Rocking chair och Kotten

Sambons bror är på besök några dagar. Just nu sitter de och kollar på skräckfilm "Saw 2". Eftersom jag inte gillar skräckfilm nåt vidare gick jag upp till datorn och bloggar lite istället :)

Moa Jantze
är en designer som vill kombinera estetik med användbarhet. Några av hennes produkter är Rocking Chair och Kotten.

Gungstolen Rocking chair är en modern möbel med historia. Tillverkad i skivmaterielt MDF med mönster likt ett gammalt skånskt yllebroderi.

Kotten är en del i ett projekt Rötter som hon gjort tillsammans med Johanna Asshoff och Hanna Brogård. Inspiration till puffen är hämtad från tall- och grankottens form.


moa jantze
Foto: www.moajantze.com


I målartagen

Var en snabbis på Ikea häromdagen. Ikea står högst upp på sambons "inte gillar lista". Ska han följa med dit måste det gå fort. Helst ska vi springa igenom affären (självklart går vi in vid utgången för att slippa allt onödigt tjafs som hemmiljöerna) i högt tempo och jag ska veta exakt vad vi ska handla. Det ska inte förspillas en massa tid för att kika på annat som inte står på inköpslistan. Varför tror ni att jag helst åker dit utan honom? ;)

Handlade hyllplan och konsoler till hallen och vita ramar till hallen på övervåningen. Tänkte ta tag i hallen nere så fort det blir sämre väder. Passade på att måla hyllplanen så det är gjort.
Äntligen har jag även hämtat hem mina målarfärger. Gick en målarkurs förra terminen men var sjuk sista tillfället så alla mina saker har legat kvar i ateljén i över ett halvår. Inte har jag saknat dem heller då min målarinspiration trytit länge. Tänkte piffa upp hallen på övervåningen med lite på väggarna. Köpte vita ramar på Ikea. Frågan var vad som skulle sättas i ramarna. Kanske något egenhändigt komponerat. Tog fram mina akrylfärger och satte mig i gräset och hoppades på att inspirationen skulle komma. Men icke. Blev mest en massa kladd. Sambon kom även och hjälpte till att kladda lite. Man kan nästan tro att det var två femåringar som varit i målartagen ;) Valde iallafall tillslut ut två motiv som jag hände upp. De får hänga uppe tills den dagen då inspirationen kommer tillbaka.

pyssel
Foto: mrsmalinski

Snabb shopping i solskenet

Mina favorit-solglasögon gick sönder häromdagen och med tanke på senaste dagarnas kalasväder var jag såklart tvungen att införskaffa mig ett par nya. Känns inte så kul att knalla på stan i 30 graders värme så det blev en snabb shopping på Åhléns. Köpte exakt likadana brillor. Kändes som ett säkert kort. Dock var de slut i brunt så det blev ett par svarta. Lite förnyelse iallafall :)
När vi ändå var där var jag ju tvungen att kika på stolarna som
Virra fått. Jag har länge velat köpa mig några nya solstolar då de fula brasse-stolarna gjort sitt. Har dock inte blivit något köp då jag helst velat ha stolar med två lägen, ett sitt och ett ligg-läge. Men nu när det var rea på sommargrejerna på Åhlens och dessutom även 30% ytterligare rabatt kunde jag inte motstå. Tycker de är så fina, även om sambon muttrade att de inte var lika sköna som brasse-stolarna. Fick bli en i varje färg. Den mönstrade till mig och den randiga till sambon. Slank även med lite söta barnmuggar (inte för att vi har några egna barn men ändå :), iskuber, grillspett och pocketböcker.

åhlens
Foto: mrsmalinski / Åhléns

Såg även att de fått in mycket fint på avdelningen för papper/kontor/foto. Var nära att gå och botanisera bland de alla fina grejerna men stoppade mig och tänkte att det får bli till hösten. Här är ett smakprov från några nyheter.

papper
Foto: Åhléns


Sköna lata dagar

Semestertider, sommar och solsken. Livet känns underbart. Så skönt att bara sitta och dingla med benen på en brygga i solskenet. Vad livet kan kännas enkelt dessa dagar. Långt bort från höstrusk och en massa måsten. Tog fram dammsugaren som hastigast igår kväll för att få bort den värsta skiten hemma. Annars bryr jag mig inte. Har tagit ledigt från alla måsten och vill bara njuta dessa få sommarvarma och lediga dagar. Har hunnit med två 18 håls golfrundor och lite tid på landet denna vecka. Huden min börjar få en gyllenbrun ton (vilket kanske inte man ser på fotona där det ser ut som jag är albino, men skyller på blixten :)
Idag har vi haft 32 grader i skuggan och jag, sambon och en tjejkompis (som även är min arbetskamrat) tillbringade 5 timmar ute på golfbanan när det var som varmast. För några år sedan skulle jag bara åkt förbi och glott på personerna på golfbanan och undrat vad det var för idioter som gick omkring på golfbanan en sådan varm dag. Nu är jag själv en idiot :)

fötter
Foto: mrsmalinski


Lantluft

Har tillbringat en och en halv dag på landet och sippat lantluft. I en sommarstuga med sambon, hans vän med tjej. Underbart ställe! En mysig stuga alldeles ensam vid en sjö. Stor tomt med gäststuga, dass, egen brygga med vedeldad bastu vid sjön. Blir helt sjuk och önskar att jag ägde ett sådant ställe.
Grillning med vin, pistolskytte, kast med ringar och bad och vedeldad bastu på kvällen. Dagen efter slappande på en filt med en god bok, kanotfärd på sjön, sill och färskpotatis nyupplockad från landet.

Daniels stuga
Foto: mrsmalinski

Herren i huset (sambons väns far) verkar vara en riktigt händig karl. Han har gjort ordning stället till en riktig idyll. Det är även han som snickrat ihop den finska gungan, eller som många kanske känner igen från Madicken. Hittade den även hos
Fanthyttans Fritidsmöbler (fast inte lika fin som den egenhändigt snickrade enligt min smak).
finsk gunga
Foto: Fanthyttans fritidsmöbler

Mörkret på ingång

Vill inte tänka på att hösten snart är här. Det är ju för sjutton fortfarande sommar och semester. Det man dock märker på kvällarna är att det mörknar fortare.

Igår kom jag hem vid 20-tiden efter en hel dag på golfbanan. Sambon kunde inte följa med pga öm axel. Så när jag kom hem höll han på att förbereda en tvårätters middag. Pga min usla kamera så blir det tyvärr inga bilder från kvällen. Alla kort var alldeles för suddiga *muttrar och önskar mig en ny kamera* Han hade ordnat fantastiskt god mat.
Sallad innehållande: avokado, quinoa, salladsblad, röd lök, rostade pinjenötter, jordgubbar med italiensk dressing. Till det grillad kycklingfilé och fyllda cocktailtomater med chevréost/creme fraiche. Sangria som dryck. Till efterätt: mandelfylld kaka med grädde och jordgubbar. Helt underbart gott!
Sådan skön kväll. Vi satt ute till kl.23. Dock hade vi behövt lite fina lyktor i mörkret. Vi fick nöja oss med att ta ut vår kandelaber och tända ljusen i den. Inte fy skam det! :)

Här är några fina lyktor som skulle passa utomhus:
Lyktor från de danska designföretagen
menu och Stelton

lyktor
Foto: menu & Stelton

Eller varför inte tända en hel brasa istället?
Eldkorg från Röshults och eldkärl från Form Chill

eld
Foto: Form chill & Röshults


Lysande tomatsoppa

När jag såg Annelie´s inlägg om lampan Jelly Friends kom jag att tänka på en annan annorlunda lampa.
Den klassiska Campbell´s tomatsoppburk som förvandlats till en lampa. Den heter "Canned Light" från Ingo Maurer.  Kostar ca 2 400 kr i butik. Kan man inte göra en själv och betala en bråkdel? :) Vet dock inte om jag skulle vilja ha en hemma.

Campell
Foto: Ingo Maurer




Fikasugna

Efter en timmes bilfärd och besöket på Formens Hus gjorde oss väldigt fikasugna. Väldigt passande att stanna i Grythyttan och äta lite lätt på Grythyttans Gästgiveri.
Carl Jan Grankvists Gästgiveri är nog det mest välkända och omskriva i Sverige.
Deras trädgårdsservering är ny för i år och kan varmt rekommenderas. Märks att stället är av högsta klass.
Grythyttan är för övrigt en mysig liten by. Mycket finns fortfarande bevarat från gästgivaregårdens historia såsom vackra gamla träbyggnader och den stenlagda Prästgatan som går mellan de gamla trähusen.

grythyttan
Foto: mrsmalinski

Formens Hus

Efter en trevlig måndag med utflykt och en massa kultur var det lika bra att fortsätta även på tisdagen. Vi begav oss till Hällefors och till Formens Hus.
Formens Hus är en mötesplats för design, form och färg och verksamheten skall vara en länk mellan industri och formgivning.
Deras permanenta utställning Design 1900- visar 1900-talets industridesign. Elever från deras förberedande industridesignutbildning visar även sina alster.

Formens hus
Foto: mrsmalinski

Visning av två lägenheter inredda på 50-talet. En arbetarlägenhet och en modern lägenhet inspirerad av H55 utställningen. 50-tal är härligt! Log en smula när jag såg "pissetofflorna" i hallen eftersom jag hade nästan exakt likadana på mig denna dag :)

Formens hus3

Formens hus2
Foto: mrsmalinski





Eftermiddag i Julita

Fortsätter vår måndag några dagar senare. Inte så lätt att hinna med att redigera bilder och göra inlägg så här i semestertider. Finns alldeles för mycket som jag vill göra och hinna med på semestern vilket inte är bra. Semestern är ju verkligen inte till för att stressa runt.

Forsatte vår tur österut till Vingåkers Factory Outlet. Inte mitt favoritställe bland affärer. Dock har sambon sprungit på ett och annat fynd, såsom jeans och Tiger-kläder. Såklart ställer jag upp och följer med om han vill det (brukar ju annars vara tvärtom när det gäller shopping :)

På vägen dit ser jag en skylt som det står Julita på. Dit vill jag ju åka säger jag plötsligt och minns Annelie ? Flitiga Myrans mycket trevliga inlägg (inlägg, inlägg1, inlägg2, inlägg3) om hennes tur dit. Tyvärr var klockan i senaste laget, vilket gjorde att allt inte var öppet, tex. Orangeriet. Vilket medför att jag måste åka dit igen (vilken osis ;)

bild1
Foto: mrsmalinski

Precis när vi anlänt ringde sambons telefon. Det var hans mor och far. De berättade att de gift sig i Julita. Inget sambon minns då han låg i hans mors mage. Verkligen en plats där jag själv skulle kunna tänka mig att ha mitt bröllop om jag kommer till den dagen. Otroligt fint och romantiskt. 

julita3
Foto: mrsmalinski

För barnen finns Pettson och Findus egna gård som är utförd i 2/3 skala för att alla barn skall känna sig som vuxna i huset. Eftersom vi inte hade några barn med oss fick vi ta fram vårt barnasinne, vilket vi inte har några större problem med :)

julita2
Foto: mrsmalinski

Julita är Sveriges till ytan största museum. På Julita finns en hel godsmiljö från förra sekelskiftet bevarad med bla trädgårdagar, parker, örtagård, gårdsmejeri, brandstation, kyrka och tegelbruk.

bilar
Foto: mrsmalinski


Konst på Hög

I måndags kändes det som om vår riktiga semester började. Ingen riktig värme för att bege sig till någon sjö för att bada. Dessutom blåste det nästan storm. Perfekt dag för en biltur och lite kultur. Började vår tur ett par mil söder om Örebro, till Kvarntorp och Kvarntorpshögen. En skulpturutställning "Konst på Hög"  ute i det fria på en 100 meter hög slagghög. Då det blåste riktigt mycket uppe på högen blev vi tyvärr inte långvariga. Många av konstverken hade vi sett förra sommaren. Vi var dock tvugna att se en av årets nyheter och hett debatterat i lokalpressen.

Med tio meter höga bokstäver som väger drygt två ton vardera vill konstnären Peter Johansson hedra Sveriges vanligaste efternamn: Johansson. 275 000 människor i Sverige heter Johansson i efternamn och är Sveriges vanligaste. Peter räknade ut att Johansson har lika många bokstäver som i Hollywood. Hollywoodskylten i USA vilket hans alster påminner om.

Konst på Hög
 Foto: mrsmalinski

Peperomia

Våra blommor i köksfönstret gillade inte solen lika mycket som mig. Blev att inhandla nya växter. Sambon hittade dessa på Plantagen som även jag gillade skarpt. Har aldrig sett sorten innan vad jag vet. Får hoppas på att de ska trivas bättre. Enligt skötselråden ska de iallafall vara tåliga och lättskötta växter.

Peperomia tillhör familjen Piperaceae, pepparväxter. Ursprung: Mellan- och Sydamerika samt Västindien. Trivs bäst på en ljus växtplats, men ska skyddas mot den starkaste solen. Klarar även att stå på mörkare platser. Den är en succulent och tål därför torka bra och vill inte övervattnas.

peperomia
Foto: mrsmalinski


Helg i Göteborg

Har haft en riktig tjejhelg. Fyra tjejer en hel helg i Göteborg. Mycket trevligt! Har blivit mycket fika, mat och dryck på några av alla stadens mysiga uteserveringar.

matofika
Foto: mrsmalinski

Såklart har det blivit en hel dag med shopping. Skönt att slippa hasa runt med en muttrande karl, utan att man glatt kan gå in i varenda affär man går förbi :)
Köpte en
Marimekko handduk som vi ska ha på vår gästtoalett när den målats om och fräschats upp. Kanske tar mig i kragen nu att börja med toaletten.
Eftersom vi har väldigt dåligt med förvaring och våra plastpåsar just nu ligger huller om buller bland plastburkar och dylikt fick det bli en tygpåse från Bruka Design att förvara dem i istället.
Kökshandduk i vitt och svart från Serholt som jag tänkte hänga på vedspisen i köket.
Två burkar från Granit med griffeltavelfärg. Självklart blev det en burk att förvara vårt favoritte, Lipton Green Tea Tchaé Orient. Vad jag ska ha i den andra vet jag inte ännu.
Aquafärgade kuddar till vårt sovrum inhandlade på Lagerhaus
Krokar till hallen. Äntligen ska vår fula hatthylla försvinna. Väntar på en regnig dag nu så vi kan vara inomhus att pyssla. Köpte två stycken på Haga Hem, där de för övrigt hade väldigt mycket fint. Ville även ha några kuddar och en dörrmatta men insåg mina begränsningar. Det skulle bli alldeles för jobbigt att släpa allt hem på tåget.
shopping
Foto: mrsmalinski

Ingen tid för att vara kulturell denna gången. Det närmaste vi kom var kyrkan Oscar Fredrik som vi passerade ett otal gånger på väg hem och till centrum.

kyrka
Foto: mrsmalinski

På söndagen var vi lagom trötta efter lördagkvällens bravader. Så vi tog en lugn och skön tur ut i Skärgården och solade och badade. Göteborg är verkligen fantastiskt! Jag som är landkrabba och bor mitt i landet uppskattar vattnet och havet enormt mycket. Dessvärre blir jag nästan helt sjuk och funderar på varför man bor där man bor. Kanske uppskattar jag de tillfällen som ges desto mer? Kan bara säga Husmusen att du kommer säkerligen stortrivas!

skärgården
Foto: mrsmalinski

Slutkörd?

Kände mig helt slut när jag kom hem från jobbet. Kan det bero på sena blogg-kvällar både söndag och måndag tro? :) Var tvungen att vila i soffan när jag kom hem. Somnade visst till och vaknade av sambon som kom hem. Fick ett ryck och började plocka lite här hemma medans sambon begav sig ut i löpspåret i hällregnet. Själv är jag så klumpig att jag sprang två dagar i rad så min fot är överansträngd. Att man aldrig lär sig...
Efter alla grillkvällar hemma och en hungrig nysportad sambo och en slö Malin fick det bli "lätt snabbmat" ikväll. Pasta med en liten klick pesto, kalamataoliver, tomater, fetaost, basilika, ugnsrostad lufttorkad skinka och italiensk salami. Enkelt men ändå väldigt gott!

mat
Foto: mrsmalinski

Efter maten bläddrade jag genom boken med 170 cocktails som jag köpte till sambon. Tänkte bli bjuden på många och goda drinkar i sommar. Hoppas han fattar vinken? ;)
Vet inte om det var spritångor i boken eller om jag helt enkelt behöver semester. Somnade på tre röda när jag ögnat genom boken och lagt mig tillrätta i soffan för att titta lite på tv:n. Då var klockan ungefär 22.00. Sedan vaknade jag för ungefär en halvtimme sedan (01.00 :) Känns underbart att ha sovmorgon imorgon.

bok
Foto: mrsmalinski


Semestertider

Nu har jag tagit semesterledigt! Iallafall från jobbet. Kommer nog finnas här på bloggen till och från beroende på väder, vind och var i världen jag befinner mig. Nu kommer jag dock inte bege mig så långt bort i världen, utan planerade tripper är bla: Göteborg, Kungshamn och Åland. Utöver det kan det bli små dagsturer efter vad andan faller sig på. Det visar sig. Ska iallafall njuta av ledigheten och försöka varva ner.
Trevlig sommar på er!!

Semester
Foto: Designers Guild

Stenprojektet

I helgen tog vi oss an vårt stenprojekt som jag pratat om tidigare. Inhandlade lite jord, stenpartiväxter och perenner på Plantagen i fredags. Eftersom det inte blev något badväder på lördagen som vi planerat blev det att påbörja och slutföra vår rabatt istället. Ett både billigt och smidigt sätt att fräscha upp den minst sagt ovårdade rabatten.

 Här är FÖRE bilder:
rab
 Foto: mrsmalinski

Här är EFTER bilder:
ste
 Foto: mrsmalinski

Välj färg på väggen

Nu lanserar Alcro deras nya produkt Alcro Designers Art Wall. Nu behöver du inte välja om du ska måla eller tapetsera. Den nya produkten består både av tapet och vattenburen färg. Det finns åtta olika mönster att välja mellan som du kan kombinera med valfri kulör. Fyra mönster med sandstruktur: Bambu, Trave, Kvadrat och Betong och fyra släta: Strå, Ruta, Rand och Moln.

alcro1
alcro2
Foto: Alcro

Fri som en fågel

Förstår inte varför jag ägnar tid och kraft till funderingar. Är väl helt enkelt att jag är en känslomässig person. Det är svårt att bara vara kall och skjuta bort det. Har ändå känt personen i snart 20 år. Nu känner jag dock att jag vill inte ha något med henne att göra mer. Hon har tagit så mycket energi från mig alla dessa år utan att jag sagt ifrån. Jag har snällt ställt upp i ur och skur. Hon sårar den ena efter den andra och folk försvinner från henne som löpande band. Hon frågar alltid mig varför de försvinner. Hon kan inte själv förstå att ingen orkar med hennes krav, egoism och självupptagenhet. Sista gången jag umgicks med henne var när vi hade lite grillfest hemma i Valborg. Hon satt och snackade skit om mig i mitt eget hem pga att jag inte gav henne total uppmärksamhet hela kvällen. Några dagar efteråt frågar hon mig vad hon och hennes nya kille gjort hemma hos oss då de inte minns något?? Vet inte om det bara är bortförklaringar för att hon skäms eller om det är sant. Efter det har jag inte hört av mig. Tycker att hon borde be om ursäkt. Så träffar jag på henne ute i lördags. Känner en arm som grabbar tag hårt i mig. Ser att det är hon. Hon säger hej och frågar hur det är. Jag svarar artigt och frågar henne detsamma. Får till svar: Varför är du så konstig? Varför hör du aldrig av dig? Överrumplad så får jag inte fram nåt utan säger bara att det varit så mycket. Kände att jag inte ville bråka eller ta upp det ute på krogen. Ångrar dock att jag inte fick fram nåt annat för när jag svarat henne ger hon mig en sträng blick utan ett ord och vänder på klacken och går vidare. Samma visa varje gång jag inte ringer henne flera gånger i veckan. Nu tänker jag inte ägna en minut åt detta mer. Detta är ett avslutat kapitel och enbart en förlust för henne. Själv känner jag mig fri.

Röd dag

Sista dagen för färgveckan, den röda dagen. Det har varit en inspirerande, rolig och kreativ vecka. Äntligen är det helg och lite färgglatt. Mitt tema för idag förutom rött är som de andra dagarna kvällens aktiviteter.
Efter lite shopping på Ica, Plantagen, MQ och Gina Tricot så begav vi oss hem och blandade iordning lite Sangria med jordgubbar. Sedan grillade vi kycklingfileér och grönsaker och gjorde en sallad av grönsakerna, oliver, fetaost och bulgur. En trevlig start på helgen.

röd
Foto: mrsmalinski

Uppe i det blå

Min kväll lyckades bli blå. Efter jobbet lade jag mig bekvämt i den blå brassestolen och tittade upp i den blå himlen och filosoferade. Just denna dag skulle jag velat vara en fågel som flög iväg, bort från allt och känna vinden vina mellan vingarna. Efter mina filosofiska tankar i solen åkte jag till golfbanan och spelade lite golf. Riktigt bra gick det. Börjar få in den rätta svingen.

blåA
  Foto: mrsmalinski


Kärlekspulver

Ibland så önskar jag att sambon skulle kunna vara mer kärleksfull och romantisk. Hittade ett recept på ett kärlekspulver. Kanske något som jag skulle testa på honom *ler* ?

Kärlekspulver

½ tsk socker
1 tsk pepparmint
1 tsk pulveriserat kanderat apelsinskal
1 glas vin

Mixa socker, pepparmint och pulveriserat kanderat apelsinskal.
En tesked av den blandningen blandas ner i ett glas vin.




Lunch i trädgården

Nu frestar solen utomhus och längtan efter semester är stor. Det blir inte bättre av att flera på mitt jobb arbetar sista dagen idag. Stackars lilla jag ska jobba några dagar in på nästa vecka ;)
Firade in den kommande semestern med lunch i lantlig miljö på
Sommaro Värdshus i Örebro. Ett litet mysigt ställe med anor från 1700-talet,  i utkanten av staden.


sommaro
Foto: Sommaro värdshus


Gråt inte över spilld mjölk

Kommer ihåg de hemska vaxdukarna när jag var barn. Riktigt avskydde dem. Nu gör jag det inte längre.
Finns riktigt många som är fina. Praktiska är de dessutom.

Marimekko har en drös med vaxdukar med fin design som alltid. Här nedan är ett urval av deras sortiment.

  m1    m2
 Foto: marimekko


Pappelina har även de vaxdukar i sitt sortiment. Med en vaxduk på bordet och en plastmatta på golvet kan en barnfamilj vara säker.

             papp
            Foto: pappelina

Sedan kan man nog hitta vaxdukar bland mångas tygsortiment. Här hittade jag en hos Minna Rundberg och hos webshopen La Principessa.

                vaxo
               Foto: Minna Rundberg / La Principessa

En grå kväll

Det har varit en grå och stenig kväll. Dagens grå/svarta färgtema passade mig ypperligt. Foten och tån börjar äntligen kännas bättre så ikväll har det grejats lite. Rabatten har grävts ur och grusgången har rensats. Nu måste vi köpa jord, stenpartiväster och några andra växter. Kanske blir ordning på den fula rabatten snart! :)

stenar
Foto: mrsmalinski

Färgen är brun

Antar även jag Annelies utmaning om färgvecka och brun tisdag.

Eftersom jag bara varit hemma ikväll blir det diverse bilder från hemmet. Blev nästan rädd när jag insåg hur mycket som gick i brunt hemmavid.


Bilder enl. nedan i ordning:
Mina acessoarer när jag går utomhus.
Nyinköpta skor åt sambon på Skoindustrimuseumet i Kumla. Riktiga gamla hederliga pissetofflor.
Ljus på vardagsrumsbordet som jag fått av min lillasyster.
Här hemma bjuds det på riktigt kaffe minsann! :)
Boxar från Ikea med diverse småprylar för att hålla någon sorts ordning.
Kitchenbloom´s goda äppelkaka bakad av sambon min.
Giraff från Afrika.

brun
Foto: mrsmalinski

Tomt och tyst

Min far och hans fru kom hem från deras segeltur igår, vilket medförde att vi inte behövde vara hundvakt längre. Fast hade vi vetat om att deras tåg från Göteborg skulle ta 9,5 timmar (!) så hade hundarna allt fått stanna en dag till hos oss.
Känns väldigt tomt och tyst här hemma. Nu är vi ju vana vid små tassar som trippar omkring och två små sötnosar som kommer och vill mysa hela tiden.

vovvar
Foto: mrsmalinski

Ikväll blev det lungt med en bok på en filt i trädgården. På filten intogs Ernst goda makrillklämma gjord av sambon. Ni som såg Sommartorpet förra året kanske kommer ihåg dem. Kan rekommenderas!

Ernst makrillklämma (6 pers)

6 st mjuka tunnbröd
2 st rökta makrillar
1 burk kesella
2 tsk dijonsenap
1 msk honung
8-10 st kokt färsk potatis
1 knippa gräslök
1 knippa rädisor

Lägg makrillen på tunnbrödet. Blanda kesella, dijonsenap och honung och bred över makrillen. Lägg därefter på den skivade potatisen, hackad gräslök och skivade rädisor.

Slöardag

Idag har det inte hänt så mycket. Sambon och jag har varit väldigt lata. Slöat i trädgården hela dagen. Har varit rätt så skönt. Behövde nog ta igen mig efter två sena kvällar med intagande av starka drycker. Får dock dåligt samvete när jag slöar så där. Har ju en massa grejer att göra och pyssla med. Blir tyvärr lätt att jag dras med i sambons slöa leverne :)

Fanns någon som var riktigt nöjd med det senaste inköpet. Tvmottagare till datorn. Sambon satt förnöjt ute i trädgården och tittade på fotbollen.

fotboll
Foto: mrsmalinski

Några som inte varit så slöa är våra plantor. Det händer grejer bland växterna. Både tomaterna och physalisen börjar ge frukt! :)
frodas
Foto: mrsmalinski


Figurer

Faller ofta för prydnadsföremål som gestaltar enkla figurer. Hittade några som föll mig i smak hos Bo concept. Skulpturer i järn föreställande man och kvinna.
Måste säga att de liknar den vi har hemma fast i enklare utförande. Vår föreställer en etrusk* och är i brons och inhandlad i Italien.

etrusk
Foto: Bo concept / mrsmalinski

* Folk som i forntiden levde i mellersta och norra Italien. Det etruskiska riket kallas även Etrurien vilket i sin tur utgör ett historiskt landskap som sedermera kallades Tuscia, varav det moderna namnet Toscana uppkommit.