Bergochdalbana

Min blogg känns som en bergochdalbana.
Känner att jag inte riktigt haft tid, lust och inspiration att blogga på sistone. Är det för att det hänt diverse saker i mitt liv eller är jag bara där nere med vagnen just nu? Vet att det går i vågor, ibland bloggar jag för fullt och ibland inget alls.

Det har hänt lite saker i mitt liv som förmodligen kommer bidra till mindre bloggande. Jag erkänner att jag fulbloggat emellanåt när inspirationen trutit på arbetet. Framöver kommer det nog inte finnas tid till det.
Det kommer ske förändringar vilket innebär att jag byter arbete. Kommer vara kvar på samma företag men byta avdelning och tjänst. Jag ska lämna mitt kontor och ut i verkligheten.

Jag kommer inte försvinna, men förmodligen kommer inte bloggen uppdateras lika frekvent och jag kommer förmodligen lämna färre kommentarer hos er. Iallafall ibland. Jag fortsätter min tur i bergochdalbanan. Ibland kanske jag syns alldeles för mycket och ibland inte alls. Hoppas bara att ni inte glömmer bort mig om pausen blir för lång.

Arbete

Roomservice

Äntligen är killarna tillbaka i rutan med nya inspirerande avsnitt. Självklart satt jag bänkad framför tv´n när Johnnie och Mattias gjorde om ex-Örebroar´n Martin Stenmack och hans sambo Hannas kök. Ikväll var det inredningsarkitekten Frida Wanselius som fixade till en enorm förändring på deras kök.

Missade du kvällens avsnittet kan du kika direkt på
Kanal 5 Webbcast.

F?
      Foto: Kanal 5

      Så här såg deras kök när Roomservice kom dit. Såg inte så trevligt och ombonat ut.

Efter
Foto: Kanal 5

Så här snyggt blev det. Gillade speciellt de mönstrade luckorna som de satte utanpå lådor/skåp/kyl/frys. Luckor och lådor med tryck kan du beställa hos New Kitchen.

Utmaning

Jag har väl inget val än att slänga in två inlägg samma kväll. Jag har ju blivit utmanad så jag hänger väl snällt på tåget. Snällaste och raraste Pernilla "Perlan" har valt mig som en av sina favoritbloggar *Thank U sweetie*.
Hur sjutton ska jag kunna välja tre favoritbloggar? *kliar mig i håret och funderar* Min första tanke var fyra självklara val som jag besökt länge (typ ett år eller så tror jag bestämt , ni kanske kan gissa vilka ni är? :), men så ser jag att alla fyra redan blivit valda av andra (dock inte i listan nedanför men i andra listor). Så därför väljer jag att ge mina tre röster till några andra som även de varit mina favoriter sedan länge.
 

Copy;
1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett ort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen. 2. Ta listan under ♥Mina 3 tillägg♥ från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken ♥Originallistan♥. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.3. Lägg själv till max 3 st bloggar under ♥Mina 3 tillägg♥
4. Kontakta de som du har lagt till och be dem göra samma sak. 


Mina 3 tillägg  :

Annas Oklarheter och Insikter:  En fantastisk fotograf som numera är kändis i ett flertal tidningar. En tjej med sådan skön humor!
Flitiga Myran: Även hon en fantastisk fotograf som gör intressanta inlägg om resor, kultur och inredning. Moder Cosas som inspirerar till det mesta!
En mammas dag: Mamma till lilla Astrid som gör så fina collage så man häpnar, alltifrån goda recept, inredning, mode och barn.


 ♥Orginallistan
Millans Bak: Mycket gott
Miss Sophie: En förvirrad Höna
Dolcevita: tjejsajt
Äta bör man: godmat
Cutwalk: frisyrblogg
Frisörguiden: frisyrer
Manligt
Carolangel: blogg om allt möjligt
Christina: skriver om mat , kryddor, örter: Har hur många fina och goa´ recept.
Annelie: skriver om allt möjligt. Livet, familjen, fina matrecept.
Carina: skriver om utbildning, pyssel-allt möjligt.
Livet efter:  Skriver om livet före och efter hennes ögonsjukdom
beckfjall1: Föredetta missbrukare som skriver om sitt liv idag
Sussibussi: Fyrabarnsmor som skriver om sin vardag
Theas rum : Tvåbarnsmor skriver om inredning och sin vardag
Whiskeyochchampagne : Skriver om allt från sitt vackra hus till barn och mat
Hannajos : Trebarnsmor som älskar kläder, brottning och inredning
Mariakoden: mycket humor från stort hjärta och mycket snyggt att se på.
Medaljongen: härlig inspiration från ett smakfullt hem, där rara Maria med familj bor.
Kol och krita: snygg blogg med fina inspirarande bilder som ofta är helt i min smak.
Tinaminastina: En trebarnsmamma med ett härligt hem, varm och närvarande.
Cina med mera: Småbarnsmamma med pyssellust, har två härliga killar som gärna är med på kort.
Petra: Generös med bilder på sig själv och familjen.
Perlan: Inspirerande blogg som uppdaterar ofta och bjuder på fina bilder! Pernilla är en glad o go bloggkompis!!
art[e]fact: Blogg som ger mersmak vad gäller design och konst på ett personligt vis!
Saravillfara: Inredningsblogg som man blir beroende av!!

Frida Björklund : En underbar bloggtjej som gör underverk med kameran. Av hennes bilder får man gåshus!
MrsMalinski: En Örebro tjej med mycket humor och en alltid lika rolig och inspirerande blogg!
Camilla: Camilla har en otroligt bra inrednings smak och allt hon gör blir till guld!
Stop Copy!
Tulpaner
     Foto: mrsmalinski


Vaknat från påskdvalan

Ja Pernilla här har du en till som hamnat i påskdvala :)  Framåt kvällen lyckades jag dock ta mig ur den.
Påsken är snart slut och det är vardag igen.
Har haft flera sköna dagar med fika med vänner och god mat med familj och vänner. Söndag och måndag har mest varit lata dagar med mys tillsammans med tre killar här hemma.

Middag med två andra par på påskafton med sill, ägg, lax, pajer, ost & kex och rödvin. Mycket trevlig kväll. Här ser ni min dukning för kvällen.
p?skdukning
Foto: mrsmalinski

Glad Påsk

Nu är påsken här. Tonvis med ägg och godis ska ätas, barnen ska klä ut sig och kärringarna ska fara till Blåkulla.
Själv ska jag bara vara ledig. Inga måsten utan bara vara. Umgås med vänner och familj och äta gott.
Hoppas även att solen kommer på besök och lyser upp helgen.

Jag vill önska er alla en GLAD PÅSK! Hoppas att det blir många pussar nu i påsk!
Kram på er!

Glad P?sk
  Foto: mrsmalinski

Helt lungt kommer det nog inte vara i påsk. Vi är hundvakt då far med fru är i Italien och gottar sig. Visst är vi avundsjuka men det går ingen nöd på oss, de lämnade ju kvar sina sötnosar hemma till oss.

vovvarna
    Foto: mrsmalinski


Vårens färger är här

Jag kan ju inte direkt skryta med mina många inlägg på sista tiden. Idag tänker jag dessutom slå två flugor i en smäll och göra ett inlägg av två. Här ska inte förspillas för mycket tid på bloggen inte =)  Skämt å sido men jag måste erkänna att jag inte direkt haft så mycket energi kvar att göra inlägg eller kommentera. Det rör sig en hel del andra tankar i mitt huvud just nu. Vad det rör sig om hoppas jag kunna berätta ganska snart, och även för egen del få ett svar som kan lugna ner mig och mina tankar.

För drygt en månad
sedan (oj då var det så längesedan....kan inte påstå att jag är snabb i vändningarna :) hittade jag nya kuddar på Kid hemtextil. Var osäker på om jag skulle behålla dem och funderingarna började snurra i huvudet över nya färger till vardagsrummet. Äntligen kan jag visa resultatet. Kuddarna fick självklart stanna kvar hemma. Lampan LYKTA inhandlades på IKEA. De gröna vaserna/ljuslyktorna hittade jag i en låda hemma (billig och bra shopping :) som jag köpte på MIO när jag bodde i min lilla etta för två år sedan. Kompletterade dem med en liten kvist och rosa värmeljus från Village. Hade fått tips från höger och vänster om gröna plädar från Åhléns, men den gröna färgen föll mig inte helt i smaken. Istället blev det ett par mindre färgglada plädar i vitt och grönt från Åhléns. De vita ljusstakarna fick en färgklick med rosa värmeljus från Village. Ett 3-pack med gröna ljuslyktor i glas inhandlades även de på Åhléns till vardagsrumsbordet.

Var kommer mitt andra inlägg in? Nu tänkte jag. Fortfarande saknades det några rosa ljuslyktor till vardagsrumsbordet. Hade tittat på de rosa KIVI lyktorna och de var precis rätt i färg. Trots det letade jag vidare i varenda inredningsbutik i Örebro och i (nej inte i varenda butik :) Stockholm utan resultat. Tanken for direkt tillbaka till KIVI lyktorna. Så två rosa fick följa med mig hem från Stockholm och det var min enda shopping i storstaden. Två små ynka ljuslyktor som jag lika gärna kunnat handla här hemma.


greenpink
    Foto: mrsmalinski