Nu är snön välkommen hit

Har jag fått fnatt? Eller är det bara helt enkelt så att jag gärna går in för det mesta jag tar mig för?
Ibland kanske lite för mycket. Tror nog min kropp håller med. Förra veckan blev det två BodyPump pass,
ett tvåtimmars buggpass på fredagkvällen (dock på krogen med arbetskamraterna men blev lika slut i kroppen som ett träningspass :) och sist men inte minst ett evinnerligt krattade hela söndagen för att få bort drivorna med löv i vår trädgård. Både fredagens och söndagens ovana övningar ledde till ömma muskler på måndagen. Borde jag inte vila då kanske? Nä istället blev det ett BodyPump-pass på kvällen och ikväll blir det Spinning. Tur att jag åker till Stockholm på kurs onsdag och torsdag så jag får vila upp mig.
Visst låter det sunt och bra med all träning men jag får ju försaka något väldigt roligt, givande och inspirerande. Bloggen. Känns inte helt bra det heller. Förhoppningsvis får jag mer energi av träningen längre fram så jag orkar sitta en stund och kika in hos er eller skriva egna inlägg. Just nu är jag helt slut när jag kommer hem efter ett pass och orkar på min höjd äta och plocka undan det värsta.

Nu när vi gjort ordning trädgården, krattat löv, ställt undan trädgårdsmöblerna, plockat bort alla vissna sommarblommor och krukor längtar jag efter snö. Så att jag får ännu en aktivitet att klämma in i mitt schema, skidåkning.

höst
Foto: mrsmalinski

Höstrusk

Riktigt höstrusk just nu på Närkeslätten. Regnet bara öser ner och man vill inget hellre än att kura ihop sig i soffan under en filt brevid den öppna spisen.
Tyvärr finns det inte mycket tid över till det för Mrs Malinski. Känner att bloggen inte alltid hinns med. Det kan gå flera dagar innan något inlägg publiceras medan alla andra flitiga bloggare lägger ut det ena fina inlägget efter det andra, vilka jag dessutom gärna skulle vilja kommentera men inte alltid hinner med.

Har många potientiella inlägg i mitt huvud som tyvärr aldrig publiceras. Jag vill ju så gärna, men känner att tiden inte riktigt räcker till.
Tyvärr kan jag inte berätta att jag har något projekt på gång som tar upp min tid. Skulle gärna göra det annars, såsom Anneli, Anna och Anna, om jag hade något. Tycker ni är oerhört inspirerande och jag måste säga att tankarna om något eget ploppar upp.

Kommer inte på nåt vis säga att jag kommer lämna bloggen med detta. Absolut inte! Tycker den är så oerhört givande, inspirerande och får mig på bra humör genom alla er andra söta bloggare. Vill bara säga att i perioder kanske jag inte riktigt kommer hinna med bloggen lika frekvent som jag skulle önska. Det som upptar min tid just nu är träning (vilken jag äntligen kommit igång med), hemmet, mitt arbete (där min tjänst förmodligen och förhoppningsvis kommer förändras inom snar framtid), planering och övning inför julspex på julfesten på mitt jobb (där jag som nästan tondöv ska spexa, sjunga och dansa :) och allt annat som måste göras.

I landets norra delar har vintern redan kommit och flera flitiga bloggare har redan börjat tänka på julen, bla duktiga Sara och Saga som torkat apelsinskivor som dekoration till julklapparna och annat. Själv så är jag lite efter och precis fått in hösten här hemma. Bättre sent än aldrig :)

höst
Foto: mrsmalinski
Eero Koivisto

Förra veckan var jag på en mycket intressant föreläsning med arkitekten och formgivaren Eero Koivisto. Eero brukar vanligtvis inte tacka ja till att hålla föreläsningar, men hade sedan tidigare lovat en av medlemmarna i Örebro läns reginalförening i Svensk Form att föreläsa i Örebro. Som tur var håller han vad han lovar och kom hit och berättade och inspirerade oss i några timmar.

Eero Koivisto är en av arkitekterna i Claesson/Koivisto/Rune. Allt sedan studietiden på Konstfack i början av 90-talet har Eero Koivisto arbetat tillsammans med Mårten Claesson och Ola Rune.

eero1
Bild 1: Eero Koivisto
Bild 2: Fåtöljen Pebbles för italienska Cappellini
Bild 3: För japanska möbelföretaget E & Y har Koivisto och Rune gjort den snurrande golvstolen Dodo med ryggstöd och allastningsyta, specialutformad för golvsittande japaner.
Bild 4: Supermöbeln Luna för Dune.
Bild 5: Salt och pepparkar för De Vecchi för de tråkiga middagar.
Bild 6: Tyget Metroplois för Väveriet. Idén till mönsterdesignen är taget från några av världens städer.

Kontorets största och mest uppmärksammade byggnad är kulturhuset Sfera-building i Kyoto i Japan, en privat institution med konstgallerier och designbutik. Den helt släta glasfasaden är belagd med lövtunn titanplåt. Metallhöljet är genombrutet av ett bladmönster (se nedersta bilden).
Översta bilden är från Svenska ambassaden i Berlin.

eero2
Foton från www.claesson-koivisto-rune.se


Får jag lov att presentera....

.....LUCCA! 
Känner ni igen staden sedan tidigare så har ni förmodligen sett  "
Lucca i mitt hjärta" av Flitiga Myran.

Lucca är staden i norra Toscana som vi hade vår fasta punkt under vår semestervecka i Italien.
Staden ligger ca 3 mil nordost om Pisa och drygt 7 mil väster om Florens.
I motsats till andra toscanska bergsstäder är Lucca platt och cyklisterna många.
Tvärtemot Anneli satte vi oss ner i många timmar och njöt i solskenet på en uteservering på Piazza del Mercatro (på första bilderna) innan vi gick upp i det medeltida tornet Torre dei Guinigi. Vi laddade  med energi för att gå upp till takträdgården där det växer stenekar, som finns på taket  uppe på det 41 meter höga försvarstornet.
Luccas märkliga katedral San Martino ha en asymmetrisk framsida som kolliderar med kampanilen (försvarstornet till höger i bilden på nedersta vänstra fotot).
Piazza Napoleone är ett torg döpt efter Napoleon, vars syster Elisa Baciocchi härskade över Lucca (1805-1815).

Lucca
Foto: mrsmalinski

Lucca omges av en stilfull och kraftig stadsmur i rött tegel från 1500-talet, avsedd både till prydnad och försvar. Vilken bidrar till stadens speciella karaktär. Muren hör till Europas bäst bevarade i renässansstil.
Om man vill ha en överblick över staden är det ypperligt att ta en promenad eller cykeltur uppe på muren.
Själv hade jag tänkt ta en morgonpromenad längs den 4,2 km långa muren varje morgon. Tyvärr var sängen lite för skön några morgnar (eller kanske flertal) för att jag skulle orka upp tidigare för att hinna med den 5 km långa promenaden från hotellet och på muren. Var iallafall duktig tre av sju mornar. Får väl säga att de andra dagarna promenerades det en hel del ändå. Vi var ju tvungen att utforska varenda gata i staden och varenda affär :) Tyvärr är inte min eller sambons plånböcker tillräckligt stora för att kunna utföra en hejdlös shopping då många (läs flesta) butikerna sålde dyra designkläder och accessoarer.

Muren
Foto: mrsmalinski

Vill till sist tacka Anneli för det utomordentliga tipset om Lucca. Utan dina fantastiska inlägg hade nog inte våra vägar lett dit. Tack!

Ny parkeringsnorm

Vad sägs om att införa en ny parkeringsnorm? Det bör inte bara finnas erforderligt antal handikapplatser på en parkering utan även några platser enbart för oss tjejer. Dessutom ska de markeras som på bilden med rosa/lila färg på asfalten.

Denna bild tog jag i Italien vid en mack efter motorvägen.

parkering
Foto: mrsmalinski


Välj rosa!

Jag erkänner. Jag älskar rosa. Precis som en liten flicka. Såklart blev jag överlycklig när jag såg att Lambi tagit fram rosa toalettpapper och även skänker en krona till Cancerfonden. Jag köpte flera förpackningar :)
Gillar du inte rosa så skänk gärna en peng ändå, varför inte hos 
Living by C&W ? De har startat en egen insamling. Bra initiativ tjejer!


Lambi
   Från Lambi.se


Honey I´m home

Hemma i Sverige, hemma i Örebro.
Borta bra men hemma bäst brukar det ju heta och det brukar stämma även för min del. Vet inte om jag känner så denna gång. Hade gärna stannat kvar. Dessutom kommer jag hem till ett hem i kaos (grejer högt och lågt och verkligen tajm för att städas).
Är iallafall jätteglad över att sambon bakat mandelskorpor medan jag varit på kurs i Stockholm. Våra favoriter. Även om vi ätit en hel del italienska mandelskorpor - Cantuccini under hela vår vecka i Italien så blir jag inte mätt på dem. Gillar dessutom våra egna mycket bättre än italienarnas :)

Uppdaterat (med recept på mandelskorporna)

En variant som är mer åt kak-hållet och mindre äggsmak och ingen citron jämfört med italienska cantuccini.

Mandelskorpor

11 dl vetemjöl
4 st ägg
4,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bittermandelolja
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl finhackade hasselnötter och mandlar
2 tsk kanel
1/2 dl olja

Vispa allt utom mjölet och nötterna i ca 10 min så att det blir fluffigt.
Rör i mjölet och nötterna.
Forma till 3 stockar 20 cm långa och platta till dem. Pensla med ägg.
Baka av på 175 - 200 grader i 30-40 min.
Skär dem medans de är varma. Torka dem i ugn på 80 grader i 40 min.


mandelskorpor
Foto: mrsmalinski

Kom hem igår kväll från en tredagarskurs i Stockholm. Några dagars vila efter semestern :)
Hann tyvärr bara springa en timme på stan innan jag skulle åka hem med tåget. Blev tyvärr ingen större shopping då jag inte var ensam på stan. Blev ett par rutiga knästumpor från Åhléns och en glittrig hjärtformad massageolja som gör huden skimrande av guld från
Lush. Lite lyx till mig själv.

lush
Foto: Lush / montage av mrsmalinski

Nej nu har jag verkligen inte tid att sitta här. Har tusen med saker på schemat. Biltvätt, städning, uppackning, ordna med korten från resan, kalas m.m. Återkommer senare.
Dessutom har jag allt smygkikat på er andra bloggare under mina dagar i Stockholm, ni verkar ha lagt ut en massa fina inlägg. Önskar att jag får tid snart att kolla noggrannare och även kommentera.

På återseende!

Känns som om jag tjatat läänge nu, att vi ska på semester till Italien. Nu slipper ni mitt tjat ett tag :)
Vi åker imorgon eftermiddag till Nyköping och Skavsta för att sedan flyga till Bergamo utanför Milano. Därefter hyr vi bil och kör ner ca 30 mil till Toscana och Lucca. Där kommer vi stanna en hel vecka innan vi beger oss hem igen (men det vill jag inte tänka på just nu).
Medans jag är borta kan ni ju alltid kika in hos
Anneli för att få er en bild av hur vi har det.

vykort
Foto: mrsmalinski

Kommer bli ett långt uppehåll för mig från bloggen, nästan två veckor. Hoppas att ni inte kommer glömma bort mig helt! ;)
Vi kommer landa på Skavsta vid 23-tiden nästa tisdag. Åker hem med bilen och hoppar i säng och packar om väskan för att sedan åka med 8.28-tåget till Stockholm på onsdagmorgon. I Stockholm stannar jag till fredageftermiddag för att gå en kurs i struktur & planering. Väl hemma till helgen ska det städas och bakas. Blir kalas på söndagen eftersom både jag och sambon fyller år.

Nu ska jag sätta fart att packa mina väskor.

Ha det så gott alla bloggvänner! Kram på er!