttråkad.

Hade inte tänkt skaffa mig någon blogg just nu...känns inte riktigt som jag har tid eller lust att blogga nu när det är kaos hemma.
Men så kommer tristessen sakta krypande när jag sitter här fastklistrad på stolen framför burken på mitt jobb. Då kan jag inte riktigt låta bli... :) Kunde inte hålla och stå emot längre.

Har inte riktigt hunnit tänka på vad bloggen ska handla om. Kanske inte blir någon röd tråd utan det blir kanske lika spontant som idag. Den som lever får se...

Försöker se lite positivt. Fikarast om 2o min. Jag får kaffe! Förhoppningsvis är det några trevliga själar som oxå är kaffesugna så jag kan få ett trevligt samtal. Slippa ensamheten framför burken.
Sedan ett steg längre....det är FREEDAG imorgon!!!! Fredag är verkligen en höjdpunkt i livet.  Dessutom ska jag sticka ett par timmar från jobbet med kärleken, älsklingen min imorgon.

Hoppas på återseende!