Pausfågel

Jag kommer ta en liten paus från bloggandet i drygt en och en halv vecka. Jag ska vara sångfågel.

Jobbets julfest börjar närma sig med stormsteg. Jag måste lära mig sju låtar utantill. Så dagarna till och med julfesten nästa fredag (8:e dec) är fulltecknade. Förutom att lära sig sju låtar utantill, öva med gruppen, ordna scenkläder, gå på julbord ska jag försöka hinna med allt vanligt såsom arbete, träning, hemmet och umgänge.
Därför har jag bestämt mig för att bloggen får vila lite även om det kommer krypa i mina fingrar för att gå in och kika hos mina favoriter, skriva inlägg m.m.  Nu måste jag prioritera. Tiden räcker ju tyvärr inte till annars.

Hoppas ni får en jättemysig 1:a advent och kram på er!

rosaljungPaus och sångfågeln är en Rosa Ljung. Vem av er har inte haft någon sak i denna serie när ni växt upp?
Vad tycker ni om den?
Lite nostalgi men samtidigt får jag lite rysningar för alla dessa porslinssaker.

Bilden är hämtad från
Torekov Keramik där man även kan beställa denna "fina" fågel.

En vecka i matens tecken

Ett inlägg i matens tecken. Varning!  Är du hungrig, eller småsugen på något stäng ner detta inlägg.

Förra veckan blev det ingen träning överhuvudtaget. Förkylning och halsont spökade fortfarande i kroppen. Istället för träning blev det istället en vecka med mat. Vilken bra ersättning?!?!

I torsdags bjöd jag hem tjejerna på jobbet på lite glögg och tilltugg. Vi har bestämt att träffas några gånger per år och denna gång var det min tur. Detta är några av sakerna som jag bjöd på :

Ädelkräm/Getost med pepparkaka, torkad frukt och nötter
Ost 1:
140 g Kvibille Ädel Special
ca 1 dl Buko färskost classic naturell

Ost 2:
Bredbar getost med ringlad honung

Tillbehör:
pepparkakssticks eller pepparkakor
dadlar
torkade aprikoser
Rostade nötter, t ex valnötter
Sweet chilisås
Mosa osten med en gaffel och blanda med färskosten.
Forma krämen till ägg med hjälp av två skedar.
Blanda nötter med någon matsked sweet chilisås och rosta sedan i ugnen, 150 grader, ca 15 min
Servera med tillbehören

Baconlindade dadlar
Bacon, 2 paket, 20 skivor
Dadlar 20 kärnfria
Linda en baconskiva runt varje dadel. Placera dadlarna med skarven nedåt på smord ugnsfast form.
Baka i mitten av ugnen på 225 grader i 12-15 minuter, eller tills baconet är knaprigt. Servera dadlarna ljumma eller kalla.

Tabbouleh med aprikoser
2 1/2 dl bulgur
5 dl grönsaksbuljong
3 schalottenlökar
50 g valnötter
2 dl torkade aprikoser
2 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
3 msk pressad citron
1 krm svartpeppar
150 g Apetina feta
Koka bulgur i buljongen. Låt kallna. Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar. Dela osten i bitar och blanda i salladen.
  
En vecka i matens tecken
Fotocollage: mrsmalinski

I fredags var vi tvugna att prova någon av
Arlas pannor som Sara och Camilla pratat så gott om.
Vi köpte Skagenpannan. Till det blev det lax, tigerräkor, dill, citronsaft och pressad potatis.
Väldigt enkelt men suveränt gott!

Efter några timmarns vedstaplande i lördags gick vi bort till goda vänner på middag. Blev bjudna på en suveränt god trerätters middag.

Förätten bestod av: Pepparotssoppa med tillbehör av rökt lax, purjolök och rökt skinka.
Varmrätten av tre sorters kött (rostbiff av älg, älgfransyska och nöt) och tre såser (svampsås, grönpepparsås och ostsås) med ostgratinerat potatismos.
Efterätten var en suveränt god hallonpannacotta.
Till det blev det många glas rödvin.

Så avslutningsvis på denna matvecka åkte jag och köpte pizza =)  (inte för smakens skull kanske utan för att varken jag eller sambon orkade göra nåt annat :)

Uppdaterat:  Fortsätter väl matveckan även denna vecka med ett julbord på onsdagkväll.

Måndagar har blivit shoppingdagar

Ja jag vet att det inte är måndag idag. Vilket känns väldigt skönt eftersom det inte är lika långt till helg idag när det är onsdag. Eftersom mitt schema är rätt fullspikat som vanligt ligger jag lite efter i mitt bloggande. Får ta måndagens aktiviteter idag, men det gör väl inget hoppas jag? ;)

Måndagar har blivit min och sambons favoritshoppingdagar. Det är så himla skönt att åka och handla när det är som minst med människor, ingen trängsel, inga köer. Kunna gå i sin egen takt och filosofera bland alla saker utan att det är en massa andra människor som stör. Till och med sambon tycker det är helt ok att springa i affärer nu.

Denna måndag gick i grönt och svart och platsen för shoppingen var
Plantagen.
Nya svarta krukor inhandlades till vårt Nya Rum. Fyrkantiga små att ha i fönstret som matchar de vita som vi redan har. Köpte även en större variant till vår stora blomma men som jag glömde ta kort på.
Även dags att förbereda sig inför julen och julstämningen, så vi köpte två enar som vi satte i krukorna på varsin sida om entrétrappan utomhus och två små hyacinter att dekorera med inomhus.
Skulle gärna vilja ha belysning till enarna men då måste vi ta hit en elektiker som ordnar med el så frågan är om man kan sätta i något annat istället? Några fina rosetter eller någon annan dekoration?

Plantagen
Foton: MrsMalinski

Tidigare inlägg om vårt Nya Rum finns bla här och här.

Det strålar en stjärna

December närmar sig med stormsteg. Det är advent om knappt två veckor.
Längtar efter att hänga upp adventsstjärnorna och ställa fram ljusstakarna. De mörka kvällarna blir genast så mycket mysigare med allt ljus som sprider sig i alla fönster.

Det finns så många fina adventsstjärnor att välja mellan. Har du fortfarande inte handlat någon ännu så finns det ett smakprov på flera varianter på marknaden nedan.

Stjärnor
Fotocollage från företag se nedan

Rad 1 -
Stjärnor från Earth Friendly hittar du hos
Cosas. Stjärnorna tillverkas för hand med ett miljötänkande.

Rad 2 - Papptjärnor och stjärna med pärlor från Åhléns.

Rad 3 - Papptjärnor från Watt & Veke av handgjort papper.

Rad 4 - Papptjärnor från Markslöjd. Hängande eller stående på ekfot.

Rad 5 - Papptjärnor från Men At Work av handgjort papper med mönster eller paljetter. Säljs hos Inreda.

Inredare på IKEA

Denna vecka har IKEA uppmärksammats mycket på olika bloggar. Finns två riktiga IKEA-fantaster uppe i norr, Saravillfara och Vicke. I samband med nyöppnandet av varuhuset i Haparanda fick Vicke äran att besöka det innan öppnandet. En lyckans dag för henne, och en dag som hon verkligen var värd.

Såg i tidningen idag att de sökte nya medarbetare till varuhuset i Örebro. Bla en tjänst som inredare.
"Som inredare på IKEA skapar man kommersiella och inspirerande miljöer och butiker genom en effektiv butiksplanering med funktionell logistik och mekanisk försäljning.
Genom att erbjuda olika lösningar för de många människornas behov och boendesituation, så skapar inredarna kommersiella samt inspirerande miljöer.
Dig som vi söker har utbildning inom heminredning och erfarenhet av att jobba med kommersiella frågor, gärna inom något annat konceptföretag"


Sökte detta jobb för många år sedan men fick det inte. Då var jag helt säker på att det var drömjobbet och det som jag helst av allt ville göra. Nu är jag inte lika säker längre, även om jag måste erkänna att det känns lite i bröstet när jag tänker på tjänsten. Jag är inte redo att slänga mig ut från min trygghet och yrkeskarriär och kliva ett steg ner trots att jag letar efter ett mer kreativt arbete. Så det kommer inte komma någon ansökan från mig, men vill gärna tipsa er där ute om att jobbet finns. Kanske någon som vill flytta till Örebro? :)


ikea
Foton sökta på Google


Spegel spegel på väggen där

Har åkt runt och scannat av varenda affär här i stan efter saker till vårt Nya Rum. I vårt letande ramlade vi på en spegel på Jysk. Precis en sådan i silver vi funderat på till hallen. Trodde inte det var sant när vi tittade på prislappen. 350 kr på rea. Bara att slå till.

I bakgrunden skymtar även den nyinköpta lampan LYKTA från IKEA.

spegel
Foto: mrsmalinski

Bäst att jag går ner och speglar mig lite i de nystrukna kläderna för att kolla om klädseln duger då jag bör ge ett bra första intryck imorgon bitti.

God natt!


Gäster till jul?

Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Dock gör det väl inget om det finns bra sängplatser till övernattande gäster.

Det kanske är ont om utrymme för en bäddsoffa eller gästsängar. Då finns lösningen hos
BoConcept. De har en fotpall med sovfunktion. Finns i olika färger och tyger.

fotpall
Fotocollage: mrsmalinski med bilder från BoConcept

Vintervit kollektion

Vill du ha en vit jul?
Välj någon eller flera av
BoConcept´s saker ur sin vintervita kollektion. Garanterat med snökänsla.

Vintervit
Fotocollage: mrsmalinski med bilder från BoConcept

Njutning hemma

Äntligen!! Vi har blivit med badkar!! Snälle far var hemma hos oss igår kväll och installerade badkar, så nu sitter jag och drömmer om skumbad, badbomber, peeling, ansiktsmask, jordgubbar, champange och tända ljus :)

badrum
Fotocollage: mrsmalinski

Badkar
IFÖ Caribia fick vi av hyresvärden om vi installerade det själva. Som tur är har min far egen vvs-firma så det var ingen match.

Nya mjuka gosiga handdukar vore inte helt fel. Här svarta och vita från Lexington.

Testar gärna Mary Kay´s nya Private SPA Collection - Winter Pear Spice. Ett set med en body polisher som rengör och en body soufflé som ger huden fukt, med en doft av vinterpäron.

Badbomb Romance in a stone från Lush. Den doftar vilda apelsiner och innehåller röda rosor och en kärleksdikt.

Väljer att dricka champangen ur Efva Attling´s glas Amor Vincit Omnia från Orrefors.

Blir nyfiken på Cosas tvål Saponetta Attraviersando l´Oriente. En vegetabilisk tvål med bas av risolja och extrakt av korn. Doftar av vit persika, aprikos, hallon, sandelträ, ylang ylang och patshouli.

Beslutsångest - Behöver råd

Har varit runt i alla Örebro´s tygaffärer ikväll för att leta tyg till stolarna som vi fick i födelsedagspresent. Som vanligt så väger jag mina vågskålar för och emot...för och emot...för och emot. Det är inte lätt att vara född i vågens tecken. Tillslut efter många om och men bestämde jag mig för två tyger, ett svart/grått och ett svart/rött i samma mönsterställning.....men vilket av dessa två?? Efter en halvtimme i affären kom jag hem med det röda (se nedan). Nu behöver jag er hjälp. Går ju att vända tyget åt två håll. En fundering är att ha varannan stol på avigsidan och varannan på rätsidan. Vad tror ni? Annars lutar jag åt det vänstra alternativet men vill gärna ha er åsikt.

Tack för hjälpen! Trevlig helg!

stolar
Foto: mrsmalinski


Bild före:
stol
Foto: mrsmalinski

Mönstervecka - Organiskt

Jag har 30 minuter på mig att publicera mitt sista bidrag i mönsterveckan. Puhh...jag klarade det :)
Var längesedan jag var så aktiv att publicera inlägg. Får tacka
Nilla för initiativet! Jätteskoj och bra med lite press ibland.

Upptäckte en ny affär i veckan, den norska kedjan Kid som öppnat i köpcentret strax utanför Örebro. Fanns massor med fina kuddar. Sambon min sa efteråt att jag sett alldeles lyrisk ut när jag gått in i affären :) Köpte två svarta kuddar vilka får vara med i dagen organiska tema.

Organiskt
Foto: mrsmalinski

Mönstervecka - Blommigt

.....tyst......harkel.....host..... Känner mig rätt hes och ont i halsen. Har ansträngt stämbanden med sång nu i fyra timmar. Övning inför julspexet. Lika bra att jag är tyst och går och lägger mig. Tur att jag förberett dagens inlägg sedan tidigare.

Dagens mönster är från en nyinköpt löpare från Hemtex. Ramlade in i affären för ett par veckor sedan och såg att de hade 50% i hela butiken. Kunde då inte låta bli denna plus tre hyllor.

blommigt
Foto: mrsmalinski

Mönstervecka - Prickigt

Inte bara jag som hade BLOSSA 06 i tankarna när jag började fundera på dagens tema prickigt. Sara och Nilla tänkte även de på den snygga flaskan. Själv hade jag sån tur att det stod tre (lika bra att bunkra ifall den tar slut :) nyinköpta flaskor av glöggen på köksbordet när jag kom hem. Självklart har vi även provsmakat den. Jag ger den ett högt betyg! Tyckte den var väldigt god!
Passade bra med lite glögg och pepparkakor med mögelost samtidigt som vi skruvade ihop ett avlastningsbord från IKEA som vi köpte tidigare på kvällen. Blev en shoppingtur med inhandlande av kuddar, ramar, ekbrädor, krokar, adventsstjärna, hallspegel ikväll.

Eftersom de två nämnda damerna redan snott mitt tema för dagen (för det var väl jag som kom på idéen först *host* *flin*) så fick jag spinna vidare på en annan idé. Fick leta reda på något annat i mitt hem. Dock inte lika snyggt som glöggflaskan. Ska vi köra gissningstävlan på denna också? Eller ser ni direkt vad det är?

prickigt
Foto: mrsmalinski

Vardagslyx

Vera med flera utmanade mig. Hon undrade vad vardagslyx är för mig.

Min första tanke var: att strunta i alla måsten (strunta i att det står disk på diskbänken och att golven är smutsiga m.m.m) och samtidigt sätta på sig något skönt, krypa upp i soffhörnet under en filt (medans det sprakar från braskaminen) och läsa en inredningstidning med soft musik i bakgrunden. Gärna med en kopp kaffe eller te och någon godbit till.

Vardagslyx
Fotocollage: mrsmalinski med bilder från Höganäs keramik och google

Självklart finns det mer saker som är vardagslyx. En nybäddad säng, ge bort eller få presenter/blommor spontant, ett glas vin till kvällsmaten, besök på fin restaurang, en bukett färska blommor.

Förra onsdagkvällen kändes lite lyxig för mig. Träffade Lena (sötaste och raraste som lät mig bo hos henne varje måndag i 13 veckor då jag gick på kurs i Stockholm) och åt och drack gott på Stockholm Fisk.


Mönstervecka - Rutigt del 2

Kan inte låta bli...det får bli två rutiga inlägg idag.
Vad är det som händer? Först kommer jag inte på en enda rutig sak på hela dagen. Sedan upptäcker jag rutorna på tangentbordet och gör ett inlägg. Strax efter kommer sambon och talar om att han åker till schackklubben några timmar. Schack är ju nästan synonymt med rutor. Så här kommer en bild på hans väl använda schackbräde (hoppas att han inte blir sur att jag publicerar hans saker på internet utan tillåtelse ;)

schack
Foto: mrsmalinski

Mönstervecka - Rutigt

Tisdag idag och ännu en dag full med rutor.
Min bild symboliserar det jag sätter fingrarna på många timmar i veckan, tangentbordet.

40 timmar på jobbet och sedan kanske någon timme på kvällen.

Min första reaktion på rutigt idag var när jag satt på Spinning-cykeln och stirrade ner på det rutiga klinkergolvet. Eftersom jag tränat kondition väldigt lite på sistone var passet idag nästintill en plåga. I nästan en timme stirrade jag ner på de fula bruna klinkerplattorna i Spinning-salen. Så min första tanke idag var att ha med dem på bild, men avfärdade den snabbt. Vad skulle de andra på passet säga om jag rusade iväg och hämtade min kamera och sedan tog kort på golvet mitt under passet? Förmodligen skulle de tro att jag rymt från något mentalsjukhus.

rutigt
Foto: mrsmalinski


Mönstervecka - Randigt

Måndag idag, en randig dag idag.
Jag känner mig lite trött. Blicken flackar. Armarna känns som spagetti efter mitt BodyPump-pass. Det är mörkt ute, även inne. Idag symboliserar bilden mig själv.


Randig
Foto: mrsmalinski

Tack
Tankebubblor för ett bra initiativ!

Glöggtider

Känns kanske lite tidigt med glögg och annat som hör julen till, men eftersom det redan pratats flitigt om julen här på bloggen hänger jag på.  Premiär för glögg hemma hos oss i helgen. Blev några koppar både i fredags och lördagskväll. Var riktigt gott med varm god dryck efter promenader med vovvarna som vi lånade i helgen.

glögg
Fotocollage av: Mrsmalinski

Jag skulle gärna dricka min glögg i glöggset i glas från
Sagaform innehållande 4st munblåsta glögglas och 2 st skålar. Skedar även de från Sagaform.

Lagom till jul lanserar Kvibille Ädel säsongens smak: en mustig smak av glögg.

Som ett alternativ till glöggmuggarna i glas väljer jag gärna de från Västergården.  Glöggmuggar i keramik antingen med texten God Jul eller ett hjärta i korsstygnsbroderi.

Imorgon måndag 6 november lanserar Blossa årets glögg: BLOSSA 06. Den säljs endast under julen 2006 i begränsad upplaga.
Glöggen är smaksatt med lingon och enbär. Flaskan är designad av Susanna Barett, prisbelönad kanadensisk formgivare som nu är verksam i Sverige.
Jag kommer sannolikt hänga på låset imorgon för att få några av de snygga flaskorna.

Självklart måste man ha lite godsaker att tugga på till glöggen. Passande tilltugg är pepparkakor. Ät dem som de är eller lägg på diverse godsaker, recept finns bla på Annas. Hittade två som jag garanterat kommer prova.

Getost, Aprikos, Hasselnöt & Honung
Strimla torkade aprikoser och blanda med rostade hasselnötter. Servera på bredbar getost och avsluta med att ringla lite flytande honung över.

Kvibille Ädel Special & Kanderad Valnöt
Mixa en Kvibille ädelost 140g med ca 1dl gräddfil till krämig konsistens. Blanda valnötter med någon matsked sweet chilisås och rosta sedan i ugnen, 150 grader, ca 15 min.