Stark, skön och formbar

Jag har nästan alltid gillat betong. Efter en vinter med tonvis av betonggjutningar är jag frälst. Jag är så sugen på att gjuta. Jag blev inte mindre sugen efter att jag fick boken "Stark, skön och formbar - En bok om betongens mångfald" på jobbet.

Betong är ett fantastiskt material, som kan användas till så skilda ändamål som brokonstruktioner, stommar, inredningsdetaljer, möbler och konstverk.

Någon annan som är sugen på att gjuta? :)Betong

Foto: mrsmalinski

Tisdagstema: Last

Jag vet inte om jag kan kalla det last, snarare lust. Choklad är njutning. Favoriten just nu är Marabou Premium Dark Pistachio.

¤1544 kom chokladen till Europa, då till Spanien och Portugal. Hundra år senare spreds den till övriga Europa och först på 1800-talet blev choklad en njutning som alla kunde unna sig.

¤Från början ansågs choklad främst vara en dryck för män som ökade livskraften. Förföraren Casanova drack choklad dagligen. Senare har man även trott att chokladen kan öka kvinnors lust.

¤Choklad har en antidepressiv verkan.

¤En chokladstång innehåller mer kalcium, protein och riboflavin än en banan eller apelsin.

¤Choklad innehåller samma typ av antioxidanter som finns i rött vin.

¤I choklad finns serotonin, en signalsubstans i hjärnan som har samma goda inverkan på humöret som solljus.

¤Choklad innehåller det stimulerande ämnet theobromin som är ofarligt för människan men kan vara dödligt för hundar. Så mata ej ditt husdjur med choklad!

Last
      Foto: mrsmalinski


Veckans shopping på Åhléns

Popcorn och shopping kan vara en bra tröst, och detta var det jag fick med mig hem i tisdags.
Det är mycket gult i vår men ännu känner jag mig inte helt redo för ett plagg, jag nöjer mig så länge med en scarf med diskret mönster i gult.
Äntligen hittade jag en snygg svart väska precis i den storlek jag letat efter.
Det är fortfarande lite kallt för nätta skor, men kunde inte låta bli att köpa dessa. Våren är väl snart på ingång?
En söt liten börs att ha med när man inte vill släpa på en tjock plånbok överfull med diverse kort och kvitton.

Hoppas att ni haft en skön helg!
För min del blev det Afterwork i fredags, en tur i skogen på lördagen med vänner och hundar och spårning, melodifestival med mycket godis hos vänner på kvällen och sist men inte minst en liten shoppingtur med fika på stan idag (fick med mig en påse med nya svarta byxor :)


Shopping
        Foto: Översta bilderna från Åhléns och nedre tagna av MrsMalinski

Tisdagstema: Längtan

Längtan
Det första jag tänker på just nu när jag hör ordet längtan är träning, rödmosiga kinder och pärlande svettig kropp.
Nu har det varit för mycket förkylningar med snor och halsont och alldeles för mycket vila. Jag önskar så innerligt att jag kunde ge mig ut i spåret och springa som en idiot, riktigt ta ut mig.
Tyvärr är inte bara förkylningar boven utan även ömmande hälsenor. Varför ska man alltid bli sugen att göra saken när man inte kan? Jag har dessutom nya fina asics-löparskor. Vad gör de för nytta i garderoben?

Ja just nu kan jag inte göra så mycket åt saken. Som tröst shoppade jag lite (eller kanske lite för mycket :) efter jobbet idag och när jag kom hem kröp jag upp i soffan med en skål popcorn.

Popcorn
      Foto: mrsmalinski

Njutning

Snart är det helg och för många njutningarnas dagar. Många lever hälsosamt i veckorna och längtar till helgens frosseri med allehanda godsaker. Denna vecka har nog många redan tjuvstartat sitt frosseri med Alla Hjärtans Dag som stundade igår. För egen del hoppade jag dessvärre över den rosaskimrande dagen. Kände mig inte så romantiskt lagd igår med otvättat hår och febersvettande kropp. Det kommer förhoppningsvis dagar i njutningens och romantikens tecken.

Själv så är sambon och jag vansinnigt förtjusta i italiensk mat. Själv skulle jag kunna leva på Antipasti. Salami, Prosciutto, marinerade grönsaker, Crostini med tapenade, Bruschetta det är mumma.
Nyligen provade vi en olja som vi inte sett tidigare: Pumpafröolja. Det kan verkligen rekommenderas! Den har vi på allt för tillfället (ja nästan iallafall :). Passar ypperligt på salladen eller Bruschettan (gärna med tomater och basilika). Gudomligt god. 
Den vi provat är den på bilden, en österikisk ekologisk pumpafröolja. Är en nyttig matolja med hög halt fleromättat fett. Det behöver inte vara ohälsosamt att njuta.

Njut nu av helgen som är på intågande. Trevlig helg och kram till er alla!Hälsosam njutning

Tisdagstema: Okänd

I dessa tider visas det skidor på tv var och varannan helg. Vi myser gärna i soffan med fika och skidåkning på söndagförmiddagarna. Snart är det dags för årets Vasalopp, närmare bestämt söndag 2 mars. Den dagen kommer vi ligga i soffan säkerligen lite småslitna efter en trevlig lördagkväll och njuta av alla duktiga kända som okända skidåkare. Även om vi kommer njuta av värmen och den sköna soffan hade vi nog hellre önskat att vi hade varit så pass tränade att vi också kunde stå på startsträckan.

Min bild visar inte en kändis, utan en okänd skidåkare från Tjejvasan 2005. Iallafall okänd för allmänheten men kanske inte helt okänd för er? :)


Skidåkare

Påminnelse - 14 Februari

För er som möjligen kunnat missa att det är Alla Hjärtans Dag nästa torsdag påminner jag er nu.
Även om jag inte är en vän av kommersiella dagar så skulle jag ljuga om jag sa att jag inte gillade denna dag som infinner sig varje år den 14 februari. Jag har gått på all reklam och är inte ett dugg bättre än någon annan.
Älskar romantik, uppskattningar, hjärtan, söta presenter, rara ord så därför kan jag inte låta bli att gilla denna dag. Även om jag hellre skulle strunta i den helt och ha likadana dagar med rosor och romantiska middagar närsom, 10 februari, 17 mars, 6 april....eller ja närsom, det kvittar så skulle jag bli besviken om inget alls händer just den 14 februari.

I veckan fick jag två hjärtan av några medarbetare på jobbet. Några av mina betongare på bygget hade gjutit ett par betonghjärtan åt mig. En lackad i rött och en neutral som ljusstake. Är de inte fina så säg? De är allt rara de små pojkarna :)

Trevlig helg på er Alla Hjärtans Rara!

Alla hjärtan

Tisdagstema: Cirkel

Som flera så var min första tanke på cirkel en fettisdag som denna en bild på en semla. Dessvärre har det inte blivit någon semla för min del idag, så därför blir det heller ingen bild på någon.
Istället begav jag mig till IKEA för att hitta lite cirklar, och det gjorde jag.

 Cirklar
    Foto: mrsmalinski


    Doftljus
TINDRA, 12-pack, 39 kr

    Back med lock TROFAST, 38 kr

    Värmeljushållare OREGANO , 15 kr

Lugn söndag

Ute faller snön och det är vackert vitt så långt jag kan se och jag vill inget hellre än att vara utomhus. Istället ligger jag under en filt i soffan. Det har varit alldeles för många helger sista månaderna med sjukdomar. Börjar bli rejält trött på det. Bryter aldrig riktigt ut och blir någon rejäl förkylning, mest bara feberkänningar och nästäppa som återkommer med jämna mellanrum.

Plockar fram de nya glasunderläggen VARDAG från
Formverket, design av Barbro Tryberg. På underlägget ställer jag en stor kopp med grönt te och borrar ner mig i kuddarna i soffan och slappnar av. Det får bli ännu en lugn söndag.
Green Tea
                   Foto: mrsmalinski

Rent eller Smutsigt?

Förstår inte riktigt vad det är som en del män saknar eller har fel på. Något är det iallafall.
Sambon min har förmodligen fel på synen. Han har väldigt svårt att se damm och att det ligger saker på ställen de inte borde ligga på. Dessutom vet han aldrig om diskmaskinen är ren eller smutsig. Istället för att han alltid ska behöva fråga mig eller stoppa fel så tänkte jag att jag skulle underlätta för honom. Jag köpte en magnet på
Designtorget där det står DIRTY på ena sidan och CLEAN på den andra. Hoppas att det kommer underlätta en aning :)

Ikväll däremot blir det ingen disk för oss. Snart dags att svida om och bege sig till Indigo för att äta lite Tapas.

Hoppas ni har en jättebra helg! Trevlig lördagkväll på er!


Clean & Dirty
 Foto: mrsmalinski