Loj

Längtar efter helg och ledighet. Känner mig lite slö. Kan det bero på rosévinet som intogs igår? Hade en mycket trevlig tjejkväll med tjejerna på mitt jobb. God mat, gott vin och mycket skratt i en arbetskamrats trädgård ute på landet. Ikväll är bara att gå på´t igen med arbetskamraterna, men då får även de av manligt kön följa med :) Det blir Harry´s uteservering med förhoppningsvis god mat och dryck.

Snart kommer min far och hans fru hem från deras segeltur. Det innebär att hundarna kommer lämna oss *snyft*. Kommer sakna de små liven enormt!

vin
Foto: mrsmalinski

Stenar

Känner mig lat och ekonomisk när det gäller vår rabatt på södersidan. Just nu ser den hemsk ut. Torr jord, några spretiga blommor och massa ogräs. Ingen vacker syn. Eftersom vi bara hyr vårt hus så har vi ingen större lust att kosta på rabatten. Har redan kostat på en massa saker hemma. 
Rabatten måste grävas upp och fyllas på med ny jord och nya blommor. Kom på en idé att lägga stenar i rabatten och plantera endast små partier mellan stenarna, ex. med stenpartiväxter. Så jag var iväg på lunchen idag och hämtade ett lass med sten på en byggarbetsplats som blivit över. Perfekt att jobba inom byggbranschen :) Så nu har jag ännu ett projekt att pyssla med hemma (jag som inte har något att göra för övrigt ;)

stenar

Television

Vi köpte oss en ny LCD Tv när jag och pojkvännen blev sambos. Visst är det snyggt med en platt tv istället för en stor ful klump. För min del kan man ju undra om det bara har med att det är snyggare som vi köpte den. Med tanke på hur lite tid jag tillbringar framför tv:n kan man undra vad jag har tv till. Speciellt nu när jag blivit bloggberoende dessutom :) Efter alla kvällens aktiviteter, då är klockan vanligtvis runt 21-tiden. Då vill jag ju sätta mig en stund vid datorn. Som alla vet då så försvinner ju tiden rätt fort och bums är det läggdags.

Linnea har funderingar kring val av platt tv. Lustigt att det var precis de två som jag och min sambo valde mellan.
http://leica.blogg.se/260606195354_smsaker.html   Här visar jag hur det blev hemma hos oss. Kanske kan hjälpa lite, eller förvirra? Vad vet jag :)

tv
Foto: mrsmalinski


"Mamma jag vill inte sova".

Just nu sitter jag och äter glass, den nya Carte dÒr Greek Yoghurt och vill inte gå och lägga mig. Känner mig som ett litet barn som vill vara uppe med de vuxna :)
Jag har blivit blogg-beroende. Klockan är 23.30 och jag borde verkligen gå och lägga mig. Klockan ringer imorgon 06.30. Vill inte tänka på hur trött jag är då.

glass
Foto: GB


Syrenlila

Märket SIA känner nog många inredningsintresserade tjejer till. Deras prylar finns i många inredningsbutiker landet om. De försöker hänga med och skapar två nya kollektioner varje år till vettiga priser.
Varje tema de lanserar har sin egen själ och stil. SIA skapades av Sonja Ingegärd Andersson 1963.
Varje kollektion är indelad i flera teman som motsvarar olika stilar från klassiskt till modernt.

Här nedan är några produkter från serierna: Poetic Home och Serene Home. Säger bara syrenlila, det gillar jag.

sia14
Foto: SIA



Fint i trädgården

Ännu fler fina saker från SIA till trädgården. Visst kan inte en levande lavendel jämföras med deras i plast, men passar bra för den som avskyr trädgårdsarbete. Det går att skapa en fin trädgård och balkong utan gröna fingrar.

sia12
Foto: SIA

Romantik & Sommar

Jag har inte varit mycket alls för blommigt och romantiskt. Det ska ha varit stilrent och enkelt. Vet inte vad det är som gjort att jag börjat falla mer för den lantliga stilen. Kan det vara att vi nu bor i hus och inte längre mitt inne i stan. Känns lite främmande då jag velat vara och varit en stadsbrutta i flera år och inte har kunnat tänka mig nåt annat. Känns iallafall befriande att inte känna dragningen till staden lika ofta som förr (usch vad jag låter gammal :)

Här är fler produkter från 
SIA men för de vuxna. Somrigt och blommigt. Passar bra lagom till semestern.

sia13
Foto: SIA







Sött

Jag fortsätter väl i samma bana, saker till de små. Sambon tror väl att jag fått fnatt....eller att min biologiska klocka börjat ticka :) När man tänker på min ålder är det väl precis lagom med en liten knodd, men det får allt vänta.
SIA gör så otroligt söta saker till de små. Finns en hel butik som heter Kid´s med deras barngrejer här i Örebro. Blir helt sjuk när jag går in i den butiken. Då börjar verkligen klockan att ticka :)

sia1
Foto: SIA



Mera leksaker

När jag ändå är inne i spel/leksaksgenren så hittade jag några helt fantastiska bilar tillverkade i trä, Streamliner från Playsam. Streamliner fick Utmärkt Svensk Form med hedersomnämnande 1984 och vald till svensk designklassiker av Nationalmuseum 1998. Även om jag inte är ett barn så vill jag ha! :)

playsam
Foto: Playsam - Jonas Lindström

Playsams vision är att skapa ting som berör och talar till alla sinnen. De vill väcka lekfullheten och glädjen till liv. Ting som designats för både handens och ögats lust. Kan bara säga att de lyckats!

De har även en samling av kända byggnadsverk i Stockholm - Kungliga slottet, Kaknästornet, Globen och Stadshuset. Tillverkad även den i trä och lackerad i högblank färg. Designad av Ola Wihlborg.

stthm
Foto: Playsam - Jonas Lindström

Spel i trädgården

På sommaren vill både gammal som ung vara utomhus och leka. Krocket och boule är två typiska sommarspel. Nu finns de klassiska trädgårdsspelen som designutgåva i massiv teak, designad av Akiko Kuwahata och saluförs av TripTrap.

krocket2   boule2
Foto: TripTrap


Pierced

Mjuka härliga former med ett tufft inslag. Gillar kontrasten.
För två år sedan firade Svenskt Tenn 80-årsjubileum. Då bjöds bland annat
Margot Barolo in för att samarbeta med företaget. Hennes bidrag blev skålarna i keramik och tenn inspirerade av kroppsutsmyckning.

barolo1  barolo2
barolo3
Foto: Barolo


Lavendel

Satt på trappan i eftermiddagssolen och tittade på min lavendel och tankarna började virvla. Älskar lavendeln både till utseende och doft. Som vanligt kom det upp pysselfunderingar. Undrar om det skulle vara gott med lavendelskorpor? Har aldrig provat det, men sett flera recept. Såg även recept på lavendelhonung hos Ilva - Aglio e olio. Kika gärna in hos henne och se hennes underbara bilder!
Önskar att jag kunde fota lika bra, men inte lätt med min usla kamera :) Övar tillsvidare. En bättre kamera står just nu högt upp på önskelistan.

Dök upp en linslus precis när jag skulle fota min lavendel :)
lavendel
Foto: mrsmalinski


Typisk svensk midsommar

mid4
Foto: mrsmalinski

Iår blev det en typisk svensk midsommar med tanke på hur vädret var här i Örebro. Strålande sol omväxlat med regnskurar.
Tog en morgonpromenad med hundarna för att plocka lite midsommarblomster. Var dessvärre inte så lätt att samtidigt plocka blommor som jag rastade två busiga hundar. Vi är hundvakt åt två av min fars fem hundar i 1 ½ vecka då de är ute och seglar.

Vi bestämde oss tidigt att vi fick ta sillunchen inomhus fastän jag planerat in i det sista med att sitta ute i trädgården. Kändes lite trist men vad gör man? Är glad iallafall att vi inte dukade upp ute. Kom tre riktigt stora skyfall mellan solstrålarna.
mid3
Foto: mrsmalinski

Till kvällen kunde vi iallafall sitta ute på våra vänners altan. Det var ingen riktig värme, men inget regn så ute var vi ju tvugna att vara :) Blev lite golf i vår trädgård (och någon som druckit lite många öl på bilden kanske :) och sedan studsmatta hemma hos vännerna.
mid1
Foto: mrsmalinski

Det har blivit mycket hundar i helgen. Först de två dvärgsnauschrarna vi är hundvakt åt. Sedan på midsommarkvällen var det med en supersöt Goldenvalp, två schäfrar och en bullterrier.
Kan meddela att jag är kär! Har just nu tre helt underbara killar hemma hos mig (sambon och de två hundarna :)

mid2
Foto: mrsmalinski

Trevlig Midsommar!

Blir tyvärr inte så fina snapsar som nedan till midsommar, men hoppas att vi får trevligt ändå.

För dig som är pysslig och vill ha snaps till något annat tillfälle än midsommar (kanske i sista laget att fixa detta nu :) kan hälla sprit i fina flaskor och lägga i ex. citron, vaniljstång m.m. och skriva ut etiketter och snapsvisor från
Reimersholms festfixare om du nu inte är ännu pyssligare och gör allt själv!
Fina snapsglas och snapsflaska från Sagaform

Ha en trevlig midsommar!


snapssnaps
Foto: Reimersholms / Sagaform




Smutsiga händer

Trädgårdsarbete, lek i trädgården och andra utomhusaktiviteter gör att man lätt får smutsiga händer. Nu blir det mycket roligare att tvätta sig. Bliw lanserar nu sin klassiska tvål med ny dekor formgiven av 10-gruppen.

bliw
Foto: bliw.se

Förra året hade de en designtävling och vinnaren av 2006 års designbubbla är "Lödder" av Peder Bergstrand.
bliw2
Foto: Bliwdesign.com



Heja Sverige

Undrar vad jag gör på jobbet... Trodde jag hade semester. Kändes iallafall som det igår. Sambon och jag cyklade upp på stan för att sitta på en uteservering och kika på fotbollen. Uteservering, 25 grader varmt, en kall öl, god mat och trevliga vänner. Älskar denna årstid. Vem kunde tänka på att det var jobb dagen efter?  Nästan så att jag sjukskrev mig idag. Ärlig som jag är och en hel hög med arbeten som måste utföras så sitter jag här nu på jobbet.. Men ska inte klaga, är bara fyra timmar kvar till helg!

Fasiken vad fotbollen var spännande igår!! Så skönt att Sverige vann till slut. Satt på helspänn hemma i soffan. Ja blev både uteservering och fotbollstittande hemma i soffan igår. Åkte ner på stan redan vid 18 och kollade på matchen innan. Sedan drog vi hem i halvlek pga två mycket irriterande människor som stod bakom oss och babblade om allt och ingenting. Dessutom hade nog den ena tagit ett par öl för mycket. Då sambon min är grymt fotbollsintresserad så blev han mycket störd. Så vi cyklade hem och köpte med oss varsin McFlurry och satt hemma i soffan och njöt av andra halvlek.

ljungbergmcflurry
Foto Ljungberg: Aftonbladet - Magnus Wennman


Nöjd & Glad i solen

Det är sommar och sol, och ingen är nöjdare än jag. Älskar denna årstid. Finns bara en nackdel. Tänkte på det när jag kom hem och kände en massa grus under fötterna i hallen (och även i övriga huset). Det är INTE kul att städa när det är fint ute. Men ändå kan jag inte gå och se och känna skiten. Vilket blir ett problem. Lustigt att både Sara och Saga bloggade om det idag. Inte så konstigt kanske, är nog en hel drös som tycker likadant. Undrar dock om de flesta är av det kvinnliga könet? Min sambo verkar ha något filter som gör att han inte ser det jag ser. Någon som vet var man kan köpa ett sånt? :) Skulle vilja ha!! ;)

Tillbringar hellre tid utomhus i vår trädgård! Eller i löpspåret. Måste skryta med att jag sprang 8 km ikväll. Kändes riktigt bra! Skönt att få röra på fläsket lite :) Kanske behövs. Imorgon blir det några öl till fotbollen på någon uteservering på stan och jag har hört att öl inte är så hälsosamt...

Nu är det tyvärr läggdags. Hoppas på att kunna få sova ordentligt inatt. Har sovit så dåligt pga värmen och fåglar som skriker och skränas. Vill egentligen inte sova. Skulle vilja sätta mig ute i trädgårdsmöblerna med en stor kopp te och filosofera. Får nöja mig med att titta på några bilder från trädgården istället.

trädg
 Foto: mrsmalinski

Ännu en solig dag

Denna dag inleddes även den med frukost ute i det gröna. Blev grönt te med egenodlad mynta.
Mycket gott! Provade även myntabladen till glassen och jordgubbarna efter grillningen igår kväll. Även det var mycket gott.

te
Foto: mrsmalinski

Finns hur mycket som helst att göra i trädgården. Lusten ville tyvärr inte infinna sig i värmen. Rabatten vid husgavelväggen är inte för vacker och borde grävas upp och göras om helt. Vet dock inte hur mycket vi vill greja med när vi bara hyr. Valde istället ett horisontellt läge på en filt i solen med boken (som alla andra redan läst) som jag tänkt läsa sedan länge men inte orkat börja med.
11
Foto: mrsmalinski

Medeltidsmarknad

Underbart väder! Lördagen inleddes med frukost ute i det gröna.
Sedan begav vi oss till Systembolaget och köpte lite goda sommardrycker såsom mousserande jordbubbsvin, rosévin och diverse öl.
Efter det åkte vi till det gamla Örebro "Wadköping" på medeltidsmarknad. Blev dock bara en kort runda och en snabbfika i värmen. Vi kände dragningen hem till trädgården.

medeltidsmarknad

Det enda vi handlade på marknaden var brända mandlar och en odlingspinne. Tyvärr fanns det bara med texten persilja till våra örter. Men med tanke på att vår pallkrage av någon konstig anledning är full av persilja så passade det bra. De andra örterna har inte tagit sig alls så bra. Frågan är vad man kan göra med all persilja? Är inte den örten vi vanligtvis använder i köket.
persilja
Foto: mrsmalinski


Är sommaren på väg?

Börjar känna sommarkänslorna komma. Hoppas att värmen kommer hit och stannar länge. Sitter och längtar och trånar efter landet Italien. Vill åka dit nu! Tyvärr är det ingen resa bokad och inga planer att åka dit (inte nu iallafall). Det som är bokat för sommaren är några dagar i Kungshamn, en helg i Göteborg och några dagar på Åland. Kommer sommaren vara full med sol och värme (som jag har beställt) är det verkligen inte fy skam. Längtar mig bort.

Åland
Foto - Åland: Kjell Söderlund

Vårnyheter från stelton

Steltons kraftiga och snygga brödpåse som används för förvaring av alla sorters bröd för att hålla brödet fräscht. Det sitter en magnet i öppningen av påsen för att stänga till den. Den är tillverkad i kraftig bomull.
Självklart fungerar den även bra att förvara andra ting i som exempelvis äggen på påskbordet. Designad av Klaus Rath.

breadbag
Foto: Stelton


Den klassiska termosen med det unika vipplocket i nya härliga pasteller i matt plast. Designad av Erik Magnussen.

termostermosrosa
Foto: Stelton


String

Den klassiska Stringhyllan designad av Nisse Strinning 1949 har fått nya familjemedlemmar. 
Hyllan har blivit en av 1900-talets främsta designikoner.
Den svarta med valnötsskivor skulle passa ypperligt i vårt bakugnsrum. Ska ta mig en överläggning med sambon och höra vad han tycker.

String Pocket som finns i fyra färgkombinationer, vit/vit, svart/svart, röd/röd eller vit/valnöt.

string1string2string3
Foto: String

Den andra familjemedlemmen är Stringplex Pocket med gavlar i plexiglas. Med hyllplan i vitt eller valnöt.

string5string6string4
Foto: String

Taggad

Äntligen!! Nu har golfsuget infunnit sig efter en lång vinter i träda. Är det solen kanske som gjort sitt?

golf
Foto: Röhnisch

Fick sms från en arbetskamrat som fick sitt officiella handicap igår. Nu känner jag mig riktigt taggad att ta mitt gröna kort! Nu går det inte att ligga på latsidan längre. Nu är det träning som gäller. Finns ingen ursäkt längre. All utrustning har jag. Även inhandlat lite nya kläder som passar ypperligt på golfbanan. Såklart kommer de från
Röhnisch. De har lager och kontor i Örebro och därför har jag möjlighet att kunna inhandla kläder till lite förmånligare priser, vilket aldrig är fel.
rlogo

Fönsterfilm

Fönsterfilm som dekoration eller skydd från Strössel design. Statisk film att fästa som insynsskydd/solskydd på fönster eller för att mönstra speglar, kakel m.m. Lätt att ta bort och sätta dit igen.
Design av Johanna Lindgren och Sofia Löfstedt.

pelargon
Foto: Strössel design


Mer marimekko

När jag ändå kollar in marimekkos produkter måste jag visa några väskor ur deras kollektion.
Samtliga väskor i 100% bomull och designade av Mika Piirainen.
De översta heter Zuri och finns i två färger.Mönsterdesign av Maija Isola.
Andra raden heter Retu och är designad av Mika Piirainen. Mönsterdesign av Teresa Moorhouse.
Den rosa väskans namn är Hala och finns i fyra olika färgställningar. Mönsterdesign av Maija Isola.
Sist är väskan Ramla som även den finns i fyra färgställningar. Mönsterdesign av Katsuji Wakisaka.


m väskor
Foto: marimekko


Moments

Har tidigare bloggat om Maija Louekari´s muggar Moments från Marimekko. Hittade även flera saker i
samma serie, tyg, musmatta, block, pärm. Snyggt!  Här kan du läsa om
Maija.
tyg moments

Foto: formodesign




Halsont och pysselsugen

Jag är jättesugen på att hitta på en massa saker. Rensa i förrådet, greja i trädgården, ordna fint i skafferiet, handla boxar och burkar på stan m.m.m. Tyvärr har jag ingen energi. Har jätteont i halsen och känner mig hängig. Usch hatar att vara sjuk. Blir så rastlös. Vill så mycket.

Fixade ordning lite med burkar till skafferiet förra helgen. Behöver inhandla fler och sedan strukturera upp ordningen. Känner dock att jag inte orkar idag. Skulle behöva öva på att texta. Vet vilken font jag skulle vilja ha på burkarna, men tyvärr var det inte så lätt att få till det. Det får duga så länge.

burkar
Foto: mrsmalinski

Jag får väl istället lägga mig i soffan på våra nya kuddar. Fick de vita av min snälla mor när vi var där sist. Har antytt länge att hennes kuddar i vardagsrummet skulle passa ypperligt i vår soffa till våra tapeter. Så sist hade hon insett att hon inte behövde så många kuddar, utan gav två stycken till oss istället. Bra idé tycker jag :)

kuddar
Foto: mrsmalinski