Förlänger pausen

Det blev visst en lång paus....och den kommer bli ännu längre.
Livet har rullat igång ordentligt efter sommaren. Det har varit mycket jobb på dagarna och umgänge på kvällar och helger. Eftersom mörkret tar mer och mer av dagen och kylan tränger sig på känner vi att vi måste passa på att spela golf så mycket som vi hinner innan bagen ställs in i förrådet för vinterförvaring.
Dessutom har jag tagit på mig ett extraknäck. Jag ska rita upp en sommarstuga till en bekant.

På återseende!


stuga
   

Golf för hela slanten

Idag har det varit en heldag med golf. Vi drog tidigt imorse till Arlanda Stad för att titta på golftävlingen Scandinavian Masters. Vilken härlig dag det har varit. Solsken och underbar golf. Saken blev ju inte sämre av att vi gick in gratis. Tja gratis och gratis, hade vi inte handlat så mycket kläder på MQ så hade vi nog aldrig fått guldkort och inte heller fått VIP-biljetter :) 
Varför ser det så himla enkelt ut att slå iväg bollen? Varför är det inte lika enkelt när jag ska slå iväg bollen? Usch vad det går tungt för mig nu, är inne i nåt otursstim. Gjorde iallafall susen att åka på golftävling, nu är jag full med inspiration. Det blev drygt en timme på rangen när vi kom hem och imorgon blir det en golfrunda. Nu ska jag bli proffs! ;)
För att passa in i VIP Pavilljongen var jag tvungen att köpa mig nya skor i veckan. Det blev ett par svarta och silvriga Nike :)


masters

   Fotocollage av Mrs Malinski med bilder från Nilsons, MQ och Clipart.

Rutiner

Det märks att jag snart arbetat två veckor. Jag är på gång. Det ostrukturerade semesterlivet skriker efter lite ordning och reda och trista och tråkiga rutiner. Scheman, dagar, rutiner för städning, mathandling med mera. Finns det något tråkigare? Gillar egentligen inte rutiner men hur fasiken ska man få iordning på livet annars? Det går åt alldeles för mycket tid till att fundera hit och dit, vilket mat man ska äta, åka och handla varje dag för att man inte planerar. Jag erkänner jag måste få lite rutiner i mitt liv trots att jag avskyr det.
Vi började lite smått idag.
Spånade fritt ur huvudet över lämplig enkel och snabb vardagsmat för att slippa slita av sig sitt hår så fort man kommer hem från jobbet och är dödshungrig. Nu kanske vi kan planera maten lite mer istället för att åka till ICA varje dag utan några som helst ideér. Tidigare har jag ätit ute på lunchen så maten här hemma på kvällarna har varit allt annat än strukturerad. Det har blivit många mackor och tallrikar med gröt. Nu är det slut på det eftersom jag måste ha med mig matlåda för att mitt nya jobb ska fungera.

Har skrivit ihop ett utkast som är till för att redigeras och fyllas på. Måste ju ha något att börja med. Just nu känns den lite småtrist. Ni kanske kan dela med er och berätta vilka som är era favoritvardagsmaträtter?


Vardagsmat

ICA:s nya plastkasse kostar 50 kr

ICA hänger på den miljömedvetna trenden. Tillsammans med klädmärket Whyred har de tagit fram en miljövänlig och inte minst sagt cool shoopingpåse. Ett led i en miljösatsning som matvaruföretaget gör i höst som ett alternativ till engångs-påsarna. De designar shoppingkassar till förmån för miljön.

Påsarna kommer att säljas för 50 kronor varav fem kronor kommer att skänkas till världsnaturfonden WWF. Kommer att finnas i butik från 17 september fram till jul så långt lagret räcker.
Finns det några mer än jag som kommer hänga på låset den 17:e? :)                         Whyred

Designa coolaste trosan

Libresse Nordic Design Challenge är ett samarbete mellan JC och Libresse. Har ni sett den nya designkollektionen av bindor? I samband med den nya kollektionen har Libresse utlyst en tävling till tjejer som gillar design och mode. Designa din egen trosa och du har chans att få den producerad och såld på JC.
Tävlingen är just nu igång så skynda dig att tävla! Alla får tävla men helst är du tjej mellan 16 och 24 år.libresse
Bilder: Några redan inlämnade bidrag från Libresse´s
hemsida

Verkligheten har kommit ikapp

Idag borde jag ha värsta ångesten. Imorgon är det vardag igen. Semestern är slut. Mina sista semesterdagar har varit sådär. Har haft grym halsont med förkylning och lite feber så sista semesterdagarna blir sjukskrivningsdagar som jag förhoppningsvis kan ta ut som semester några andra dagar.

Men vad är lite förkylning? Ingenting mot hur man kan må. Bara idag har jag pratat med två nära som säkerligen skulle vara glada om de enbart var förkylda. Så istället för att ha jobbångest idag sitter jag och tänker på annat. Viktigare saker än arbete.

Skulle ha skrivit mer idag men känner mig inte så glad. Tycker ändå att den rosa grodan inköpt på Åhléns på rea för 30 kr passar bra i mitt inlägg. Den är samtidigt ful men ändå glad och i en klatschig färg som får mig på bra humör. Önskar inget hellre än att mina två nära kunde vara lika glada.

Stor kram till alla som förtjänar det!!
 Semestertider
                   Foto: MrsMalinski
Vanliga och mer ovanliga sevärdheter

Bäst att jag skyndar mig att göra mitt sista inlägg från vår semester innan semestern är helt slut. Inte många dagar kvar då jag börjar jobba på måndag. Tänkte visa några fler bilder, de längst upp som är ganska så ordinära semesterbilder....

Semester
Foto: MrsMalinski.......sedan har jag även de mer icke så ordinära semesterbilderna.
En stor sevärdhet från Övertorneå :)

Ni kanske har hört talats om att Övertorneå varit mörklagt under vintern?
Ekfors kraft äger nästan alla lyktstolpar i Övertorneå kommun och sju mil ner till Haparanda. För en tid sedan höjde Mikael Styrman som äger elbolaget priset kraftigt på elen vilket Övertorneå och Haparanda kommun vägrade acceptera genom att inte betala. Då vägrade han att tända lyktorna. Enligt Uppdrag Granskning är det ett gammalt bråk mellan Styrman och kommunen som lett till detta.
På Ekfors Krafts kontorsbyggnad har han satt upp flera skyltar för att folk ska stanna upp och tänka efter vad som ligger bakom det här.

Dessa kan ni se här:

skyltar

Foto: Mrs Malinski & sambo

Norrländska guldkorn

Nämnde inget om våra besök i min semesterreserapport i tidigare inlägg. Anledningen var att jag tyckte att de tre förtjusande bloggdamerna förtjänade ett alldeles eget inlägg.

Förutom mysigt umgänge med sambon och mycket att se och upptäcka i Norrland så blev det en triss i bloggbesök. Vill tacka
Sara, Vicke och Saga för er otroliga gästvänlighet!!! Tre minst lika härliga och charmiga tjejer. Tack för mycket gott fika, mat och sightseeing. Tackar speciellt för den superba hagelbiffen, den gick inte av för hackor :)


Bloggdamer
Foto: MrsMalinski plus loggor lånade av respektive tjejers bloggar

Semester i Norrland

Nu har det gått en hel vecka sedan vi kom hem från vår semester.  Bättre sent än aldrig rapporterar jag nu från vår tvåveckorssemester i Norrland. Latmasken och andra sysslor som golfspel, rensning i trädgården, tvätt av tonvis med kläder, promenader och umgänge har gått före tid framför datorn.

På uppvägen tog vi det ganska lungt med korta bilturer och många pauser och övernattningar. Varken jag eller sambon är så vana att köra långt så vi tog det säkra före det osäkra. Dessutom ville vi inte tillbringa för mycket tid i bilen. Nu efteråt tycker vi inte det är några problem att åka lite längre, så Norrland vi kanske kommer tillbaka? :)

Första stoppet blev en kortvisit med övernattning och grillning i Avesta hos svärföräldrarna. Därefter en natt vid
Höga Kusten-bron och en golfrunda i Härnösand. Första riktiga kvällen på semestern var solig och fin och tillbringades med en kall öl och utsikt över bron. Väldigt vackert.

På min lista stod flera sevärdheter och utflykter som jag ville se och uppleva. I Umeå var det Norrbyskär och Olofsfors. Blev dessvärre inget av dem. Istället njöt vi av varandra, staden och en hel del tid på det charmiga hotellet. Vi bodde på Clarion Collection Hotel Uman som har en ambition att vara Norrlands främsta hotell. Ett hotell där kvällsbuffé, våfflor och kaffe under eftermiddagen, bastu och relaxavdelning med fri folköl ingår i priset.

Sverige har fjorton världsarv. Vi besökte två av dem. Höga Kusten och Gammelstads kyrkstad i Luleå. Gammelstad utvecklades i början av 1600-talet till kyrkstad och skrevs in på världsarvslistan år 1996.

De flesta sommarresenärer som besöker Haparanda i år åker nog till stor del för att besöka IKEA. Inte vi. Jag erkänner att vi smet in i varuhuset en kort stund. Dock inte för att handla utan mer för att se antalet människor och se deras stora ögon när de går med sina långa inköpslistor och överfulla vagnar.
Förutom släktbesök så spelade vi även golf i Haparanda/Tornio. Tyvärr lyckades vi inte slå en Hole-in-one över riksgränsen på hål 6, vilken isåfall hade kunnat tagit över en timme att slå på grund av tidsskillnaden.
Vi bodde strax norr om Haparanda i en stuga vid Kukkolaforsen.  Forsen är en natursevärdhet och tre och en halv kilometer lång och har en fallhöjd på ca 14 meter. Jag kan lova att vi sov gott om nätterna med forsens brus alldeles utanför.

Vårat nordligaste stopp var Polcirkeln och därinnan Övertorneå. Vi besökte en av Sveriges bäst välbevarade träkyrka från 1700-talet, Övertorneå kyrka.
Jag har alltid trott att tomten bor i Finland men han ska tydligen även ha husrum i Sverige, i en av Luppiobergets grottor. Tyvärr fick vi inte se en glimt av honom däremot fick vi se den fantastiska utsikten över Tornedalen.

Vi tog samma resväg hemöver med lite andra stopp, först ut var Piteå.
Hade hoppats på att det fina vädret som var på lördagen när vi låg på stranden i Umeå skulle infinna sig även i Piteå då vi bodde vid Pite Havsbad. Tyvärr ville stora tjocka moln dölja den. Vet inte om havsbadet inte gjorde sin rätt i det gråa vädret för det var inget som imponerade på oss. Istället fick vi se lite mer av Piteås omgivning. Den lilla mysiga stadskärnan, ett besök på golfbanan, en joggingtur på Grisberget (ska inte tala om hur jobbig den rundan var men ni kanske kan gissa, jag säger bara att namnet passar bra) och en lunch på Paltzerian. Klart man måste äta Pite palt när man är i Piteå.

Planerna därefter var Örnsköldsvik och Sundsvall men hemlängtan drog den längsta stickan. Vi lade foten på gasen och mellanlandade i Avesta på hemvägen. Tre lugna dagar i en sommarstuga för att vila upp oss inför tvätthögarna och allt annat där hemma.

Eftersom det fortfarande finns flera saker kvar på min lista som jag vill göra så lär det garanterat bli fler Norrlandsresor. Kan säga att både sambon och jag mer än gärna återvänder.

karta
Foto: MrsMalinski