Gransirap

Sambon jublar (med lätt överdrift :) att granskotten har kommit. Försökte åstadkomma egen gransirap förra året och efterapa Ernst i Sommartorpet. Då var det tyvärr för sent på säsongen.
Plockade en skål med granknoppar från granen på vår tomt i helgen och gjorde sedan enligt receptet nedan.
Har ingen aning vad det kommer bli av det. Det får bli en spännande överraskning.

Gransirap enl. Ernst
Granknoppar
Socker
Citron
Plocka granknoppar. Skiva citron och varva sedan knopparna med citron och socker i en glasburk i flera lager. Ställ sedan burken i två veckor och låt sockret smälta. Filtrera sedan bort citronen och granknopparna och du har en gransirap som enligt Ernst kan användas när du är "vissen".

gransir


Eva solo

Pappas fru fyllde år förra veckan. Som vanligt hade jag idétorka med presenter. Inte alltid så lätt att handla present till de som redan har allt. Hade tänkt köpa något fint till torpet deras i en mysig butik inne i stan, men då vi var trötta och var i närheten av en Cervera-butik fick det bli ett race där inne. Gick någr varv innan jag kunde bestämma mig (velig som jag är :). Blev tillslut en karaff från evasolo

 evasolo
Måste erkänna att jag skulle kunna tänka mig en till mig själv. Finns mycket snyggt i serien.
Eva solo är en dansk design duo som skapat en lång lista med innovativa produkter, vilka många blivit uppmärksammade både nationellt och internationellt. Duon består av Henrik Holbaek och Claus Jensen.


Färsk potatis

Längtar efter färsk potatis! Köpte ett par vantar att skrubba potatisen på Granit förra veckan. Tyckte att de var så söta.

färskpotatis
Foto: Privat

Även fast det ännu inte ens är juni har vi hunnit med att grilla ett flertal gånger. Är helt insnöade på ugnsrostade rotfrukter som tillbehör till köttet. Nu längtar jag dock efter fräsch hemmagjord potatissallad på färskpotatis. Ingen sådan där kletig färdig som man köper i butik *usch* utan färsk potatis som man gärna kan lägga en stund på grillen och sen blanda med lite av vad man har hemma, tex: körsbärstomater, rödlök, purjolök, salladslök, ruccolasallad, rädisor, fetaost, oliver, basilika, soltorkade tomater och lite olivolja eller ringlat smör över *mumma*


Foto: Arla



Snabba vändningar

Sambon skulle åka till Tallin idag på möte med jobbet och komma hem imorgon eftermiddag. Han skulle åka hemifrån kl.10 till Arlanda. Kl.09.30 ringer hans chef och frågar om det är ok att han stannar kvar hemma. Mötet var tydligen inte så viktigt och de var redan tillräckligt med folk. Visste han inte om det tidigare kan man ju undra? Snopet.
Då blir det visst ingen ensam hemmakväll för min del då. Får försöka dra med mig honom till Nautilus och ut i spåret en runda istället för middag i Tallin. Undrar vilket han helst skulle föredra? =)

Söderläge

Både jag och sambon börjar få upp intresset för trädgård. Kanske beror på att vi har vår egen nu?
Tittade på programmet
Söderläge igår för första gången. Finns en hel hop med trädgårdsprogram som visas i tv just nu. Bra för oss som är nybörjare i den genren. Fick tips igår om hur man får sina terracottakrukor att se gamla ut. Pensla på naturell yoghurt eller fil på krukorna så kommer det bildas mossa så småningom. Precis vad sambon och jag undrat. Vi ville helst ha gamla terracottakrukor att plantera tomatplantorna i men fick nöja oss med nya från Plantagen.

tomatplantor
Foto: Privat


Semesterplaner

Jag vill ha något att se fram emot. Ser fram emot sommaren och semestern. Är dock orolig att jag ska bli rastlös om vi inte kommer iväg på så mycket. Därför vill jag planera lite så att jag vet att vi kommer iväg. Sambon är dock inte så mycket för att planera, men han är inte lika krävande som jag är :) Han skulle nöjt sova ut och ta det lungt hemmavid med mycket tid framför datorn med en kopp kaffe i handen. Ibland önskar jag att jag skulle kunna nöja mig med så enkla ting. Är tyvärr alldeles för rastlös.

Har iallafall bokat tre nätter i Kungshamn med ett annat par i juli. Kan bli toppen tror jag! Får hoppas på fint väder så vi kan sitta på klipporna och lapa sol på dagarna och äta grillat och skaldjur på kvällarna. Funderar på att boka nåt mer. Bara älsklingen och jag. Har haft funderingar på Skåne, Malmö eller Helsingborg några dagar. Älsklingen föreslog Åland. Kanske inte alls någon dum idé? Måste surfa runt lite ikväll och kika. Någon som har något annat bra förslag? Minisemester någonstans i Sverige till hyfsat billig penning önskas.

Huvudet fullt

Har haft en massa ideér att blogga om senaste dagarna, men istället har det inte blivit nåt...
Huvudet är fullt av ideér men alla kräver fotografering och tid vid datorn. Jag har varken tagit fram kameran eller satt mig ner vid datorn. Tycker inte tiden räcker till. Därför blir det bara lite kort blarr nerskrivet medans jag sitter och arbetar.
Blev lite shoppande i Stockholm förra veckan. Lite småsaker från Village och Granit och två par jeans från Åhléns. Köpte bla lite etiketter, snören, pennor från Granit. Tänkte få lite ordning och piffa upp i skafferiet.
Granit-köksskåp
Foto: Granit

Köpte två par jeans i stuprörsmodell från Cheap Monday (som alla fjortisar har :). Känner mig dock inte helt bekväm i så tighta jeans just nu. Måste sluta upp att gotta mig och träna mer. Blev inte direkt någon sund helg heller. Var uppe i Dalarna hos svärföräldrarna. Svärmor hade bakat tårta, gjort rabarberpaj, köpt godis och chips. Tror ni jag kan låta bli? Nope...
Hade med oss en av pappas hundar i helgen. Så mysigt! En liten charmig dvärgschnauzer. Blev nästan lite tårögd när jag skulle lämna tillbaka honom igår kväll.

Tredagarsvecka denna vecka vilket känns oerhört skönt! Hoppas på att få energi och inspiration att pyssla hemma de lediga dagarna.

Inredningsbutiker

Hinner med en snabbvisit på stan mellan min kurs och tåget hem till Örebro på onsdag. Försöker hinna med lite inredningsbutiker med sortiment som inte finns hemmavid när jag är uppe i Stockholm. Hittills har det mest blivit: Granit , Village och Stockhome . Antingen blir det en sväng till dem igen för att se om de fått in några vårnyheter. Tips på andra bra butiker i närheten mottages gärna!

villagegranit
Foto: Village  och  Granit



Bättre sent än aldrig

Dock inte i detta fall. Har inte brytt mig alls om vad jag stoppat i mig under hela hösten. Gottegris som jag är blir det lätt en del godis och kaffebröd. Har inte haft några problem med vikten alls, så då har jag ju inte direkt brytt mig heller om vad jag äter. Så lagom till sommaren kommer kilona. Då man inte kan gömma sig i tjocka tröjor och smyga i mörkret. Tur att jag kommit igång med min träning nu. Då ska det väl förhoppningsvis inte vara några problem. Kanske kan tänka mig för lite oxå vad jag äter ;) Fast svårt nu i sommar med öl och god mat på uteserveringar, glass och smarriga fikan ute i solen.
Nu ska jag inte beklaga mig för några extrakilon när jag egentligen inte har något större problem. Blir ju bara löjligt och fånigt =)

Måndag igen. Inte direkt min favoritdag. Men ska nog överleva :) Kortvecka på jobbet. Kurs i Stockholm tisdag och onsdag. Skönt att komma bort lite. Känner att jag behöver det. Mycket tankar just nu.

Tårta, pissetofflor och musik

Firade min minsta syster idag som blivit stor. 20 fyllda år.
Mor hade gjort suveränt god smörgåstårta och marängtårta *mumma*
Passade på att åka förbi skoindustrimuseumet för att beställa två par "pissetofflor". Blev ett par rosa och ett par vita till sommaren. Sambon fick ett par brunsvarta krokodilmönstrade :)
Lyssnade på systers pojkväns brors nya låtar. Skön musik kan jag bara säga. Gå in och lyssna på
Aguson!

Även om det inte verkade så tidigare idag så njuter jag faktiskt av en hemmakväll helt ensam en lördag. Känner mig så sugen på att träna imorgon. Vill inte förstöra det med att vara bakis. Ska njuta imorgon när jag mår som en prinsessa och sambon ligger och stönar  =) Hoppas även på lite snällare vindar imorgon så jag kan komma iväg till golfbanan och testa min sving. Är även antik & kuriosamarknad i den gamla stadsdelen Wadköping imorgon som jag är sugen på att gå på.

Trädgårdsarbete

Förra helgen tillbringades största delen av tiden i vår trädgård. Känner oss väldigt nyfikna men ganska så okunniga när det gäller trädgårdsarbete.
Verkar som om de tidigare hyresgästerna inte ägnat mycket tid åt att få det fint i trädgården. Väntar dock spänt på vad som kommer upp i rabatten. Har redan fått se skymten av lite blommor bland gamla grenar och löv.


Efter allt slöande i solen kände jag lite sug att rensa lite fint i rabatterna. Hann inte klart utan hade tänkt att fortsätta denna helg. Men med sämre väder och väldiga vindar har gjort att jag inte varit så sugen på att vara utomhus och greja. Det får bli en annan dag :)

Är sommaren redan här?

För två dagar sedan undrade jag var våren tagit vägen. Nu verkar det nästan som det redan är sommar. Kan det vara något annat än helt underbart? Känner att jag lever upp på ett helt annat sätt än resten av året. Är det mening att man ska känna sig så låg och trött så pass lång tid av året? Jag fullkomligt älskar solen och värmen.
Fler som blir glada och positiva av det underbara vädret. Blev prat om uteservering och afterwork-öl idag. Finns det nåt bättre än en pärlande kall öl ute i solen?

På tal om öl tipsade min ölälskande sambo om ett fatölssystem för hemmabruk från
Carlsberg Står just nu högst upp på hans önskelista. Får kanske investera i en när vi fått ordning i vår lounge.

Foto: Carlsberg

Vitt tyg och ugnsrostade grönsaker

Ikea är ju otroliga på att ha låga priser. Mamma ringde mig igår när hon var på tygavdelningen på Ikea. Hon hade köpt ett 5-meterspack med vitt bomullstyg och sytt gardiner till min lillasyster för 25 kr. Otroligt billigt att få gardiner till två fönster för 50 kr. Nu hade de sänkt tyget till 9 kr/paketet. Så hon köpte med 3-st till mig. Vet inte riktigt vad jag ska ha det till, men duger väl i värsta fall att göra trasor av och putsa bilen med :)

Det blev grillning på Valborg. Var tio personer hemma hos oss och firade in våren (var den nu är??).
Gjorde ett stort lass med ugnsrostade grönsaker till det grillade. Så enkelt och så gott! Man kan ju slänga i vad man har hemma. Vi tog potatis, morötter, rödbetor, röd- och gul lök, färsk rosmarin, olivolja och salt. Mumma till grillat.

ugnsrostade grönsaker
Foto: Arla