Peace of cake

Lördagen har varit superlugn. Den har tillbringats helt allena hemmavid. Lite segt men kände att jag inte orkade med några större bravader då jag känner mig lite krasslig. Bäst att vila upp sig inför morgondagen. Jag åker till Mora och Nusnäs bygdegård med tio av mina manliga kollegor. Det är stafettvasan som stundar. Eftersom mina j*kla hälsenor inte är bra ännu kommer jag inte kunna vara med i laget vilket känns oerhört tråkigt. Jag ska istället vara chaufför och se till att alla är på plats vid start och sen transportera dem vidare efter loppet.

Ha det så gott sålänge! Jag ska vila ikväll med en burk glass från
Ben&Jerry´s. Smaken är Jordgubbscheescake med jordgubbar och en virvel av grahamskex. Helt otroligt god! Smaka gärna under tiden jag är borta. Varsågoda! 


Ben&Jerry
Foto: mrsmalinski

Datanörd

Jag har blivit nörd, en datanörd.

Jag har målat färdigt bordet
INGO och ordnat till min datahörna. På INGO tänkte jag ha min pysselhörna där jag kan pyssla med foton och annat. Skrivbordet kan då få vara fritt från en massa skräp såsom papper och dylikt, vilket känns jätteskönt. Har äntligen kopplat ihop den bärbara datorn med tangentbord och skärm. Har alltså nu dubbla skärmar så jag kan blogga dubbelt så fort =) Sambon går förbi min hörna med avundsjuka blickar, vilket jag förstår. Känner mig riktigt nöjd. Hoppas nu att min kreativitet ska flöda. Inte bara i datorns värld utan även på INGO med diverse pyssel.

Blogghörna

Vill även tacka sambon så mycket för att jag fått tagit över hans bärbara dator och även för att han har skaffat mig Photoshop Elements 5.0 i dagarna. Nu kan även jag göra snabba collage med snygga ramar. Suveränt program måste jag säga. Var tvungen att testa det och gjorde ett snabbt collage i färgen brun.

brun


Med det vill jag önska er en trevlig helg!! Kram på er!
Jag ska nu gå ner och äta lite kyckling med parmaskinka och balsamsås. Det får bli en lugn kväll och en lugn lördag. Känner mig inte helt kry. Bäst att vila upp sig inför söndagens avresa till Mora och Nusnäs.

Nya färger

Jag måste börja med att tacka Vicke för inspirationen! Fick sådan lust att ta in lite färger i vårt vardagsrum efter hennes homestyling hemma. Blev väldigt sugen på orange som accentfärg, en färgklick mot det bruna, beige och vita. Har dock kommit på andra tankar men behöver lite hjälp.

Hade ingen inspiration och lust alls att träna enligt planerat ikväll, så istället drog jag iväg och shoppade :) Gick in på Kid hemtextil för att se om de hade några snygga kuddar, och det hade de kan jag lova. Frågan var bara vilka jag skulle välja.  Jag föll för ett par bruna kuddar med vita och gröna blommor på. Inte så färgsprakande som jag tänkt mig, så frågan är om jag ska behålla dem? Prislapparna sitter fortfarande kvar.
Fördelen är att de matchar de gamla kuddarna som är relativt nya. På första bilden är det hur vi haft det tidigare och på de två nedre med de nya kuddarna. Tror jag ska ta bort de vita kuddarna och sen försöka hitta lime/oliv/pistagegröna plädar som matchar det gröna i kuddarna. Något som vet var man kan hitta det?

Kuddar


Min tanke är att ta upp den rosa färgen i de gamla kuddarna och den gröna i de nya och ha de som en ny accentfärg.

Gled även in på IKEA och handlade lampan LYKTA i grönt som vi för övrigt redan har i rött i ett annat rum och en i vitt på mitt kontor på jobbet :)  Funderar på rosa och limegröna KIVI lyktor att ha på bordet.
Kom gärna med synpunkter och tips, tack!
gröntorosa

Foto: mrsmalinski + lyktor FinnishDesignShop och lampa IKEA

Fettisdagen

Imorgon är det helt lovligt att frossa lite. Självklart ska man äta en semla på fettisdagen (om man nu gillar och tål bullen). Jag är väldigt svag för godsaker och självklart kommer jag äta minst en imorgon. Det brukar finnas semletårtor till fikat på jobbet och sen är frågan om man vill ha en till kvällen dessutom :)

Ordet semla kommer från latinets simila = bulle av vetemjöl. Benämningen fettisdagen kan ha kommit av att man skulle äta mycket före fastan under den katolska tiden. Ordet kan härledas ur namnet "vita tisdag" som avsåg förberedelsen av fastan genom att äta mjöl- och mjölkmat. Fettisdagen betraktades under 1800-talet som en brytningspunkt mellan vinter- och sommarhalvåret.

Fettisdagsbulle
   Foto: Tv 4 / Arla

Godast tycker jag är att göra egna semlor. Antingen att baka brödet själv eller fuska lite och köpa färdiga vetebullar och fylla dem. Jag gillar när grädden inte är alltför hård och nyvispad, det är de sällan när man köper de på bageriet eller i mataffären.

Recept på många varianter av semlor kan du hitta i boken "
Semlor" av Mia Öhrn och även på Tasteline.
Vad sägs om en Blåbärssemla, Norrlandssemla med hjortron eller Chokladsemlor med apelsingrädde? Själv föredrar jag nog den klassiska semlan, men ska inte säga för mycket då jag inte testat de andra. Kanske någon annan som gjort?

Medaljer

Det har varit mycket sport på tv de senaste veckorna i form av skidåkning. Både på längden och tvären. Här hemma har vi följt det så mycket vi har kunnat, och ofta med ett leende på läpparna. Svenskarna har skött sig bra, speciellt de svenska damerna.
Anna Carin Olofsson kammade hem en medalj av varje valör i VM i Italien och Anja Pärsson tog hem inte mindre än fem medaljer varav tre guld i VM i Åre.

Själv firar jag medaljsegrarna genom att handla lite favoritprylar, accessoarer i guld och silver :)

guldosilver
Foto: mrsmalinski


Halsband i matt guldfärg och matt silverfärg från
Lindex.
Skärp i guld från Only.

Alla Hjärtans Dag

Idag är det kärlekens dag, Alla Hjärtans Dag. Idag är en dag vi ska vara extra snälla och kärleksfulla och tänka på våra nära och kära. Egentligen tycker jag att man borde vara det vilken dag som helst utan detta kommersiella jippo. Ändå tycker jag att dagen fyller en funktion, man behöver ju inte springa och köpa en massa saker med hjärtan på, utan verkligen ta sig tid att umgås. Strunta i städningen, disken och alla måsten och njuta av en bit god mat och kanske ett glas vin även om det är en vardagkväll.  

Ta hand om er idag! Massor med kramar till er från mig!


Alla Hjärtans Dag

-   Röd Marimekko-skål från
Iittala
-  Chokladhjärtan från Venus Choklad
-  Kärlekshjärta i trådarbete av Annika Nyman från Cosas
-  Bok ´Fantasies & Games for Lovers´- inspiration för älskare från Bluebox.
-  Bok ´Kärlek´ med illustrationer och citat om kärlek från Bluebox
-  Minivetevärmare, rött hjärta som värmer från bluebox
- Plåtask med pussplåster från Bluebox

Kändisar på IKEA

Det är inte bara Vicke som uppmärksammas av IKEA. Utan vi har flera kändisar i IKEA världen.
Idag fick jag IKEA Family tidningen i brevlådan och vad får jag se då? Jo Anna, Helena, Anneli och
Sara är med i tidningen :) Härligt tjejer!! Bara Vicke som saknas då, men de tyckte väl att du fått din beskärda del genom ditt VIP-besök på IKEA i Haparanda ;)

ikeakändisar
Foto: mrsmalinski

Stockholms nya stadsbibliotek

Den världsberömda byggnaden, stadsbiblioteket i Stockholm ritat av Gunnar Asplund räcker inte till. Stockholm växer och något måste göras. Stockholm stad har därför inbjudit till en arkitekttävling för att även i framtiden kunna erbjuda stadens invånare en fungerande publik och offentlig byggnad. En tillbyggnad till Stockholms stadsbibliotek.

Juryn för arkitekttävlingen om
Stockholms nya stadsbibliotek har nu tagit ut sex bidrag utav de 1100 inlämnade förslagen. Förslagen som valts är enligt ordning i bildserien:
1. Nosce te ipsum - Det nuvarnade bibliotekets tre annex får stå kvar och ytterligare ett byggs till. Det fjärde annexet är sammanbyggt med en hög byggnad en bit bort från Asplunds bibliotek.
2. Delphinium - En lamellbyggnad sträcker sig upp på berget, och en rundad byggnad bygger ihop det nya och det gamla biblioteket, med ett uterum i rundeln.
3. Cut - Det nya biblioteket är inbyggt i berget, fullt genomförbart enligt juryn. Entrén ligger vid ett nytt torg.
4. The book hill - Ett mål med byggnaden är att göra berget i bakgrunden. Observatorielunden och hela byggnaden blir en slingrande promenadväg.
5. Dikthörnan - Ett av få bidrag som ger en ny fasad mot Sveavägen. Det nya biblioteket hamnar i rät vinkel mot Asplunds ursprungsbibliotek.
6. Blanket - Byggd som en konstgjord avslutning på den naturliga åsen bakom Asplunds bibliotek.

Nya Biblioteket
Foto: Stockholms stad

Mer svart

Ännu ett shopping-inlägg i svart tema, men denna gång med turkos touch.
Jag vill helst inte erkänna att jag styrs av mode och trender. Jag vill kunna stå för att jag har en egen smak, men så ser jag hela tiden hur jag blir påverkad. Jag försöker stå emot men jag klarar det tydligen inte. Jag är helt kär i färgen svart och frågan är vad det kan bero på? Kan det vara så att den är väldigt trendig just nu?

I detta inlägg är även inköpststället Åhléns, förutom Buddha-figuren i svart som kommer från Lagerhaus. Kommer ihåg att jag skrev i ett
tidigt inlägg (ser att det lustigt nog var exakt ett år sedan, 10 februari 2006 :) att jag redan då var tveksam till Buddha-figurerna. Sambon min har gillat dem hela tiden och tyckt att vi ska köpa en, men jag har stridit emot. Så när jag var på Lagerhaus och såg att den bara kostade 35 kr (inte alls lika snygg som de dyrare varianterna men helt ok) kunde jag inte låta bli att köpa den på skoj till honom i present. Nu måste jag erkänna att den pryder sin plats väldigt bra ovanpå cd-skåpet.


mersvart
Foto: mrsmalinski



- Buddha-figur från Lagerhaus

- Svart kvist från Åhléns.

Ett impulsköp, vilket ledde till att jag upptäckte att jag inte hade någon vas som jag kunde stoppa den i så just nu ligger den bara och skräpar :)

- Skålar i svart/turkost och små svarta skålar från Åhléns

Gärna allt på en gång

Det är väl lika bra att slå till med två inlägg idag när jag ändå håller på.
Jag måste vara fenomenal på att påbörja diverse projekt. En del blir slutförda, vissa står och mognar och vissa blir visst aldrig klara. Jag publicerar ofta mina planer här på bloggen men det färdiga resultatet visas sällan. Anledningen är att det oftast fattas några detaljer för att det ska vara helt klart i mina ögon. Jag är kanske lite av en perfektionist i vissa fall. Ibland eller ofta rör jag till det. Har så många ideér och planer och vill helst få allt klart på en gång. Resultatet blir tyvärr ofta alldeles för många påbörjade projekt på en gång. Vår lilla toalett är fortfarande inte helt klar, likaså vårt Nya Rum och samtidigt har jag planer på att fixa utskrifter på foton och göra iordning album, bloggen ska fräschas upp m.m. Idag har jag dessutom köpt färg för att måla bordet
INGO. Det ska bli vitt och användas som extra bord i mitt hemmakontor.

Frågan är om jag ska påbörja och även färdigställa bordet på söndag? Är samtidigt väldigt sugen på att åka till Stockholm och gå på Stockholm Furniture Fair. Någon som ska dit (och kanske vill ha sällskap :)?

Blir iallafall en snabbvisit i Stockholm imorgon över dagen. Kurs på dagen och förhoppningsvis ett par timmar shopping innan jag tar tåget hem igen.


färg


Rea på boxar

Försöker härmed få in det första shopping-inlägget. Alltid en bra början :) Kanske bättre att satsa på att göra inlägg än att försöka snygga till här på sidan? ;)
Fast jag är sådan som person att jag inte ger mig i första taget. Kan jag inte så vill jag lära mig.
Ska nog lyda
Linnea´s råd att starta en ny osynlig blogg där jag kan testa och trixa bäst jag vill med html-koder. Fick nästan hjärtat i halsgropen igår då jag varken kom in på bloggen eller kunde se den. Räcker kanske med avslitet hår ;)

Inhandlade två svarta boxar på Åhléns på deras Bigso-rea. Tyvärr fanns det inte så många varianter och färger kvar. Är inne just nu i en svart period (färgen svart alltså inte någon tråkig period) så att det blev just svarta boxar var nog ingen slump. I efterhand skulle jag nog behövt en storlek större, men ska nog hitta någon bra användning för dessa. Just nu har jag tryckt in mina handväskor i dem.
Sedan blev det lite småplock och allt i svart, såsom pennor, ny musmatta, sidenband och ett marimekko-block.

Svartovitt

Foto:mrsmalinski

Jag ger upp

*drar en djup suck*

Nu har jag suttit vid datorn och försökt förstå mig på dessa sablarns html-koder utan något vidare bra resultat samtidigt som jag försöker publicera ett inlägg och kommentera hos er andra. Inte fungerar det heller. Sitter just nu med sönderslitet hår och vitlöksdoftande andedräkt (Har varit på Tupperware Taste-demo-party ikväll där vi fick laga mat med deras prylar. Riktigt trevligt).

Tror jag går och lägger mig istället. Får ju iallafall inget vettigt gjort här och så vill jag behålla det hår som är kvar på mitt huvud. Hoppas på bättre lycka en annan kväll.

Sov gott kära vänner!

Under ombyggnad

Tycker ni att min blogg ser lite knepig ut?
Den kanske kommer göra det kommande dagar, ja kanske till och med kommande veckor.
Jag håller på att trixa och testa för att lära mig snygga till sidan och hur långt tid det tar har jag ingen aning om. För det första har jag tyvärr inte den tiden jag skulle vilja ha framför datorn och bloggen och inte heller den kunskapen. Så hoppas ni har överseende över det eventuella kaoset :)

VägarbeteVägarbeteVägarbeteVägarbeteVägarbete

Relax & Shopping

Äntligen är det februari och den shoppingfria månaden är över. Som om det nu skulle hjälpa eftersom jag redan shoppat fyra dagar i rad och det de sista dagarna i januari. Känns som om februari´s kvot redan är förbrukad. Vilken tur att just februari är en kort månad :)
Februari får istället bli en månad att visa upp mina inköp och fixa till med dem där hemma. Så det kommer jag lovar. Har inte riktigt hunnit med, trots att min träning just nu ligger på en låg nivå. Jag får väl skylla på allt shoppande :)  Det är därför jag inte hunnit göra inlägg och inte heller kommenterat hos er andra.

Igår tog jag det dessutom väldigt soft. Jag och tre tjejkompisar åkte till relaxen direkt efter jobbet och var där i drygt tre timmar. Det är verkligen det bästa man kan göra om man känner sig stressad, lovar att man är totalt avslappnad när man kommer ut.

Relax

Foton: Relaxen på
Gustavsvik i Örebro, vit badrock från Hemtex och badrockarna och handdukarna från Lexington.