Helgen är nära

Äntligen är det fredag, och snart helg. Efter en fullspeckad vecka med mycket stress känns det välbehövligt med några lediga dagar.

Ikväll ska vi på kräftskiva, hoppas jag. Kräftorna ligger i kylen för upptining och Västerbottenpajen bakad och klar. Det som inte är som det ska,  är sambon. Han började känna en begynnande värk i halsen och var inte alltför pigg igår. När jag åkte till jobbet imorse sov han fortfarande så jag vet inte hur han mår idag.
Vore ju synd för pajen som sambon bakade igår, om vi inte kom iväg på festen. Som vanligt nappade jag på ett recept här på bloggen,
Vickes västerbottenpaj. Ska bli spännande att smaka den ikväll.

paj
Foto: mrsmalinski

Igår var det höstens första utförsäljning på Röhnisch. Såklart var jag där och handlade. Köpte två par träningsbyxor, ett par röda och ett par svarta med gula ränder på sidan. En svart och gul top att matcha de svarta byxorna. En ljusrosa och svart vindtät väst som jag kan ha på golfbanan. Nu finns det inga undanflykter längre, med nya träningskläder och ett nytt träningskort. Lite svårt att hinna med träningen nu när det fortfarande är golfsäsong, men jag har ju hela vintern på mig att bli vältränad ;)

röhnisch
Foto: mrsmalinski


I startgroparna till vårt Nya Rum

Vårat fjärde rum här hemma har i princip varit en avstjälpningsplats och förvaringsutrymme sedan vi flyttade in. Är så sugen på att få ordning snart. Kommer kännas overkligt att helt plötsligt ha ytterligare ett rum att vara i.
Planerna är att det ska inredas som en matsal/lounge. Rummet är väldigt svårmöblerat på grund av att det finns en stor bakugn i rummet som tar stor plats. Vi konstaterade ganska snart att det inte skulle gå att få in ett vanligt matbord i standardbredd 90-100 cm. Så efter lite funderingar och förfrågningar fick Mrs Malinski rita ett eget bord och be en möbelsnickare att tillverka det.
Pratade med snickaren i veckan och han lovade att börja med bordet nästa vecka. Håll tummarna att han kommer göra det, då han lovade redan i våras att han skulle fixa det utan resultat.

Bordskivan kommer vara i valnöt och benen matt svartmålade.

matbord
Ritning: mrsmalinski


Tillvaron kan lätt bli stressig

Precis när Saga pratar om stress och andning känner jag min puls höjas och stresstendenserna kommer. Nu är hösten här och allt är i full gång vilket medför oftast ett fullspeckat schema. Känner att jag inte riktigt hinner med allt jag vill vilket får mig att stressa upp. Varför kan jag inte ta lika lungt på livet som sambon gör? Han ser inte högarna med tvätt, dammråttorna på golvet, brödsmulorna på diskbänken utan sitter lungt vid datorn och spelar spel. Varför har jag så många projekt som jag vill genomföra nu på en gång, varför kan jag inte blunda för de smutsiga fönstren, varför kan jag inte hoppa över högen med grejer? Dessutom vill jag ju hinna med att läsa alla mina favoritbloggar och även göra något eget inlägg. Känner dock att tiden tyvärr inte räcker till trots att jag inte ens har några barn. Vill pyssla med mitt toalettprojekt, spela golf, löpträna, träna styrka, städa och fixa hemma, göra ärenden på stan, laga något att äta m.m.m. Måste jag sålla bort något kanske? :)

Fick en avi från posten idag....från Isa!!! Duktiga Isa som numera är känd och är med på första sidan i tidningen. Tyvärr hann jag inte hämta mitt paket innan de hade stängt :(  Får försöka hinna med imorgon. Dessvärre har jag inte heller hunnit köpa någon ram.
Fick Europamöblers katalog och tidningen Residence med posten men har inte ens hunnit bläddra i dem.
Mycket som jag inte hunnit med idag. Tur att jag ändå hann med några riktigt trevliga saker idag såsom att titta på Roomservice, få massage en timme på Nygatans SPA och köpa det fina fransdraperiet på Åhléns (som en kille blev så fascinerad av vilket Vicke iakttagit).

onsdag
Foto: mrsmalinski / Åhléns / Nygatans SPA


A cup of Tea

Såg hos Anna att Julie hade gått ut med en uppmaning att visa sin tekopp och teburk som man har hemma. Dessvärre kan jag inte stoltsera med någon charmig och personlig mugg eller burk, men tar mig an uppmaningen ändå. Tycker iallafall väldigt mycket om att dricka mitt te ur våra vita Höganäsmuggar.  I burkarna från Granit förvaras just nu två av mina favoritteer, Sörgårdste från Kobbs och Green Tchaé Orient från Lipton.

teburk
Foto: mrsmalinski


Himlen öppnade sig

När jag vaknade imorse var det grått och trist, men sedan sprack det upp och blev riktigt fint och soligt. Sambon åkte till golfbanan för att gå en 18-hålsrunda med en kompis som är på besök i stan. Jag kände inte för att sitta inne i det fina vädret så jag åkte även jag till golfbanan en stund och stod på övningsfältet för att öva lite. Blev jättesugen även jag på att spela en runda men kände inte för att göra det alldeles allena så jag åkte hem. Solen sken när jag kom hem och stängde dörren om mig. Efter bara en minut hörde jag grenar vina utanför huset och plötsligt på en sekund bara vräkte det ner. Jag åkte hem i rättan tid kan man säga. Undra om sambon kommer hem som en nerdränkt blöt katt ;)

regn
Foto: mrsmalinski


Mysig lördagkväll utomhus

Hade besök av goda vännerna från Stockholm igår kväll. Eftersom sommaren kom på besök under dagen så tyckte vi att det passade ypperligt med lite grillning och mys utomhus. Märks dock att hösten är på ingång. Det blir fort fuktigt när solen försvunnit och kvällarna blir svalare. När mörkret kom så plockade vi ut en massa ljus och filtar så att vi inte behövde gå inomhus. En helt underbar och trevlig kväll. Känns bara så tråkigt att man ses alldeles för sällan.

Han är grafisk designer och intresserad av foto och design, och hon bebyggelseantikvarie och intresserad av gamla hus och färg och form. Precis sådana människor som jag stortrivs att umgås med, som har lika intressen som mig. Tur att jag har bloggen där jag får stilla mitt behov genom att läsa och skriva om dessa saker (sambon är inte så intresserad av att höra allt mitt tjat om inredning :). Ni är guld värda bloggvännerna!

mys
Foto: mrsmalinski

Snälla och rara människor

Blir så glad av alla snälla och rara människor som finns. Förhoppningsvis har även jag och sambon varit det eftersom vi fått besök och presenter.

Svärmodern hade inte bara bakat en fin
hallontårta och tagit med när de var på besök förra helgen, utan de hade även med en kruka med blomster. Jag blev såklart jätteglad att även jag får lite höstfint i trädgården. Blev ju inspirerad av Sara och Vickes fina höstblommor.
Känner dock att jag gärna skulle ge bort min blomma till Vicke så hon blir på bättre humör efter en tråkig kommentar på hennes blogg.

höstblommor
Foto: mrsmalinski

Igår fick vi denna fina oljelykta från Granit av vänner från Stockholm som var på besök.
Tanken var att vi skulle ha fått en lykta i vitt, men måste ha skett nåt misstag på vägen. Dock är jag lika glad för denna. Tack snälla!

lykta
Foto: mrsmalinski


Söta små pojkar

Hittade några roliga, söta små pojkar från Propaganda.
Är de inte charmiga? ;)

Kreativ design från Thailand.

Mr P Wet Glass i 4-pack
Mr P One Man Shy Lamp - Han är en stolt och pålitlig gäst att ha i ditt vardagsrum. Låt honom inte stå där ensam helt naken. Sätt på honom!
Mr P One Man Key - Det är inte bra att ha för många nycklar på din nyckelring. Du ser väl uttrycket i M P´s ansikte, då förstår du varför.  Så kom ihåg att bara sätta dit nycklar som leder till något speciellt.

mrlampaPmrP
Foto: Propaganda


Megatumbler

Megatumbler från Menu. Designad 2005 av Henriette Melchiorsen.

Högpolerad i rostfritt stål. Bottenplugg i svart plast och gummi.
Finns med små hål för salt, eller större för peppar, parmesanost eller torkade örter.

Megatumbler
Foto: menu


Flyg bokat

Det sista jag gjorde innan jag pös från mitt arbete idag, var att jag tog tio minuter privat tid och bokade en flygresa. Till sambon och mig första veckan i oktober. Inget boende bokat ännu (vilket jag kanske borde surfa efter istället för att surfa runt på bloggar :) Vart vi kommer hamna är vi inte helt säkra på men Anneli kanske kan gissa vart åt det lutar? :)

playsamflyg
Foto: Jonas Lindström / Playsam


Jag vill gå på bröllop

Vad får jag se när jag kommer hem och bläddrar igenom den lokala dagstidningen? Jo att en vän till mig har gått och gift sig. I smyg. På deras semester till Smögen.
För några veckor sedan fick jag ett sms från min kusin där hon meddelade att hon hade gift sig. På Arlanda på väg till Bulgarien.
Förra veckan berättade en annan vän till mig att hon skulle gifta sig. Äntligen tänkte jag, nu får jag gå på bröllop. Men icke. De ska gifta sig i Thailand. Hmm....kanske ska boka en resa dit samtidigt som dem? :)

Förstår att många gifter sig enkelt. Kostar både mycket möda och pengar att slå till med stort bröllop. Bara lite tråkigt för mig som är jättesugen på att någon nära ska gifta sig. Har bara varit på bröllop där jag bara känner brudparet lite vagt (om jag inte räknar mina föräldrars då, men då var jag så liten). Någon avlägsen släkting eller någon gammal pojkväns vänner.

Gillar
Efva Attlings smycken väldigt mycket, även hennes bröllopskollektion.
Nu tror väl sambon att jag fått tuppjuck och vill gifta mig :) Han kommer väl bli livrädd ;)

efva
Foto: Efvaattling

Utmanad

Jag är också utmanad. Från flera håll till och med :) Bäst att ta sig an uppgiften.

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv         
-  Nasat runt på olika marknader i Sverige och sålt tyger och bijouterier
-  Butikssäljare i en liten bijouteriaffär
-  CAD-ritare och färgsättare på Arkitektkontor        
- Nuvarande anställning är på Sveriges i särklass mest professionella byggföretag (sägs det i alla fall att vi ska bli under året )  

Fyra filmer jag kan se om och om igen         
- Sagan om ringen-filmerna         
- Dirty Dancing        
- Sliding Doors       
- Stolthet och Fördom  

Fyra städer jag har bott i        
- Kumla        
- Vänersborg        
- Örebro        
- Stockholm (om det räknas då jag bodde hos
Lena en dag i veckan under 13 veckor för att jag gick på kurs :)   

Fyra teve-serier jag gärna ser        
- Roomservice och andra inredningsprogram
- 24        
- Six feet under       
- Sex and the city  

Fyra ställen jag vill åka till         
- Thailand         
- Kina         
- Italien (om och om igen)         
- Istrien (Kroatien)

  

Fyra webbsidor jag besöker dagligen        
- Alla trevliga bloggar som jag har på mina favoriter         
- Google-        
- Aftonbladet        
- NA  

Fyra favoriträtter      
- Mormors kåldolmar        
- Thailändsk tigerräkssoppa med röd curry         
- Italiensk antipasto, tex, parmaskinka, parmesanost med honung, bruschetta        
- Tabouleh med grillad kycklingfilé  

Fyra ställen där jag trivs          
- I sambons famn         
- Hemma tillsammans med de jag tycker om         
- På en trevlig uteservering en ljummen sommarkväll         
- På landet på en brygga vid en sjö 

Fyra bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna
Känns som om de flesta redan blivit utmanade och tagit sig an uppgiften. Har du som läser detta inte blivit utmanad så utmanar jag dig nu!

Fick tillbringa hela kvällen på toaletten

Skulle ha åkt till golfbanan och spelat efter jobbet idag, men något satte stopp för mina planer.
Det sabla regnet. Har regnat nonstop hela dagen och kvällen och enligt väderprognosen ska det fortsätta. Gillar det inte, och gillar definitivt inte att spela golf i regnet. Så kul är det inte. Skönt att vara vuxen och kunna bestämma vad som är kul och inte kul :)

Så istället för att åka till golfbanan, började jag skruva ner de få sakerna som fanns inne på vår lilla toalett och spacklade igen alla fula hål och skavanker. Tänkte ha toaletten som mitt lilla projekt när det är regniga och tråkiga dagar. Blir att måla om och försöka få det lite mer ombonat. Just nu är den för hemsk och tråkig.

Måste berätta vad jag gjorde mer. Måste erkänna att jag är lite nöjd. Åkte till Nautilus och löste årskort och tränade en timme.  Så nu ska Malinski komma i form efter sommarens utsvävningar :)

Sedan har jag och sambon surfat resa. Inget bestämt ännu men det börjar närma sig ett beslut.

Såg dessutom att jag blivit utmanad av Sara, men nu får det vara nog med aktiviteter för idag. Får ta tag i det imorgon för nu är jag trött.

wc
Foto: mrsmalinski

(Detta inlägg skulle ha postats igår precis innan läggdags, men blogg.se ville tydligen inte ha med mitt inlägg då :)


Fikapaus

Eftersom jag tydligen gillar att fika mycket fortsätter jag på det temat :) 

Snart är jag ännu en bloggare som kan sälla mig till skaran av lyckliga Isa-ägare. Har gått och mätt och provat flera dagar här hemma helt förtvivlat och inte hittat någon tillräckligt stor väggsnutt att få plats med en ny tavla. Eftersom Isa är en go´ och väldigt service-minded person har hon såklart löst detta, så nu har jag precis skickat iväg min beställning! =)

Vad passar mig bättre än en
Isa´s "Fikapaus"?!

Fikapaus
Foto: Isa Form


Fika och mat för hela slanten

Tur att vi hade en så aktiv fredag, för resten av helgen har vi mest latat oss. Vi hade i och för sig svärföräldrarna här på besök nästan hela lördagen. Sambon bakade Kitchenblooms goda äpplekaka (som har blivit vår favorit) på förmiddagen sedan assisterade jag honom med grillning och disk på eftermiddagen. Annars blev det mest att sitta ner på rumpan och äta mat och fika.
Svärmodern hade som vanligt med sig något mumsigt bakverk, en hallontårta. Tack Sara att du gärna hade delat med dig av dina hallon till mig om det hade gått. Som tur var fick jag hallon ändå ;)

hallontårta
Foto: mrsmalinski


Collage Färglös

Självklart blev jag jättesugen på att göra mitt eget inspirationscollage efter Living by W´s utmaning.

Efter en färgglad sommar med mycket pasteller och en höst på intågande med murriga höstfärger blir temat på mitt första inspirationscollage (ja ni hörde rätt förmodligen kommer det säkerligen bli fler...det här var ju skoj!) färglös.

collage-färglös

Snart får vi badkar till badrummet. Förhoppningsvis ett nytt och fräscht i vitt. Till det vill jag ha papperskorg och toalettborste från Vipp.

Fotografering och snygga bilder har fascinerat mig länge. Trots bristande kunskap men med ett stort intresse vill jag ha en egen systemkamera. Förhoppningsvis kommer jag kunna skapa finare och bättre foton. Så snälla tomten...

Några nya halsband i höstens färger för att liva upp den gråa vardagen från SNÖ of Sweden.

Mina favoritsmycken är ringen och halsbandet jag fick från sambon på min 30-årsdag från Efva Attling. Vill matcha dem med ett armband i silver. 

Är i stort behov av nya kaffekoppar/muggar. Dricker fortfarande ur de veronagröna Höganäsmuggarna som jag fick i 20-årspresent. Byter gärna ut dem med Marimekkokopparna Marjapolku och lattemuggen Moments.

Trivs jättebra med min Audi A3 men skulle inte ha något emot att byta ut min 99:a mot en 06 med den nya designen.

En vit Barcelona fåtölj i läder designad av Mies van der Rohe skulle jag gärna ha i min stora garderob som även den finns i mina drömmar. Garderoben på sista bilden skulle passa mig ypperligt! :)


Alvar Aalto vasen såklart som funnits med på min önskelista alldeles för många år nu och ännu inte inhandlats.


Underbar fredag

Har haft en underbart skön fredag. Slutade jobbet på eftermiddagen och åkte direkt till golfbanan och gick en 18-hålsrunda med sambon och en arbetskamrat. Även om resultatet kanske inte var det bästa så hade vi en underbart skön och trevlig eftermiddag i solen (sommaren har kommit tillbaka!). Efter fem timmar på golfbanan kurrade våra magar rejält. Hem och fräscha upp sig lite snabbt, sedan ta cykeln ner på stan för att äta en god bit mat och dricka ett glas vin.

Vad är det då jag ser när vi passerar Drottninggatan på cykel? Jo en skylt i en tom butikslokal:
Här öppnar
Village snart! (eftersom jag inte längre bor mitt uppe på stan hänger jag inte riktigt med i svängarna, vilket jag borde ha gjort i detta fall kan man tycka). Tror ni jag blev glad? JAPP!

Nu borde fredagen vara slut och det borde vara läggdags. Hemmet är nystädat och sängen bäddad med nya lakan. Kan det bli bättre? Bäst att försöka vara lite utvilad till morgondagen. Svärföräldrarna kommer på besök ;)  Ha en underbar helg!

village2village
Foto: Village


Ett smakprov

Vad kan man annat bli än inspirerad av er, Sara och Saga? Ni har gjort så fina collage från era hem så man tror att de kommer direkt från en inredningstidning. Jag kan väl inte vara sämre, fast jag kan inte lova att de ser ut som de är hämtade från en tidning ;) När jag först berättade om att jag blev sugen på att apa efter deras collage var jag snabb och ångrade mig då vi inte har gjort klart här hemma, men det var tydligen inte så populärt ;) Så eftersom vårt vardagsrum i stort sett är färdigt kan jag iallafall ge er ett litet smakprov av hemmet vårt.

vardagsrum
Foto: mrsmalinski

Tapet Simon från Sandberg som verkar vara en favorit hemma hos ett flertal bloggare :) 
Tv-bänk LACK från IKEA som vi lagt på en skiva i valnöt. Kandelaber från Åhléns. Ljuslykta i glas från Village.

Etrusk i brons inhandlad i Volterra-Italien. Hylla "egen produktion".

Giraff inhandlad i Kenya.

Soffa från BQofSweden. Armstöd "egen produktion". Kuddar från BQofSweden, IKEA och hemmasydd av MammaMalinski. Tidningsställ från Färg & Form. Gardiner från IKEA.

Vardagsrumsbord från Europamöbler. Kohud från MIO. Ljuslyktor från GRANIT. Taklampa Crosslight från Smålandsdesign.

Häst inhandlad i Toscana-Italien.

Vedkorg från IKEA. Redskap till den Öppna spisen fått i present.

Är sommarens tid förbi?

Både vill och vill inte att sommaren skall vara slut. Älskar sol och värme. Samtidigt känner jag mig väldigt inspirerad av att vara inomhus och greja. Något som jag inte ägnat en tanke åt när det varit sommar och sol. Hemmet behöver göras iordning på många sätt. En rejäl storstädning står på 2DO-listan. Även att få ordning efter att vi flyttade in för ett halvår sedan.

Blir väldigt inspirerad av
Saras och Sagas fina fotomontage från deras hem och skulle gärna göra egna. Inser dock att det  ännu känns halvfärdigt hemma, så det får nog dröja dessvärre.

Så efter månader som tillbringats utomhus i vår trädgård flyttar jag mig nu inomhus för att greja, pyssla och tända ljus. Hoppas på att en inspirerande och färgrik höst inväntar runt hörnet, men sommaren du får dock gärna komma på besök en gång till innan du försvinner helt till nästa år.

gård
Foto: mrsmalinski

K som i Kärlek

Vem kommer inte ihåg vad som hände när man gick på diverse brunnar när man var liten?
Klev man på en brunn med bokstaven K skulle man få tur i kärlek. Tror dock inte det hjälpte för min del. Kanske för någon annan? :)

Finns både som dörrmatta i ull och som badrumsmatta i bomull hos
LittleFrogs.

kärleksbrunn
Foto: Little Frogs

Händelserik dag

Måndagmorgon och inga funderingar på hur jag mådde. Var tvungen att pallra mig iväg till jobbet trots halsont. Grejer jag var tvungen att fixa och ett möte som jag inte kunde missa. Tur var väl det att jag inte funderade eller kände efter så mycket. När jag kom till jobbet kände jag mig relativt pigg och endast en torrhetskänsla i halsen. Visst jag kanske inte hade orkat bege mig iväg på något kraftansträngande såsom en löptur eller så, men sitta på en kontorsstol framför datorn var det inga problem med.

När det händer en sak får det ofta konsekvenser. På jobbet har det varit stiltje många år, men detta år verkar allt hända. Började med att en chef sa upp sig i våras och en ny kom. Då sade även en chef under honom upp sig. Sedan fick min chef sluta och en annan medarbetare lyftes upp. Igår var det möte där det meddelades att den första chefen som slutat vill ha tre andra medarbetare till sitt nya företag. Så summan är att fyra medarbetare med hög rang och erfarenhet slutar. Både spännande och oroväckande vad som kommer hända här i höst. Kommer garanterat bli tomt och få konsekvenser. Tyvärr inte det lättaste att hitta nytt folk.

Efter en omtumlande dag fick det bli en tur till Ikea och skingra tankarna. Vad är inte bättre än att strosa runt, kolla och handla inredningsprylar? :) Köpte några söta glas med dalahästar till sambon (dalmasen min) med en tanke på att byta ut hans fula blåa glas =) Handlade även två vita plädar till sängen, servetter, presentpapper och en ram.

ikea
Foto: mrsmalinski / Ikea


Slapp helg

I helgen har det inte gjorts många knop av mrs Malinski. Åkte och lånade två av faderns hundar i fredagskväll. Tänkte ha en skön helg med mycket hundmys och grejande hemma. Hundmys blev det gott om, grejande desto mindre. Började känna mig svag igår eftermiddag. Halsont och hängig. Så lördagkvällen och söndagen har tillbringats i vår sköna soffa. (soffhörnet på bilden är sambons sida. Jag snusar inte ;) Tur att sambon hade lite mer krafter så han kunde laga mat och baka lite åt en hungrig och sugen Malin :)

slapphelg
Foto: mrsmalinski

Prisar den bärbara datorn och det trådlösa nätverket. Hur skulle jag annars orkat surfa runt på bloggar och beställa kläder från HM en dag som denna? :)

hm
Foto: HM

Kastelholms slott

Efter vår tur på vingården åkte vi vidare till Kastelholm. Ett besök på Kastelholms slott och en god lunch på Jan Karlsgårdens Värdshus och efterföljande några svingar på Kastelhoms golfbana.

Kastelholm är Ålands enda medeltida borg. Slottet som ursprungligen var en försvarsborg grundades i slutet av 1300-talet. Borgen byggdes om i olika etapper ända in på 1600-talet.  Från slutet av 1600-talet lämnades slottet att förfalla, och 1745 lades slottet i ruiner efter en brand. Slottsruinen har nu till större delen restaurerats och är öppen för besökare och är ett välbesökt museum.
Kastelholms slott har haft flera kungliga gäster, Gustav Vasa vistades här år 1556 och 1571 satt Erik XIV fängslad på slottet.

kastelholm
Foto: mrsmalinski

Tjudö Vingård

Även om vår Ålandsresa  mestadels bestod av slappande, sol och bad hann vi även med några utflykter.

Tjudö Vingård
på Åland förädlar äpplen och körsbär till vin och till dryckerna Ålvados och Appleud.
De har Finlands största äppelodling, det växer 10.000 äppelträd av olika sorter.

Ålvados - dryck av calvados-konjakstyp. Brännvinet är gjort av olika äppelsorter vilka gården håller hemligt. Lagras i minst sex år på franska ekfat och framställs i liten skala. Avnjuts med fördel som avec till kaffet.

Appleud - likör gjord av ren äppelsaft. Passar som avec till kaffet och även som bas i olika drinkar.

Båda säljs i en väldigt snygg förpackning, i handblåsta flaskor och smakar gudomligt gott.


tjudövingård
Foto: Skärgårdssmak / Vimenn/Mrsmalinski


Hurra vad jag är duktig

Man måste väl få säga att man är duktig ibland utan att skryta? =)
Igår klarade jag nämligen spelprovet i golf, så nu är jag lycklig (eller idiotisk enligt vissa :) innehavare av grönt kort. Trodde dock inte att det skulle vara så svårt att få det gröna kortet. Sju resor värre än att ta körkort. Kanske beror på att jag är talanglös? ;)

Nu vill jag inte sitta instängd på ett kontor. Längtar ut på golfbanan!

golf
Foto: Golf.se


Äntligen är Ernst tillbaka

Det bloggas och pratas om Ernst efter nystart av Nya Rum. Självklart var jag och sambon bänkad framför tv:n. Han är så oerhört fånig på nåt sätt som gör att man gillar honom. Förra sommaren var det en riktig Sommartorpet-sommar för oss.  Självklart såg vi alla avsnitt. Hans kommentarer skämtades det om titt som tätt. Vad sägs om:
* Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst.
* Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.

Dessutom blev vi inspirerade av hans recept, bla Gransirap och Buffébröd. Buffébrödet är supergott och perfekt på buffén eller till en god soppa.

ernst
Foto: Sveriges Television

Ernst goda buffébröd (10 pers)

1 paket jäst
6 dl rumstempererat vatten
9 dl vetemjöl
1/2 dl olivolja
1 msk salt
1 msk socker

efter smak svarta oliver
efter smak aivar relish
2 nypor flingsalt
efter smak färska örter (tex körvel och basilika)

Lös jästen tillsammans med salt och socker i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop degen. Vill du göra grissinis så bör du spara lite av degen till detta.
Låt degen jäsa 30-40 minuter och kavla ut den till en platta. Bred ut paprikapastan på degplattan. Strö över oliver, flingsalt och örter. Vik ihop, vrid om, låt jäsa på plåten ytterligare en halvtimme och grädda sedan 20-40 minuter i ugn på 200 grader.

sommartorpet
Foto: Mrsmalinski

När det visades att Sommartorpet byggdes precis utanför Örebro, var vi inte sena att åka och titta. Dock blev vi väldigt besvikna. Vad tv kan förstora och försköna. Såg inte alls lika fint ut som på tv.



Allvaret väntar runt hörnet

Skoja inte. Ångesten är stor. Står som ett stort moln runt hela mig. Semestern är snart slut. Imorgon är det arbete igen. Jag vill verkligen inte.

Kom hem sent igår från Åland. Har haft fem underbara dagar tillsammans med sambon. Ser det inte trevligare ut än att sitta inne på ett kontor så säg? :)

åland
Foto: mrsmalinski

Reklampaus

Här kommer en reklampaus medans vi är till sjöss.

Kan varmt rekommendera
Ramlösa med smak av Skogshallon. Vår nya favorit hemmavid. Smaksatt kolsyrat vatten kan smaka så konstgjort, men inte denna. Gillar man hallon som jag gör lovar jag att denna släcker du gärna din törst med.

Ramlösa
Foto: mrsmalinski

Ramlösa Hälsobrunn invigdes redan 17 juni 1707, då den under lång tid hade sagt ha undergörande verkan. Mannen bakom öppnandet av brunnen var provinsialläkare Johan Jacob Döbelius. Enligt honom kunde vattnet användas för att bota såväl skörbjugg och svindel som gikt och darrande leder. Han ansåg att vattnet utgjode en förstklassig kur mot hård och bortskämd mage.
Att dricka brunn blev alltmer en trend som spred sig runtom i Europa.
Att kolsyra vattnet var från början en åtgärd för att skapa hållbarhet och skydd, och även en förutsättning för att kunna sälja drycken på fler platser i landet.
1912 började man sätta vattnet i butelj. Den första fabriken blev startpunkten som medgav att Ramlösa kunde spridas i allt vidare kretsar i vårt land och även ut i världen. Idag exporteras Ramlösa till ett fyrtiotal länder.

Ikea-katalogen anländer och jag far vidare

Ikea katalogen har även hittat hem till mig. Efter att ha bläddrat i den ett par gånger var jag bara tvungen att ta mig en tur dit och kolla in nyheterna och även handla lite smått och gott. Kunde lika gärna passa på när sambon var iväg på andra äventyr, då jag få tvinga honom om jag ska få med honom dit.
Dessa grejer hamnade i min påse:
ikea
   Foto: Ikea


Imorgon tar vi bilen till Grisslehamn och hoppar på båten till Åland. Äntligen lite miljöombyte. Kunde inte komma lägligare. Hoppas ni få en fortsatt skön vecka! Det ska jag ha! :)

båt
Foto: Eckerölinjen