Stockholmshelg

Tillbringade helgen som var i huvudstaden tillsammans med tre av mina gymnasiekompisar. Trots flera timmar på söder, gamla stan och city på lördagen och ett par timmar i Kista Gallerian på söndagen kom jag endast hem med två ljuslyktor. Inte helt oväntat för att vara mig i storstaden, trots att jag annars är en mästarinna på shopping. Jag kanske blir mätt av allt utbud så jag stillar mitt behov bara genom att titta.

Hade planer att gå på utställningarna "Storsamlaren" och "Tapeter, tapeter" på
Nordiska museet, men tyvärr hann vi inte med det. Det kändes viktigare att strosa runt och bara umgås. Vad passar inte bättre då än goda middagar, fikapauser och god dryck? Så det blev det en hel del.
Fikapausen på lördagen blev på söder hos Lisa´s Cafe & Hembageri. En litet trevligt Cafe med endast hembakta saker allt uppdukade på ett serveringsbord. Själv gillar jag sådana caféer skarpt till kontrast mot alla coola och avskalade Caffe-Latte-hak som jag tröttnat på. Ägaren Lisa verkar vara en kvinna med personlighet. Många som gillar henne och även ogillar henne enligt kommentarer.  Det blev även vi varse om. Lisa kastade nämligen ut två män från sitt café för att de hade suttit där alldeles för länge och därmed tog plats för eventuella nya gäster. Först trodde vi att hon drev med dem men upptäckte snart att det var på allvar. Undrar om de kommer gå dit igen? :)


Stockholmshelg

Flickan med guldbyxorna

Ibland tror jag att jag är flickan med guldbyxorna, och nu med matchande skor i silver som glimmar i guld i solskenet.

Åkte upp på stan i söndags för att inhandla en present och passar då på att gå in i några fler butiker.
Hem kommer jag med en tröja, två tunikor, en skjorta, ett halsband, 3-pack med trosor och ett par skor.
Jag borde förbjudas att vistas på stan. Är det inte inredningsdetaljer som handlas är det kläder, skor eller accessoarer.
Är det inte härligt med shopping? :)

Vagabond
                                 Foto:
Vagabond

Det ena leder till det andra

Köpte för ett bra tag sedan en svart liten kvist på Åhléns. Ett impulsköp. När jag kom hem upptäckte jag att jag hade ingen passande vas och inte hittade jag någon bra i någon affär heller. Vilket jobb för en liten billig kvist. Tillslut sprang jag in på en Interflorabutik och fick inspiration. Blev en enkel vas till kvisten och svarta stenar, svarta smala pinnar och röda kaveldun. Nu är det dags för gardiner till samma fönster som vasen står. Tyget har ni redan sett. Nu gäller det bara att hitta inspiration att sätta fart på symaskinen. Kanske en passande söndagssysselsättning? Det sägs att det ska bli kallare imorgon och snöblandat regn *usch*. Perfekt dag att hålla sig inomhus.

kaveldun
Foto: mrsmalinski

Inte längre oskuld

Trots en väldig Cult-feber på bloggarna tack vare vår Frida, har jag ändå inte köpt en enda Cult-pryl. Tills igår. Jag är inte längre Cult-oskuld.
Diskmedelsflaskan är omåttlig populär och jag gillar den skarpt. Så igår fick det bli en inköp. Var dock väldigt osäker på vad jag skulle ha brevid. Hade tänkt något som man kunde stoppa diskborsten i, men hitttade ingen bra. Fick bli en ljuslykta istället, iallafall sålänge. För när jag kom hem tyckte sambon att man borde ha en tvålpump bredvid istället. Undrar om han tjuvläst bloggarna och sett att det är på ingång i deras sortiment? :)

Letade även efter lime/olivgröna ljuslyktor och plädar och ljuslyktor i rosa men hittade tyvärr inga jag gillade. Den gröna pläden som flera tipsade om på Åhléns tyckte jag var för skarp i färgen. Hittade en vit med gröna ränder som kan vara aktuell. Tyvärr hann jag inte in där igen innan de stängde. Funderar på att göra ett nytt försök idag.

Hittade ett tyg som jag ska sy gardiner av (det vita, svarta och grå på bilden). Enkla raka som skall sitta inne i fönstret (för att inte dölja de fina fönsterfodren). Vilken anordning är bäst för att få upp gardinerna? Någon som har ett bra tips? Slank även med ett hjärta från Village.

l?rdagsshopping
Foto: mrsmalinski

I Fädrens spår

Oj vad mycket glass det har gått åt, hela frysen är alldeles tom. Hoppas ni tyckte om den!
Vicke, lyckligtvis så glömde de inte kvar mig i spåret vilket man hade kunnat tro. Jag har verkligen tagit en lång och oplanerad bloggpaus. Det känns nästan konstigt. Jag har inte ens varit inne och kikat hos er andra bloggare, så nu har jag flera dagars arbete att ta igen och läsa alla era fina inlägg (som jag är alldeles säker att ni lagt ut medans jag legat i soffan och ätit glass). Jag lyckades hålla mig frisk på resan till Nusnäs och Mora. Dessvärre insjuknade jag rejält när jag kom hem. Jag har legat däckad i flera dagar i feber och inte orkat göra ett dyft. Nu börjar jag så smått komma tillbaka till verkligheten och är så sugen på att sätta fart med diverse saker. Ska bara se till att friskna till ordentligt denna gång.

Dalarna
Foto: mrsmalinski

Dagarna i Dalarna var mycket angenäma. Skjutsade runt på mina pojkar (och gubbar) så de hamnade på rätt strecka i spåret. Var nästan lika kul att vara med och supporta som att vara med i laget. Kände mig mer än delaktig trots att jag bara körde bil och inga skidor.
Vi bodde på bygdegården i Nusnäs. Vad är Nusnäs känt för? Jo dalahästar såklart. Vi gjorde ett besök på Nils Olsson för att se hur de tillverkas.

Hästen har alltid haft stor betydelse för människorna och till Sverige kom den ca 2000 före kristus.
Magin och mystiken runt hästen har fått människor att återskapa och måla av den i alla tider, den finns avbildad i grottmålningar och på hällristningar. På 1660-talet blev många kvinnor anklagade för att ha använt trähästarna för att utöva häxkraft. Det var i de små timmerkojorna i skogen under de långa vinterkvällarna som föregångaren till vår tids dalahäst föddes på 1700-talet. Under 1800-talet blev det vanligt att måla hästar med blommönster och 1939 blev Dalahästen världsberömd på världsutställningen i New York.


Jag hade hört talats om en ny dalahäst i svart och silver så den var jag självklart tvungen att leta efter. Hittade denna hos Grannas. De har Glamour-tema eftersom de firar 85 år och har tagit fram två nya hästar, en svart häst dekorerad i silver och en vit häst dekorerad med guld.

Dalah?st