Förvaring

Oj vilken fantastiskt skön helg jag haft. Märker mer och mer att jag trivs väldigt bra att umgås med mig själv till motsats tidigare. Kan det ha att göra med åldern, att det tar tid att hitta sig själv och trivas med det?
Har fått mycket tid att slappa och ta det lungt, tid för shopping och även lite tid med sambon mellan partierna. Ska jag berätta att han var så duktig så han kom tvåa. Är så stolt! :)

Efter januari´s shoppingfria månad har det verkligen kliat i mina fingrar. Visserligen är inte januari slut ännu så det borde fortfarande vara shoppingförbud. Är det så att den inkommande lönen tillåtit till lite shopping ändå? Jag tror det. Jag kom nämligen hem med flera påsar från helgen :)
Var inne på Åhléns och såg dessa två klubberbjudanden:

Pappersfövaring
30% rabatt på pappersförvaring ur Bigso serien (Erbjudandet gäller 17/1-31/1-2007)
Rabatt på lampfötter
20% rabatt på lampfötter ur Åhléns eget sortiment (Erbjudandet gäller 17/1-31/1-2007)


Bigso
Foto: Bigso

Vem behöver inte förvaring? Vi behöver det definitivt och själv tycker jag att pappersboxarna från
Bigso är väldigt fina. Hade dock ingen lust att släpa på stora boxar under min shoppingrunda utan tänkte kika in i butiken hemma, så får jag även chans att mäta lite för att se vilken typ vi behöver.


Attityd

Har känt mig rätt låg i veckan. Inte haft någon vidare inspiration eller lust. Såklart är det de sablarns inflammerade hälsenorna som spökar. Tabletterna mot inflammationen som jag fick av farbror doktorn bidrar inte direkt till hög stämning utan gör mig lite dåsig, trött och får magen ur balans.  

Hade iallafall en ljuspunkt i veckan. Middag med "showgruppen" på restaurang
attityd. Vi vill ju ha lite betalt för vårt framträdande på vår julfest. Det blev en trerätters middag i onsdagskväll. Jag beställde Moules farcis på gröna musslor, gurksallad och gremoulata till förrätt. Chilimarinerad kalvbiff med pak soi, shitake, sherrycrémesås och potatischips till varmrätt. Till efterätt kaffe och Creme Brule. Låter det gott? Jag kan säga att det var utsökt!

Hade tänkt ta med mig kameran och fota lite, men glömde den i all hast. Hittade iallafall en del bilder på hemsidan. Tycker om stilen på restaurangen. Väldigt stilren och sparsmakad. Sambon min tycker att det är i stelaste laget, men jag gillar det.

attityd
Foto: Attityd



Just nu sitter jag på ett hotellrum i Borlänge. Sambon är och spelar schackturnering "DalaOpen", och jag slappar på hotellrummet (och håller tummarna såklart) medan han sitter och våndas i schacklokalen.

Ha en jättetrevlig helg!!!

Levande eller död

Gudarna skall veta att jag lever, även om jag varit lite frånvarande från bloggen några dagar. Jag har haft sällskap. Av Ipren-mannen.
Ibland vill jag tro att jag är Stålmannen. Tyvärr är det inte så. Har troligtvis drabbats av inflammation i hälsenorna eller slemsäckarna runt hälsenorna. Mina hälar pallade inte flera pass längdskidåkning förra helgen. Har och haft så ont att jag knappt kunnat använda skor. Hur ska det gå? Jag ska nämligen åka StafettVasan med jobbet. Råga på allt så har det kommit massor med snö till Närke. Vad elakt. Istället för att vara ute i spåret en solig söndag fick jag ligga i soffan och kika på skidor på tv´n. Imorgon har jag tid hos läkaren, då får jag min dom och förhoppningsvis något mirakelmedel som botar.

Just nu vill jag helst bara gå runt i sköna tofflor som inte smiter åt där bak.

Tofflor

Svarta tofflor med blombrodyr och enfärgade med fluff från
Wedins. Luddiga fårskinnstofflor med svart   sula även de från Wedins.

Ett par svarta tuffa Crocs. Säljes bla hos HAVE2HAVE.SE. Såg visst att denna modell var anpassad som arbetssko, men jag tyckte den var tuff.

Vita fårskinnstofflor Ugg Fluffy Slipper från ASOS.



Under tiden som jag vilat lite har Cleopethra utmanat mig. Även om utmaningen var väldigt klurig så antar jag självklart den.

En lista på fyra saker/frågor jag skulle vilja säga/fråga till människor som inte längre lever.

1. Landskamrer Brantström som byggde flygeln vi bor i: Skulle vilja att han berättade lite om livet här på slutet av 1700-talet och uppförandet av flyglarna.

2. Mormor: Undrar hur du har det där uppe. Saknar dig och önskar att jag hade låtit dig lära mig finska.

3. Alvar Aalto: Jag skulle vilja träffa dig och höra dina tankegångar gällande arkitektur och inredning.

4. Farmor: Fick alldeles för få år tillsammans med dig. Har du det bra? Du tar väl hand om min lilla kusin?

Känner sig någon manad så häng på!

Julen har dansats ut

Äntligen har julen dansats ut  i vårt hem. Även om det är supermysigt med julen och julsakerna så känns det inte lika skoj efter nyår. Många av er tog bort era julsaker redan helgen innan Knut´s dag. Själv väntade jag till igår. Jag var aningen sen. Skyller på vår fjällvistelse. Hann inte förra veckan och så i helgen när granen skulle kastas ut var vi ju inte hemma. Dessutom kunde jag inte låta bli att vara med på Cosas julgransplundring trots mitt köpstopp i januari. Så jag hade lite saker som väntade på mig på posten som ville sällskapa de andra julsakerna i julkartongerna innan de ställdes undan tills nästa jul. Tyckte när jag klädde vår gran till jul att den kändes lite för modern med sina vinröda, blå och silverkulor. Jag ville ha en mer gammeldags gran. Kan känns väldigt trist att shoppa saker som skall läggas i en kartong och inte få packas upp förrens om elva månader, men så vet jag hur min känsla kommer vara till nästa jul då jag redan har alla dessa fina saker i min låda. Alldeles nya och fina och så sugna på att få komma ut. Ska jag erkänna att jag längtar redan? ;)

Slank även med några svarta bordstabletter i spetsmönster. Kunde visst inte låta bli där heller :)

Julgransplundring
  Foto: mrsmalinski

Snällaste, sötaste och raraste Anneli, vår Flitiga Myra var såå generös så hon lade med en gåva till mig och älsklingen i paketet. Den gudomliga tvålen från Italien. Tack Anneli!!! Det var ju alldeles för mycket! Du är ju bäst!!

Tvål
    Foto: mrsmalinski

Äntligen har jag känt snö mellan tårna

Kanske inte ordagrant mellan tårna, men en hel del snö har jag fått i helgen som var. Kände mig som ett litet barn på nytt. Jag blev helt salig :) Helgen ägnades åt skidåkning, slappande och intagande av mat och snacks i stugan.  Hade storslagna planer med långa milspass på längdskidorna men tyvärr är jag visst inte så vältränad ännu som jag trodde ;) Efter första, och sen andra passet var min kropp alldeles mörbultad. Hade en grym värk i ljumskarna när jag vaknade på lördagmorgonen. Fick hjälpa till att lyfta benen med hjälp av armarna när jag skulle sätta på mig byxorna, så ont gjorde det :) På söndagen fick jag vända efter 400 m för mina hälsenor värkte så mycket så jag kom inte upp för första uppförsbacken. Jag gick och satte mig och drack varm choklad med grädde medans mina kamrater harvade runt i spåret i snålblåsten och snön som föll. Jag visst vilken av dagarna jag skulle missa skidåkningen, man får ju inte vara dum ;)
Eftersom helgens fokus var längdskidåkningen med en paus för tre timmar i slalombacken så missade jag ta med mig kameran ut i spåret. En riktig miss. Såg så fina vinterbilder framför mig. Speciellt när jag ser en ren studsa längs skogskanten precis brevid mig i skidspåret. Är så ledsen att jag inte fick med den på bild eftersom den var fantastiskt fin.

Idre
Foto: mrsmalinski + vän

Det kanske är på tiden att avslöja förra veckans utmaning. Den var klurigare än jag kunnat ana.
Blev tillslut EN vinnare, GRATTIS
Anna!!!  (Ja jag kanske är lite stygg ibland bakom det rosa skimret ;)

1. SANT! Blev uppbjuden på jobbets julfest för två år sedan av en kille som jobbade på en annan avdelning (hade aldrig träffats innan). Han bjöd mig sedan på nyårsfest till en herrgård med lekar och lunch på dagen, bubbelbad och trerättersmiddag med övernattning. Jag brädade min S och följde med killen istället :)
Ska erkänna att det var under S och mitt första halvår så vi hade inte blivit så seriösa ännu, så när han berättade att han skulle till Karlstad och fira nyår med sina killkompisar utan mig blev jag sur och ledsen och i ren trots tackade jag ja till nyår på herrgården :) Tror ni att S ångrade sitt val? Japp :)


2. SANT! Jag har haft en ödla som husdjur, en vattenagam. Den åt levande musungar och maskar. Mysigt värre :)
Skulle nog aldrig valt det husdjuret själv, speciellt inte om jag visste vad den åt. Fast vad gör man när man ska bli sambo med någon som har en ödla som husdjur? Bara att gilla läget lixom. Som tur var är det en dåvarande sambo så nu slipper jag köpa levande musugnar. Fast ska villigt erkänna att ödlan var riktigt söt och charmig.

3. FALSKT! Saravillfara nu ligger du i lä med din stol :) Själv har jag i stort sett alltid varit förtjust i rosa (bortsett från några år i tonåren), så i min första lägenhet målade jag alla väggarna i mitt sovrum rosa. Ljust grisrosa. Måste erkänna att det blev inte så bra som jag hade tänkt mig ;)
Verkar som om detta alternativ var det mest sannolika (om jag läser era svar :), fast måste erkänna att jag aldrig målat något rosa. Skulle nog aldrig gjort det i min första lägenhet heller. Under den perioden var jag såå trött på rosa så jag spydde (hade nämligen rosa överallt i rummet hemma hos föräldrarna)

4. SANT! Jag har blivit hemskjutsad av polisen som efterföljd att jag fick gå till socialen för samtal.
Ja tyvärr. Min första riktiga fylla i min ungdom. Fy vad jag skämdes.


5. SANT! För några år sedan när jag och S nyligen träffats drog jag iväg till Visby på semester alldeles själv och bodde hos en kille som jag träffat på nätet.
Det var även det i början av mitt och S förhållande. Hade precis börjat dejta och planerade för semestern. Hade fått en mycket god vän på internet som jag haft kontakt med under ett helt år som flyttade till Visby. Han tyckte jag skulle komma och hälsa på. Vad kunde inte bli bättre en gratis husrum på Gotland i början av augusti? Så självklart åkte jag :)





Nu drar jag till fjälls

Hade tänkt  avslöja vinnaren på Utmaningen idag, men eftersom jag ännu inte har någon vinnare så struntar jag i det ;) Vilken tur för mig, för jag hinner inte heller...

...för nu drar jag till fjällen för en helg i snön och skidornas tecken. Återkommer nästa vecka, förmodligen med en ömmande kropp från topp till tå.
Lustigt att första snön anlände till Örebro idag. Inte en dag för sent. Dessvärre ska det bli varmare så det lär försvinna tills jag kommer hem.

Ha en fortsatt bra vecka och önskar er en trevlig helg!

idre
Foto: IdreFjäll


Det kommer drickas många koppar med varm choklad i helgen, både i spåret och i stugan.

arlachoklad
Foto: arla

Varm choklad med marshmallows (1 port)

4-5 bitar mörk choklad, ca 25 g
2 dl mjölk
några marshmallows

Hacka chokladen och lägg i botten på en kopp. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Häll mjölken över chokladen men spar skummet. Rör om tills chokladen smält och skeda på skummet. Lägg i marshmallows.

Bultande hjärta
Foto: Västergården

Varm choklad med kardemumma och rom (1 portion)

1 msk fin kakao 
2 msk ljust ­muscovadosocker 
1/2 tsk hela ­kardemumma­kärnor 
3 dl standardmjölk 
2 tsk lagrad mörk rom 
eventuellt vispad grädde

Blanda kakao och socker i en stor kopp. Stöt kardemummakärnor i mortel.
Häll kardemumma och mjölk i en kastrull och värm försiktigt.  Häll lite av den varma ­mjölken i koppen och rör om tills ­kakaon löst sig. Häll sedan i resten av ­mjölken. Tillsätt rom och blanda.
Toppa eventuellt med en klick vispad grädde.



Krispiga blommor och nostalgi

Ibland förvånar han mig stort. Han mannen i mitt liv. Kan inte påstå att han är romantiskt lagd, nej faktiskt inte det minsta. Igår hände det dock något. Vad kommer han hem med? Jo en bukett med tulpaner och spelet Retro som jag tjatat om i flera veckor. Bara för att det var lite synd om mig igår som förlorade en tand. Vet att han tycker det är fånigt att lägga ut sådana här saker på bloggen (skäms han?), men det skiter jag i ;) Jag vill ju visa hur glad jag blev!!!  

Tisdagspresent
Foto: mrsmalinski

Förresten allihopa. Lystring! Jag kan inte avslöja vinnaren på föregående inlägg ännu. Måste hålla er på sträckbänken ett tag till. För det är väl så att i en tävling måste man ju utse en vinnare....?  .
....och jag väntar fortfarande....

Utmanad!

Jag har som många andra här på bloggen blivit utmanad....själv blev jag utmanad av Anna.

Utmaningen består av fem påståenden om mig själv. Ett av de är falskt och resten är sanna.
Så nu ska ni försöka gissa vilket som är falskt...

Mitt tema är saker om mig själv. Brukar vara ganska lugn, ordningssam och sansad men ibland gör jag en och annan tokighet. Vilka? :)

1. Blev uppbjuden på jobbets julfest för två år sedan av en kille som jobbade på en annan avdelning (hade aldrig träffats innan). Han bjöd mig sedan på nyårsfest till en herrgård med lekar och lunch på dagen, bubbelbad och trerättersmiddag med övernattning. Jag brädade min S och följde med killen istället :)

2. Jag har haft en ödla som husdjur, en vattenagam. Den åt levande musungar och maskar. Mysigt värre :)

3. Saravillfara nu ligger du i lä med din stol :) Själv har jag i stort sett alltid varit förtjust i rosa (bortsett från några år i tonåren), så i min första lägenhet målade jag alla väggarna i mitt sovrum rosa. Ljust grisrosa. Måste erkänna att det blev inte så bra som jag hade tänkt mig ;)


4. Jag har blivit hemskjutsad av polisen som efterföljd att jag fick gå till socialen för samtal. 

5. För några år sedan när jag och S nyligen träffats drog jag iväg till Visby på semester alldeles själv och bodde hos en kille som jag träffat på nätet.


Medans ni gissar så åker jag till tandläkaren i eftermiddag och drar ut en visdomstand (tycker lite synd om mig själv). Tänker även på dig Anneli som ska till tandläkaren idag!


Fredagkvällens fynd

Hade tänkt att Januari skulle vara en shoppingfri månad. Ett försök att få ekonomin i balans efter ett otal utgifter förra året. Jag har inte ens gått på MQ-rean i veckan som jag annars flitigt brukar besöka och handla minst ett par plagg. Så kikar jag in hos Helena och ser hennes inlägg om Inredas REA. Jag går direkt in och kikar och ser några saker jag definitivt vill ha, men med tanke på min inköpsfria månad klickar jag inte på köp direkt. Jag går istället ner och äter lite och gottar mig en stund framför tv:n. Under den tiden bestämmer jag mig för ett undantag denna månad och är på väg för att göra ett köp, men ser då att hälften av sakerna jag ville ha redan var slut. Så det blev ingen shopping vilket kanske var lika bra det, men fasiken nu känner jag att jag jättegärna velat haft den där vågen! Borde väl ha lärt mig vid det här taget att gäller det rea kan man ju inte hålla på att vela och fundera.
Fick lite blodad tand på internetshopping igår kväll så jag gick även in på H&M´s sida och klickade in vad jag ville ha där. Brukar alltid bli några köp från deras katalog varje år. Brukar kunna hitta några bra saker till mycket billigt pris. Perfekt att komplettera garderoben med varje år utan att ruinera sig. Fast denna gång har jag inte heller gjort något köp utan bara kollat på vad jag kan tänka mig att köpa....nästa månad :)
Måste säga att jag är väldigt nöjd med gårdagkvällens inköp, inte blev jag en krona fattigare heller :)

Inreda

Fotocollage med bilder från Inreda


Muffinsformar 60 st, Ice Crystal Cake Cups i färgerna Cream/Green, från Rice.

Hushållsvåg i färgen Vanilla Cream, från Typhoon

Rosa blomstergirlang för dukning

En julkrans


HM

Fotocollage med bilder från H&M

Mål och önskningar för 2007

Idag är det Trettondagsafton. Trettondagsafton är dagen och kvällen före Trettondag jul och inleder Trettonhelgen. Den firas till minne av att de tre vise männen uppvaktade jesusbarnet på den tolfte natten efter julnatten, dvs natten före den trettonde dagen eller trettondag jul.
Hur firar ni Trettondagsafton? Själv firar jag det med att bara arbeta en halvdag idag, sedan städa bort lite tomtar (granen och adventsstjärnorna får vara kvar minst en vecka till) och sen vara hemma och ta det lite lungt.

Nu känner jag att mitt nya år är på väg att börja. Så har satt upp några önskningar och mål för 2007:
Mål2007
            Mål och önskningar skrivna på spegeln EKTICKA från IKEA

Lite efter

Jag hänger inte riktigt med. Nyårsbilderna skulle ju för sjutton upp på nyårsdagen. Nu är det ju nytt år och nyårsafton tillhör just nu det förgångna. Ja det borde ha varit så, men så blev det inte för mig.

Nyårsafton blev en riktig höjdare med en väldigt lyckad middag och trevliga gäster.
Så till baksidan av det roliga...en stressig dag...några glas champange till fördrink och förrätt...några glas vin till maten och sen så champange igen vid tolvslaget och därefter lite drinkar till klockan sex på morgonen när de sista gästerna gick hem. Tror ni att jag och sambon var pigga på nyårsdagen....not ;) Kände mig väldigt seg även på tisdagen då det var dags för arbete igen. På onsdagen började jag väl piggna till lite, och idag tror jag att jag är tillbaks till det normala igen. Kanske inte den bästa starten på året, men damn vad skoj vi hade på nyårsafton :)

Så jag har bestämt att denna vecka är ett vaccum. Mitt nästa år börjar inte förrens nästa vecka, eller kanske i helgen. 2007 ska få en bra start så jag väljer en lyckad dag som min första. Så jag har ännu inte satt mina mål för 2007 utan håller på att fnula på dem ett tag till. Året har ju inte börjat än.... ;)

Nyår
Fotocollage: MrsMalinski