Sommarens alkoholhaltiga drycker

Kalla och murriga höstkvällar dricker jag gärna ett glas rött. Nu när sommaren och värmen kommer känns det inte alls lika lockande. Min sommardryck är rosévin. Finns inget godare än ett iskallt glas med rosévin en ljummen sommarkväll.  Har hört att det är inne att blanda rosévin med diverse andra drycker såsom fanta och saft. Jag inhandlade en flaska med rabarbersaft för att blanda med rosévinet på varma eftermiddagar då man inte vill ha så alkoholstarka drycker. Vet inte om det är gott, men känns väl värt att prova.

En annan dryck som kommer drickas i vår trädgård i sommar är drinken Mojito.
Vi satte en myntaplanta i vårt lilla trädgårdsland förra sommaren. Den har spritt ut sig och är nog tre ja kanske fyra gånger så stor i år, så vi har nog mynta så det räcker flera månader. Förutom Mojito använder vi myntan i vårt thé på morgonen. Kan rekommenderas!


mojito
Fotocollage: mrsmalinski

Semestertider

Midsommar är förbi och semestertider stundar.
Ännu har inte min semester börjat, jag måste fortfarande gå upp tididigt på morgonen för att åka och arbeta. Mitt nya arbete som inneburit tidigare start på dagen har tagit på mina krafter. Det ska bli jätteskönt att slippa gå till sängs ljusa, varma och ljuvliga sommarkvällar. Jag har sju dagar kvar av arbete innan min fyra veckor långa (korta? :) semester börjar.

Inga planer är ännu fastställda men ideér finns och vi har börjat spåna på semesteraktiviteter. Sambon har länge varit inne på att åka norröver längs kusten, och jag kan erkänna att jag inte alls är främmande för det. Jag vet inte om det kan vara alla trevliga bloggerskor från norr som fått mig att blicka norrut över det norrländska landskapet :)
Har ni tips och ideér på trevliga hållpunkter och utflyktsmål så delge mig gärna dessa. Tar tacksamt emot alla tips!

När har ni andra semester och vad har ni för planer?


Sommarosol
      Foto: mrsmalinski

Ett riktigt midsommarväder

Inte kan man klaga på vädret. Det blev ett riktigt midsommarväder, iallafall på Närkeslätten.
Ett midsommarväder är dessvärre inte det vädret man skulle önska sig. 25 grader och strålande sol.
Nej det är regnskurar blandat med uppehåll och gärna sol. Tyvärr tittade inte solen fram något under dagen.
Himlen hade en jämn grå kulör. Traditionsenligt så provade vi in i det sista med att sitta utomhus, men fick bära in möblerna och sitta under tak då kvällen bjöd på flertal regnskurar. Midsommardagen var ännu tristare och gråare. Gjorde inte ett dugg att regnet öste ner som spön i backen då kunde vi ligga i soffan och mysa med gott samvete :)

Hoppas alla haft en jättebra midsommarhelg!

midsommar
Foto: mrsmalinski