Tisdagstema: Ensam

Oj vad fort tiden går. Redan tisdag igen. Det känns ju som igår. Nu är jag inne i en period igen där det är svårt att hinna med bloggen. Tur att jag har tisdagstemat som gör att jag bara måste göra ett inlägg.

Helgens äventyr passar perfekt som dagens tema. Helgen som var tillbringades i Stockholm. Vi var på bröllop i Högalidskyrkan på Söder och bodde på
Långholmen.
Hotellet på Långholmen är ett gammalt fängelse från början av 1800-talet. 1975 var året då fängelset stängdes.

På ett fängelse, i sin cell får fångarna sitta och begrunda, ångra och bättra sig i sin ensamhet. Som tur var jag inte ensam i vår cell, jag hade sällskap av sambon :)
133
                  Foto: mrsmalinski

Tisdagstema: Yta

Dagens tema passade som handen i handsken. Idag var det gjutning och vad passar inte bättre än ett helt nygjutet bjälklag. Se på den härligt vackra ytan på betongen. Alldeles slät och fin precis efter gjutningen. Nästan så man blir sugen på att ta på sig gummistövlarna och hoppa i och förstöra allt :)  Så långt gick jag dock inte. Jag nöjde mig med att stå och titta på. Till imorgon har betongen brunnit så pass bra så jag både kan gå och känna på den hårda ytan.



betongyta
    Foto: mrsmalinski

La Vie en Rose

Temat och namnet för Formex våren-08 är "La Vie en Rose". Det handlar om Paris, mode, färger och möbler i barock-stil. Istället för det tidigare avskalade, kala och vita väggar som dominerat svensk inredning får man nu tänka färg, ombonat och hemtrevligt.


Formex
Foto: mrsmalinski


Svenska moderådet pratar om tre kommande trender inom klädmode och heminredning:
Bibliotek, Cirkus och Rosarium.

Hemmet ska vara personligt och spegla den som står bakom den. Gamla möbler blandas med nya, in med mycket färger och tunga textilier. Personliga fotografier och böcker i alla former får gärna vara framme. Det är väldigt inne med böcker, så fyll ditt hem med böcker. Antika och ekologiska saker är en trend som håller i sig.
Cirkus är det andra temat. Det ska inte vara så stelt längre utan får gärna vara lite galet med en stänk av humor, multifunktionella möbler i starka färger, plast och möbler från 60-talet.
Tänk engelska parker så är du inne på det sista temat Rosen. Rosen och även andra blommor kommer skymtas på kläder och möbler det kommande året. I storblommiga kläder ska du servera maten på tallrikar med klassika rosenmotiv.


På entrétorget har Jan Rundgren tolkat temat med en ombonad inspirationsutställning. En hotellobby på Hôtel en Rose. Klassikt men samtidigt modernt. Bilder från utställningen nedan:
LaVieEnRose
Foto: mrsmalinski

Tisdagstema: Tre

Jag kan inte stå emot längre. Tisdagen är här. Försöker stå emot men jag klarar det inte längre. Tisdagstema har besegrat över mig.
Förmodligen är det bara positivt för min del. Vet att jag kan vara ganska usel på att göra inlägg i veckan. Tidsbristen som tar vid åter igen. Tisdagstemat kan vara en utmaning för mig och min nya kamera. Förhoppningsvis utvecklande.

Vi, sambon och jag bor på nummer 3. Håll till godo med vår ytterdörr.





nr3
                      Foto: mrsmalinski

Bullbak

Ja jag vet att vi skulle försöka vara lite nyttiga nu när nya året börjar. Frågan är hur roligt det är att dricka en slät kopp kaffe till helgen eller tugga på en morot när sötsuget kommer smygande?
Eftersom det inte blev något bak till jul kändes det dags. Dags att fylla frysen med nybakta kanelbullar.

Sambon tyckte att de bullar jag bakade senast var lite torra så vi letade efter tips för att få mer saftiga bullar.
Sockret byttes ut mot sirap och ägg lades till i degen. Snålade inte med smör och socker i fyllningen, här skulle det inte bli några torrisar. Några torra bullar blev det inte utan väldigt saftiga och goda. Tack sambon för fikat!

Vad har ni i era bullar?

bullbak

recept
   Foto & Collage: mrsmalinski

Blogghörna

Det har cirkulerats en utmaning i veckan om att visa sin blogghörna. Jag hänger på eftersom jag gillar utmaningar :)
Jag har redan visat den en
gång, men jag kan väl lika gärna göra det igen för de som missade det. När jag inte sitter där sitter jag i soffan och bloggar.

Obs. bortse från sladdarna under skrivbordet, de borde inte finnas där. Jag får villigt erkänna att jag inte orkat gjort något åt dem, ser de ju inte när jag ändå mest tittar in i skärmarna :) Jag använder både laptop-skärmen och den vanliga skärmen så att jag kan ha två fönster uppe samtidigt. Det gäller att vara effektiv :)

Det sägs ju att gult är en av de nya trendfärgerna. Tycker det är coolt som accentfärg, men hade aldrig valt den som väggfärg. Nu har vi inte orkat bry oss om att måla om vårt extrarum eftersom vi har väldigt många takbalkar som är målade i gul linoljefärg och inte är helt lätt att måla på. Hade vi ägt huset så hade vi inte tvekat, men nu när vi hyr så struntar vi i det. Dessutom är vi ju trendiga nu, så då finns det ju ingen anledning att måla om ;)

Trevlig helg på er! (känner på doften att det är dags att gå ner i köket, doftar härligt från fajitasen som snart är klar).



Datahörna
      Foto: mrsmalinski

Vintebröllop

Snart är det sista helgen i januari och då är det dags för bröllop. Inte för oss ni som trodde det, utan en barndomsvän till mig ska gifta sig med sin prins.

Jag har aldrig varit på vinterbröllop så behöver lite tips. Vad har man på sig på fötterna? Funkar det med nätta snyggskor hela dagen? Även om det är massor med snö när man ska promenera till och från kyrkan? (även om jag nu inte tror att det kommer vara massor med snö i centrala Stockholm). Stövlar känns inte rätt, men funderar på om det går att ha i kyrkan. Någon som är duktig på vett och etikett eller varit på många vinterbröllop?

Ett annat tips som jag gärna vill ha är bröllopspresent. Vad ska man köpa till ett mycket medvetet och designintresserat par? Någon som har en briljant idé?

För er tjejer som är bröllopssugna tycker jag att ni ska fria i år. Det är ju skottår så passa på!   (själv låter jag dock bli :)


bröllop
   Foto: mrsmalinski

Inte bara hemmet som behöver fräschas upp efter julen

Längdskidåkning i Ånnaboda på söndag. Dubbelpass skivstång/spinning på måndag och spinning på torsdag bokat. Det är inte bara hemmet som måste fräschas upp från tomtar som står och dammar, även jag.

MQ började sin rea igår. Självklart var jag där redan klockan 07.00 när de öppnade. Till och med sambon som annars är så morgontrött följde med. Egentligen borde jag inte handla en massa kläder då det inte går åt så mycket nu när jag använder arbetskläder på jobbet, men vem kan låta bli? :) Jag är ju shop-o-holic.


mrs
   Foto: mrsmalinski


I min påse hamnade: en lång skjorta i grått med lite krås från ZOUL, en tunika i jeanstyg med krås från 365 SUNSHINE, en blommig top/tunika från 365 SUNSHINE, en top från STOCKHLM, en svart polo med rynk på brösten från STOCKHLM och ett par gråa rutiga byxor även de från STOCKHLM.

I bakgrunden har vi panelgardiner ANNO SANELA och skenor från Ikea för att dölja alla kläder som hänger bakom längs väggen.

Till mina nya kläder använder jag mer än gärna mitt halsband från Baglady som jag fick i julklapp av bror min med sambo. Halsbandet hänger på vårt badrumsskåp STENSKÄR från Ikea.

Trevlig helg!
baglady

   Foto: mrsmalinski



Puts och väck med alla tomtar

Igår började jag nedpackning-av-tomtar-för-säsongen men hann inte klart för inspiration-att-göra-om stoppade mig i nerpackningen. Tankarna for till den nya pläden och ljusen i vitt och svart som jag fick av min far i jul. En fin och jätteskön fleecepläd som skulle passa ypperligt att ligga och mysa under i soffan i vinter. Min första tanke var dock att passar verkligen den svarta pläden i vår bruna soffa?

hjärtan
   Foto: mrsmalinski


Därför var jag tvungen att rusa iväg igår kväll till någon kvällsöppen butik för att kolla in kuddar som skulle kunna matcha både soffan och pläden. Åkte till
Kid och köpte två svarta kuddar med vita broderade blommor. Ordinariepris 129 kr/st, nu 49 kr/st. Det var bara att slå till. Vad tycker ni? Fungerar det tills det är dags för vårens färger igen?

nya kuddar
   Foto: mrsmalinski

Nytt år

Nu är det 2008. Jag ser fram emot ett bra år, ett bra tjugohundraåtta.

Tolvslaget firades på en balkong med fyrverkerier och slottet i bakgrunden.
Vi stod och blickade ner på alla 10 000 som kom för att titta på fyrverkerierna med skumpa i handen.

Det känns bra med en nystart. Även om det inte alls kändes bra när klockan ringde 05.45 imorse.
När jag kom hem hade jag ändå hyfsat med energi trots tidig uppstigning. Började städa bort tomtar och fick inspiration att förnya lite. Sitter just nu med lite ideér om nya kuddar och tittar på klockan....19.20....hinner jag åka till någon butik innan stängning? Får avsluta detta och bege mig.....
Kid nästa!

nytt år
   Foto: mrsmalinski